А ти б полетів?

Згідно Вікіпедії психологія - це наука, що вивчає недоступні для зовнішнього спостереження структури і процеси з метою пояснити поведінку людини і тварин, а також особливості поведінки окремих людей, груп і колективів. Об'єднує в собі гуманітарний і природничо-науковий підходи.
Включає в себе фундаментальну психологію, що виявляє факти, механізми і закони психічної діяльності, прикладну психологію, що вивчає, з опорою на дані фундаментальної психології, психічні явища в природних умовах, і практичну психологію, що займається застосуванням психологічних знань на практиці.

І далі…

Предмет психології розуміється по-різному протягом історії і з позиції різних напрямків психології.
Душа (всі дослідники до початку XVIII століття)
Явища свідомості (англійська емпірична ассоцианистская психологія - Д. Гартлі, Джон Стюарт Мілль, Олександр Бен, Герберт Спенсер)
Безпосередній досвід суб'єкта (структуралізм - Вільгельм Вундт)
Пристосовність (функціоналізм - Вільям Джеймс)
Походження психічних діяльностей (психофізіології - Іван Михайлович Сєченов)
Поведінка (біхевіоризм - Джон Уотсон)
Несвідоме (психоаналіз - Зигмунд Фрейд)
Процеси переробки інформації і результати цих процесів (гештальт-психологія - Макс Вертгеймер)
Особистий досвід людини (гуманістична психологія - Абрахам Маслоу, Карл Роджерс, Віктор Франкл, Ролло Мей)

Хм ... і все-таки душа стоїть на першому місці. Так може бути все-таки психологія душі, а потім вже все інше? Адже якщо не розібратися з мотивом, то виходить що вся інша психологія це копирсання наслідків, і спроба їх усунення. Ну, прямо як в медицині. Всі медики борються зі слідством в той час, як потрібно шукати причини, правильніше, звичайно ж, мотиви. Бо, усунувши мотив - наслідок йде саме. Це елементарний закон причинно-наслідкового зв'язку. Якщо хто з вас з ним знайомий хоча б трохи, прекрасно розуміють, про що я говорю.

І так, якщо вчинок це вже наслідок якогось процесу мислення, то справедливо було б вивчати, починаючи з душі. В роботі якої, виходячи зі знання нею, божественних законів, (моральних законів), проявляється усвідомленість, в процесі переробки інформації відбувається пристосовність до навколишнього світу, що призводить безпосередньо до досвіду суб'єкта перетворюється в особистий досвід людини. Коротше кажучи, в залежності від виховання, від тих моральних якостей, які батьки і соціум дає кожній дитині, будуть залежати і його поведінка в світі, його ставлення до оточуючих його людей і тварин, в кінці кінців, буде складатися його життя ну або якщо хочете доля. Чи не в цьому головний сенс Темної ієрархії? Підмінити всі наявні духовні і моральні цінності на аморальність!

Хочу привести вам один лише маленький приклад психологічного тесту (трюку), який ми розглянемо з двох різних позицій. А яка з них буде для вас моральної, а яка аморальної це вже ви самі для себе вирішуйте.

Умова задачі:

Варіант №1 (точка зору стандартної психології)

Як бачимо, ця точка зору проявлена ​​у відповіді «Ні!» Цей варіант відповіді виникає з усім абсолютно зрозумілою логіки, якщо вільний голуб полетить, то голуб заточений в клітці впаде і потоне. Тому чисто по «голубиному» (людськи) відлітати недобре, тому всі семеро залишаться і будуть сидіти! А чи так це насправді? ;-) Ви самі в це вірите? А навіщо тоді виліз з клітки? А чи не буде спокуси полетіти? Сидячи в клітці все-таки не така спокуса, а де гарантія що совість або душа не подасться спокусі і не полетить? Добре, приймемо умови, що сам не вилазив, а хтось випустив, все ж питання залишаються колишніми. Психологія моменту очевидна, враховуючи, що в людині є нижчий егоїзм, який більшу частину править вчинками людини, він же і відповів на це питання, бо, таким чином, він створює навколо себе вигідне враження, власне це і є його робота. Корчити з себе того, ким людина насправді не є. І так, відповівши «Ні» ми отримуємо потужну вигоду з боку всіх оточуючих, мовляв, дивіться, який чудовий чоловік !! На нього можна покластися!! Довірити своє життя !! І якщо вам скажуть «нерозумно не скористатися становищем» ви обов'язково заперечите: Ви що ?! Це ж аморально !! Жити ціною чужого життя як потім совість то буде себе почувати ?! (Ціна ще більше зростає ;-)). Ну що ж, цілком прийнятний варіант розкладу даної ситуації. Тоді хто ж ті двоє, хто проголосував «Так!» (Полетів би)?

Відкрию маленький секрет, один з них, я, хто другий мені не відомо, але, судячи з усього мислимо ми з ним однаково. Віщувало ваше обурення і осуд ;-) Як так ?! Ні сорому, ні совісті, взяти і полетіти! Але давайте тепер розглянемо ситуацію вже з іншого боку, використовуючи все той же інструмент - елементарну логіку.

Варіант №2 (точка зору НЕ стандартної духовної психології)

Якщо я правий голуб, і у мене вільний вихід з клітини, то, швидше за все я б просто з неї не вилазив би, щоб не вводити себе в спокусу полетіти. І з почуття солідарності сидів би разом з другом в ув'язненні. Але чи не нагадує вам це сюжет, часто використовуваний в кіно? Коли один може піти і жити, а другий смертельно поранений вмовляє першого піти. Правда ж знайомий момент ?! І ось тут все залежить від моральності лівої пташки, яка або умовить праву полетіти і жити, бо як буде вона має право самій сидіти в узаперті і жінка свого чоловіка не дати скористатися шансом? Чи не є це вищий прояв егоїзму ?! Або вона буде робити все, (ну типу там плакатися, благати, обіцяти винагороду і т.п.) щоб і друга погубила своє життя, раз і їй нічого не світить. Тільки через такого безсовісного поведінки можна вже сміливо летіти і не переживати за свою совість. Як бачите розклад ще простіше, з одного боку при вільному вході-виході однозначно сидимо разом, і тільки якщо лівої вдасться умовити або переконати полетіти, то тільки тоді летимо. При неможливості залізти назад в клітку, полетимо тому, що ліва пташка нас в цьому переконає, (умовить), тим самим принесе себе в жертву заради свого друга. Хм ... знову на щось схоже, типу: "Немає більше від тієї любові, коли хто покладе душу свою за друзів своїх».

Перебуваючи ж на місці лівої пташки, однозначно умовляння одного полетіти і жити далі.

Цим прикладом, я хотів показати, що в життєвих ситуаціях з одного боку все складно, і є безліч факторів, а з іншого боку, все набагато простіше у виборі, коли є моральна складова обох сторін.

Чудовий тест по виявленню Юд. Потенційно тих, хто в реальній життєвій ситуації надійде з точністю до навпаки своєму «правильному» голосуванню. По крайней мере, ті двоє хто проголосував «Так!» Зробили це чесно. Чому я так проголосував, я тільки що роз'яснив, мотиви другого проголосував для мене назавжди напевно залишаться таємницею, але я так само не можу виключати і чисто егоїстичний варіант: а просто тому полечу, що я можу, а він ні. Але якщо це навіть і так, то, по крайней мере, цей проголосував викликає розчулення своєю чесністю, що дає шанси не боятися його за своєю спиною.

Так що все-таки більш егоїстично, а, отже, більш розпусними?

  1. Сам не гам і другому не дам.
  2. Все життя свою бути готовим пожертвувати собою як пожертвували заради тебе.

Кожен для себе вирішує сам

Кожен для себе вирішує сам

Бути ситим або вільним?

Так може бути все-таки психологія душі, а потім вже все інше?
Чи не в цьому головний сенс Темної ієрархії?
А чи так це насправді?
Ви самі в це вірите?
А навіщо тоді виліз з клітки?
А чи не буде спокуси полетіти?
Сидячи в клітці все-таки не така спокуса, а де гарантія що совість або душа не подасться спокусі і не полетить?
І якщо вам скажуть «нерозумно не скористатися становищем» ви обов'язково заперечите: Ви що ?
Жити ціною чужого життя як потім совість то буде себе почувати ?
» (Полетів би)?

Новости