ABROADZ: У Великобританії на ПМЖ

  1. професійна імміграція
  2. освітня імміграція
  3. Sole representative
  4. Entrepreneur
  5. Investor
  6. Exceptional Talent
  7. "Подружні візи"

Способів законної імміграції до Сполученого Королівства кілька:

  • освітня імміграція;
  • професійна імміграція;
  • бізнес-імміграція;
  • імміграція виняткових талантів;
  • шлюб з громадянином цієї країни.

професійна імміграція

Зазвичай під цим мають на увазі наступну схему: поїздка на стажування, одночасний пошук роботодавця, отримання від нього job offer, оформлення робочої візи Tier 2 , Робота по ній і отримання ILR (Indefenite Leave to Remain, аналог ПМЖ), а потім і громадянства.

Знайти роботу відразу, без стажування, практично неможливо, так як роботодавець повинен оформити COS (The Certificate of Sponsorship), тобто взяти всю відповідальність за вас на себе, в тому числі і фінансову, що буває в дуже рідкісних випадках. Тим більше, що роботодавець спочатку зобов'язаний буде пошукати працівників серед громадян Сполученого Королівства, потім серед Європейського Союзу і тільки в останню чергу - в інших державах.

освітня імміграція

Отримати дозвіл на проживання у Великобританії цілком можливо, закінчивши британський вуз, отримавши постдипломное освіту або кваліфікацію MBA. Після навчання можна пройти стажування, яка допоможе отримати job offer і влаштуватися за роботу. Навчальна віза Tier 4 навіть дозволяє працювати обмежена кількість годин, так що можна починати шукати роботодавця вже під час навчання.

Sole representative

Якщо російська компанія відкриває в Великобританії філія або представництво з єдиним учасником, то для перебування і роботи в країні учасник оформляє Sole representative - візу для бізнесменів, які представляють російську компанію в Великобританії. Потім бізнесмен отримує тимчасовий ВНЖ (Leave to Remain) на 3 роки з можливістю продовження ще на 2, після чого може отримати ПМЖ, а по закінченні року - претендувати на громадянство. Він також може перевезти свою сім'ю (дружина, цивільного партнера, неповнолітніх дітей до 18 років).

Правда, іноземна компанія повинна бути відносно відомої, що існує вже кілька років, і мати об'єктивну причину відкриття в Сполученому Королівстві своєї філії або представництва. При реєстрації юридичної особи доведеться надати якомога більше інформації: бухгалтерські та податкові звіти, брошури, згадки в пресі і так далі.

При реєстрації юридичної особи доведеться надати якомога більше інформації: бухгалтерські та податкові звіти, брошури, згадки в пресі і так далі

Entrepreneur

Entrepreneur - віза для підприємців, які відкривають компанію в Великобританії. При такому способі еміграції необхідно вкласти в бізнес £ 200,000 і забезпечити як мінімум двох британських підданих робочими місцями. Віза дається на 3 роки з можливістю продовження і не дозволяє здійснювати ніяку іншу діяльність.

Також є віза «prospective entrepreneurs», яка видається на півроку і, при бажанні, переоформляється на підприємницьку. Вона підходить для тих, кому потрібно підготувати грунт для свого проекту, провести необхідний аналіз, придивитися до ринку.

Investor

Investor - віза для інвесторів, готових вкласти велику суму в економіку країни. За цією ж візою можна отримати ILRуже через 2 роки, якщо загальний обсяг контрольованих засобів буде £ 10 млн., Через 5 років - £ 1 млн.

Exceptional Talent

Віза для осіб, що володіють видатними талантами, - заслужених діячів науки і мистецтва або перспективних молодих людей, здатних отримати визнання. Вона видається на 3 роки і дозволяє здійснювати свою професійну діяльність. Продовжуючи її, можна отримати LR, потім ILR і громадянство.

Корисні додатки, які допоможуть підготуватися до тесту на громадянство.

Організацій, які оцінюють потенціал кандидата на отримання візи цієї категорії, всього чотири: Royal Society, Arts Council England , British Academy , Royal Academy of Engineering . Їм потрібно довести, що ви - гідний кандидат. Тут стануть в нагоді дипломи, нагороди, сертифікати, публікації про вас, в тому числі, в іноземних виданнях, факти про участь в міжнародних конкурсах, фестивалях і так далі - все це збільшить шанс отримати «Exceptional Talent».

"Подружні візи"

До так званих "подружнім візами" відносяться Fiance Visa, Visitor for Marriage, Spouse / Civil Partner, EEA Family Permit. Вони видаються тим, хто емігрує до Великобританії через возз'єднання сім'ї (в тому числі при одностатевому шлюбі).

Віза «нареченої / нареченого» видається на півроку і дає можливість лише укласти шлюб, а з візою «дружини / чоловіка» можна вже влаштуватися на роботу і подавати прохання на надання ПМЖ.

Бувають відмови в видачі віз цій категорії через брак фінансових коштів. Тоді можна «підключити» батьків - громадян Великобританії, прикріпивши до документів спонсорський лист від них. Батьки повинні вказати, як давно живуть в країні, місце роботи, дохід. Можна також прикласти їх pay slips (квитанції), банківську виписку про стан накопичувального рахунку і інші документи.

Від чоловіка / дружини із Сполученого Королівства будуть потрібні: договір оренди житла, виписка з рахунку, завірена копія паспорта. Також до документів рекомендується прикласти лист, що розповідає історію стосунків. В візовий центр навіть рекомендується принести альбом з фотографіями, які доводять тривалість відносин.

Для отримання ILR потрібно здати тест на знання мови і тест «Life in UK», який містить питання з різних областей життя Сполученого Королівства, культури, історії, законодавства. Ознайомитися з тестом можна на сайті .

Читайте також

Стартапи в Великобританії

Квартирне питання в Великобританії

Творче освіту у Великій Британії

A-levels - британський ЄДІ

Новости