Adidas випустив кросівки з океанського сміття

Одні розмірковують над тим, як очистити океан від пластикових відходів, інші - що робити з уловом. Виробник спортивного одягу Adidas знайшов практичне застосування морському сміттю. Компанія представила прототип кросівок , Повністю виготовлених з пластика з океану.

кросівок

Нове взуття Adidas пошита з кинутих в море браконьєрських сіток і пізніше виловлених добровольцями.

Це риболовна сітка, яка лежала на морському дні і вбивала пропливають повз рибу. Ми дали їй нове життя, - розповів в інтерв'ю FastCoexist Кирил Гатч (Cyrill Gutsch), засновник неприбуткової організації із захисту морських мешканців Parley for the Oceans, яку підтримує Adidas.

Нове взуття створена з використанням технології нульових відходів Primeknit.

Плетіння виключає появу відходів, оскільки немає необхідності вирізати візерунки, як у випадку взуття, виготовленої традиційним способом. Ми використовуємо тільки те, що нам потрібно, не створюючи відходи, - заявив представник Adidas Ерік Лідтке (Eric Liedtke).

Adidas планує почати продажі нової лінійки взуття з морських відходів вже в цьому році.

Повідомляється, що в якості матеріалу поки будуть використовуватися тільки легкодоступні рибальські мережі і берегової сміття. Компанія каже, що не відчуває проблем з поставками матеріалу, який, на превеликий жаль, присутня в море у великій кількості.

Можливо, в майбутньому, у міру впровадження нових виробничих технологій, Adidas зможе відловлювати і переробляти не тільки великі, а й дрібні частки океанського пластика.

Можливо, в майбутньому, у міру впровадження нових виробничих технологій, Adidas зможе відловлювати і переробляти не тільки великі, а й дрібні частки океанського пластика

Як пише TechTimes, мета проекту полягає не тільки в переробці сміття, але також в підвищенні обізнаності людей про проблему забруднення світового океану. Щоб допомогти вирішити цю проблему, вчені всередині організації розробляють біологічно розкладається пластик.

В майбутньому Adidas планує виготовляти з океанського пластика також спортивні футболки та інші предмети одягу.

Новости