Адвокат по сімейних справах в Києві

  1. Участь адвоката по сімейних справах в судовому процесі
  2. Юрист по сімейним справам в шлюборозлучному процесі (адвокат з розлучень)
  3. Як подати на розлучення?
  4. Розлучення через РАГС
  5. Розлучення через суд
  6. стягнення аліментів
  7. Кращий адвокат по сімейних справах

Адвокат по сімейних справах в Києві і по всій Україні

З кожним роком, допомога адвоката по сімейних справах стає все більш затребуваною. Досвід, особистісні якості фахівця мають велику роль в подальшому вирішенні сімейних питань. Адвокат по сімейних справах, крім глибоких знань і досвіду в області права, повинен мати здатність психологічного втручання з метою виявлення проблемних ділянок сімейного життя і врегулювання їх без звернення до державних органів. Якщо ж ситуація заходить в глухий кут (між подружжям виникли неприязні стосунки) і не дозволяє вирішити проблему психологічно, адвокат використовує інші методи.

Участь адвоката по сімейних справах в судовому процесі

Як показує практика, для урегілірованія суперечок, сімейному адвокату доводиться вдатися до судового втручання в 80% випадків.

Залежно від суті питання, сімейний адвокат бере участь в наступних категоріях справ:

  • розірвання шлюбу
  • майнові спори
  • суперечка про проживання дитини
  • стягнення аліментів на утримання дитини
  • встановлення факту батьківства (материнства)
  • оспорювання факту батьківства (материнства)

З огляду на особливості розв'язуваної задачі, адвокат по сімейних справах може викласти кілька вимог в одній позовній заяві, і вирішити їх в одному судовому провадженні.

Перед підготовкою позову, адвокат по сімейних справах повинен ретельно проаналізувати всі тонкощі сімейного життя клієнта, підготувати доказову базу, переглянути як мінімум кілька рішень вищих судів в подібного роду суперечках.

Юрист по сімейним справам в шлюборозлучному процесі (адвокат з розлучень)

Розірвання шлюбу є найпростішим, і в той же час поширеним юридичним процесом, в якому бере участь адвокат по сімейних справах. Як показує статистика, близько 40% шлюбів, зареєстрованих в Україні розпадаються в перші 3 роки, це третій показник в Європі після Росії і Білорусі. Не будемо заглиблюватися в подробиці, а зупинимося на розірвання шлюбу з юридичного боку.

Як подати на розлучення?

Розірвати шлюб можна двома способами:

  1. через РАГС;
  2. через суд;

Розлучення через РАГС

Якщо у подружжя немає спільних неповнолітніх (до 18 років) дітей, вони можуть подати спільну заяву про розірвання шлюбу в РАГС. У разі коли у одного з подружжя, з поважної причини немає можливості з'явитися в РАГС, другий може подати за нього нотаріально завірена заява про розірвання шлюбу. РАГС реєструє розірвання шлюбу після спливу одного місяця з моменту отримання заяви про розірвання шлюбу. Варто відзначити, що розлучення не впливає на подальший поділ майна подружжя;

Розлучення через суд

Юрист по сімейним справам бере участь в судовому провадженні розірвання шлюбу, в разі коли у подружжя є неповнолітні діти, і / або один з подружжя з яких - небудь обставин не бажає припиняти сімейні відносини. Звертаємо увагу, на те що суд залишить без розгляду позов, якщо дитині на момент звернення в суд не виповнився один рік або дружина перебуває в стані вагітності, винятком з цього правила буде випадок коли один із подружжя вчинив дії які несуть в своєму складі ознаки кримінального правопорушення .

Завдання юриста в шлюборозлучному процесі - взяти під свій особистий контроль всі юридичні дії пов'язані з розірванням шлюбу і всі наслідки які можуть виникнути в зв'язку з ним. Адвокат по сімейних справах в позовній заяві вказує вимоги про:

  1. проживанні дитини (з ким із колишнього подружжя буде проживати дитина)
  2. участю в матеріальному забезпеченні дитини (аліменти)
  3. встановлення режиму спілкування з дитиною
  4. розірвання шлюбу

Так само можна зробити висновок нотаріальний договір, в якому передбачити перші 3 пункти. Далі подається заява яке розглядається в окремому провадженні. При таких обставинах суд протягом місяця (але не пізніше) виносить рішення із зазначенням всіх положень договору.

стягнення аліментів

Важливим питанням для батьків, з яким в результаті розлучення залишиться жити дитина, є питання про отримання від другого з батьків аліментних платежів на утримання дитини.

Як відомо, при всьому декларованим в Сімейному кодексі України рівність батька і матері на участь в житті дитини, мами все ж «рівніше». У переважній більшості випадків в судових рішеннях про суперечки про місце проживання дитини з татом чи, або з мамою, суди стають на бік матерів. Вже і ВСУ продемонстрував чітку позицію в цьому питанні (Постанова в справі № 6-2445гд16 від 14.12.2016).

Отже, аліменти.

По-перше, аліменти встановлюються судом в тому випадку, якщо не може бути досягнута домовленість між батьками в цьому питанні шляхом укладення нотаріального договору.

По-друге, аліменти встановлюються у двох видах:

- у фіксованій сумі - якщо тато має нестабільний, мінливий дохід (наприклад - підприємець);

- в частині від доходу - якщо тато має стабільну роботу і дохід у вигляді заробітної плати.

Мама може в разі потреби, а головне, в разі наявності докази звернення до тата (письмові вимоги, електронно-цифрові повідомлення з вимогою платити аліменти, свідки і тд.), Стягнути аліменти за минулий до винесення судом рішення період терміном до 3 років.

По-третє, розмір аліментів не може бути менше 30% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку.

По-четверте, аліменти виплачуються татом до тих пір, поки дитині не виповниться 18 років, а якщо дитина навчається у вищому навчальному закладі на стаціонарі, то до 23 років. Якщо дитині менше 3 років, мама може ще й запросити з тата в суді аліменти на утримання і її самої до виповнення дитині 3 років.

По-п'яте, при виникненні заборгованості зі сплати аліментів, мама може вимагати ще й стягнення з тата пені в розмірі 1% від суми заборгованості за кожен день прострочення, а якщо заборгованість збереться більш ніж за півроку настає кримінальна відповідальність!

Крім того, якщо раптом тато візьме і «втратить» роботу і перестане платити аліменти, то його заборгованість буде вираховуватися держ. виконавцем виходячи з середньої зарплати в регіоні проживання такого тата.

У свою чергу тато може ініціювати через органи опіки або суд перевірку того, витрачає чи мама татові аліментні платежі виключно на потреби дитини!

Виходячи з написаного вище незалежно від того ким із сторін ви є вам необхідно звернутися за помошью до практикуючих фахівців у сімейних справах (адвокат по сімейних справах / юрист у сімейних справах) оскільки будь-яке неправильне дію може обернуться катастрофічно для сторони не має приктики і необхідних знань в області права

Кращий адвокат по сімейних справах

Кращий адвокат по сімейних справах - досвідчений юрист практик, основна сфера діяльності якого рішення різних сімейних спорів, законними методами. Крім того, фахівець у сімейних справах повинен розбиратися в господарському, кримінальному, адміністративному та цивільному праві, оскільки в кожному сімейному суперечці адвокат по сімейних справах стикається. Сімейний адвокат ставить на перше місце інтереси свого клієнта і зобов'язується зробити все, щоб клієнт залишився задоволений результатом роботи на 100%

Фахівці ЮРИДИЧНОЇ КОМПАНІЇ «слюсар і ПОГРЕБНЯК» зроблять все щоб ви залишилися задоволені результатом нашої роботи на 100% Ми маємо величезний досвід в сфері сімейного права від банального розлучення до складного розділу майна. Ви можете ознайомитись з усіма справами в яких брали участь наші фахівці
Звертайтеся за телефонами:

044-393-95-98

098-505-95-98

099-505-95-98

073-505-95-98

Як подати на розлучення?

Новости