Адвокат пояснив, чому Росія вважає Сенцова своїм громадянином

Російський адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе підтвердив українське громадянство в'язня Кремля і опублікував скан-копію перших сторінок його внутрішнього паспорта.

Російський адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе

«Сенцов має паспорт громадянина України серії ЄС № 477 125 видано 12 листопада 1997 року Бахчисарайським районним відділом Міністерства внутрішніх справ України в Криму», - йдеться в довідці, яка є в матеріалах сфальсифікованого угоголовного справи режисера.

Дінзе нагадав, що стосовно підзахисного було кілька провокацій з спробі підписати документи на отримання російського громадянства і, відповідно, на отримання паспорта. Однак ці спроби провалилися, тому що Олег завжди читає документи.

У той же час він «технічно, фізично і юридично» не міг відмовитися від російського громадянства, нав'язаного кримчанам, так як ФСБ відмовлялося давати дозвіл на посвідчення довіреностей і заяв, також вони вважали, що будь-які відомості з кримінальної справи є таємницею слідства, а відповідно захист самостійно не могла ініціювати процедуру відмови від громадянства.

Крім того, СІЗО не пропускав листів і заяв від Сенцова. За словами адвоката, всі вони осідали у слідчого і далі їм не дали хід. В результаті Сенцов пропустив встановлені законом терміни відмови від російського громадянства.

«Ми відмовилися йти в кримські суди, щоб оскаржувати процедуру нав'язування громадянства, щоб не легімітізіровать незаконні процедури Росії відносно громадянина України Сенцова Олега, залишивши статус де юре громадянина України. Багато тут правильно зрозуміли, що суди не стали в рішеннях вказувати громадянство Сенцова, залишивши це питання відкритим. У суді першої інстанції теж були здивовані, коли побачили установчі дані, що Олег громадянин Росії, хоча в справі паспорт громадянина України », - пояснив адвокат.

Нагадаємо, омбудсмен Людмила Денисова підтвердила , Що в документах колонії Сенцов числиться громадянином України.

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Новости