Аеродинамічний літальний апарат як альтернатива вертольоту і автомобілю

Досліджуючи можливість створення літального апарату, який міг би стати індивідуальним транспортним засобом для звичайного громадянина країни на її неозорих просторах, я прийшов до деякої аеродинамічною схемою, яка дозволяє сподіватися на успіх, так як повністю спирається на відомі аеродинамічні закономірності.

Досліджуючи можливість створення літального апарату, який міг би стати індивідуальним транспортним засобом для звичайного громадянина країни на її неозорих просторах, я прийшов до деякої аеродинамічною схемою, яка дозволяє сподіватися на успіх, так як повністю спирається на відомі аеродинамічні закономірності

Крім того, даний апарат значно підвищить мобільність різних служб швидкого реагування, а також може бути затребуваний при охороні державного кордону, різних контр терористичних операціях та інших військових діях. Був би апарат, а куди і як його пристосувати, виходячи з його реальних можливостей - це справа друга!

У разі, якщо мої попередні напрацювання підтвердяться експериментально, то це стане основою для створення літального апарату з наступними можливостями і показниками:

  • 1.функціональние можливості вертольота (вертикальні зліт, посадка, висіння, політ):
  • 2.Можливість експлуатації у вкрай скрутних умовах (навіть впритул до перешкод);
  • 3.малая гучність і мале пилоутворення при зльоті та посадці;
  • 4.существенная компактність, вдала компоновка, простота конструкції;
  • 5.нізкая вібрація і відсутність знакозмінних навантажень на несучих поверхнях (надійність);
  • 6.возможность посадки (зльоту) на воду;
  • 7.возможность безаварійної посадки при відмові двигуна на малій висоті;
  • 8.високая економічність (поки теоретична).

Акцентую увагу на тому, що пошуками апарату, приблизно з такими можливостями, вже досить давно займаються в різних країнах (наприклад: США, Ізраїль ...). Як приклад можна привести X-HAWK і деякі інші. Велике рух отримали спроби створення досить безглуздої конструкції - «літаючий автомобіль». Але при всьому при тому, це пошуки в тому ж напрямку (крокова доступність і поза-аеродромне базування).

Одним словом, людство усвідомлює необхідність індивідуального літального апарату і так само розуміє необхідність відходу від жорсткої альтернативи: або літак або вертоліт. Виявляється, «можливі варіанти». Може бути, це як раз і є мій апарат? Хотілося б!

А тепер зовсім небагато містики.

Багато років досліджуючи можливість створення літального апарату з вище переліченими можливостями, я нарешті прийшов до варіанту, який вважаю задовільним. І в той момент, коли концепція апарату склалася, я раптом, абсолютно чітко почув у голові голос (голос, точно, належав не мені), який чітко і ясно сказав - «Ну, звичайно, саме так!».

Ось тому, я незважаючи на примітивність проведених мною дослідів, дуже вірю в істинність (моєї?) Ідеї. Залишилося тільки випросити у чиновників допомоги в проведенні остаточних експериментів, з метою уточнення та оптимізації конструктивної схеми. Адже, що не кажи, а як і раніше, діє закон - «критерієм істини - є практика».

Волков Євген спеціально для Avia.pro

Може бути, це як раз і є мій апарат?
Моєї?

Новости