Аерофлот з 11 грудня відновить польоти між Якутській і Москвою

Якутськ. 15 листопада. ІНТЕРФАКС - Затверджено зимовий розклад рейсів авіакомпанії "Аерофлот" (MOEX: AFLT ), Згідно з яким з 11 грудня вона буде виконувати прямі рейси Якутськ - Москва (Шереметьєво) - Якутськ, повідомила прес-служба аеропорту "Якутськ".

"У зимовому розкладі аеропорту" Якутськ "до 30 березня 2019 року" Аерофлот "буде виконувати 5 рейсів на тиждень крім середи та суботи", - йдеться в повідомленні.

Продаж авіаквитків вже відкрита.

Згідно з даними сайту "Аерофлоту", мінімальна вартість квитків буде близько 16 тис. Рублів в одну сторону.

Раніше повідомлялося, що "Аерофлот" відмовиться від польотів в аеропорт Якутська на час реконструкції там ВПП. Рейси планувалося припинити виконувати після 28 жовтня 2018 року.

Реконструкція ЗПС ведеться в кілька черг, на 2019-2021 роки заплановано III етап, роботи, зокрема, припускають тимчасове скорочення робочої довжини смуги. У зв'язку з цим протягом 2019 і частково в 2020 році тільки один вид літаків зможе долітати з Москви до Якутська і сідати там - це Boeing-737-700, який бере на борт 125 пасажирів.

"Аерофлот" пояснював свою відмову від польотів тим, що у компанії немає літаків такого класу, і "при такій смузі з допусками пілотів теж є певні проблеми".

Пізніше глава Якутії Айсен Ніколаєв повідомив про домовленість з керівництвом авіаперевізника про те, що рейси все ж будуть виконуватися з 1 грудня.

На час реконструкції злітно-посадкової смуги прямі рейси з Якутська в Москву буде виконувати авіакомпанія "Якутія". Крім того, S7 планує використовувати на цьому маршруті не Boeing, а Sukhoi Superjet, рейси з Якутська в Москву і назад будуть здійснюватися з пересадкою в Новосибірську.

Служба фінансово-економічної інформації

[email protected]

[email protected]

Новости