Аерогриль: особливості кухонного приладу

  1. зміст
  2. типи аерогрилів
  3. Переваги та недоліки аерогрилю
  4. Що можна приготувати за допомогою аерогрилю?
  5. підсумки

Ви прихильник здорового харчування і у вас кожна хвилина на рахунку, або ви просто любите смачно поїсти, тоді Вам обов'язково потрібен аерогриль який не тільки задовольнить Ваші переваги в їжі а й заощадить дорогоцінний час.

Ви прихильник здорового харчування і у вас кожна хвилина на рахунку, або ви просто любите смачно поїсти, тоді Вам обов'язково потрібен аерогриль який не тільки задовольнить Ваші переваги в їжі а й заощадить дорогоцінний час зміст

Що таке аерогриль?

Що ж таке   аерогриль Що ж таке аерогриль ? По суті своїй це звичайна скляна ємність у вигляді чаші і кришка, в якій знаходиться нагрівальний елемент і кілька вентиляторів, рівномірно розподіляють потоки гарячого повітря. Як бачите ні чого надприродного, як то кажуть - все геніальне просто! Проте, цей простий агрегат поєднує в собі, такі необхідні на кухні прилади як - мікрохвильовка , плита , духовка , гриль , шашличниця і сушка .

Аерогриль працює за принципом конвекционной печі, тільки приготування їжі відбувається за допомогою гарячих потоків повітря, які за допомогою вентилятора розганяють по скляній ємності Аерогриль працює за принципом конвекционной печі, тільки приготування їжі відбувається за допомогою гарячих потоків повітря, які за допомогою вентилятора розганяють по скляній ємності. Це дає можливість рівномірно розподілити тепле повітря, а відповідно, рівномірно приготувати їжу не боячись, що вона підгорить. Це і відрізняє аерогриль від інших кухонних приладів.

типи аерогрилів

Якщо Ви вирішили придбати аерогриль, використовувати його на всі 100% і не розчаруватися, Вам необхідно визначиться з його параметрами, а саме: Якщо Ви вирішили придбати аерогриль, використовувати його на всі 100% і не розчаруватися, Вам необхідно визначиться з його параметрами, а саме:

Тип нагрівального елементу

Від нагрівального елементу залежить загальний «успіх» роботи аерогрилю. Існує два варіанти нагрівального елементу: склокерамічний (галогенний) і трубчастий елемент (тен). Обидва типи мають як свої переваги, так і недоліки.

Галогенний нагрівач являє собою стеклокерамическую спіраль, швидко нагрівається, красиво світиться під ча приготування їжі (правда це на любителя), але має невеликий термін служби, досить крихкий і дуже не любить забруднень, а вони в процесі приготування неминучі Галогенний нагрівач являє собою стеклокерамическую спіраль, швидко нагрівається, красиво світиться під ча приготування їжі (правда це на любителя), але має невеликий термін служби, досить крихкий і дуже не любить забруднень, а вони в процесі приготування неминучі.

Тен - виконаний у вигляді металевої спіралі, служить набагато довше, більш безпечний, але в порівнянні з галогенних нагрівачем, досить повільний (необхідний час для його нагрівання).

Тип управління

Аерогрилі бувають двох типів управління - механічним і електронним.

Аерогриль з механічним типом управління   має досить просту і зрозумілу панель управління, яка складається з двох регуляторів - час і температура Аерогриль з механічним типом управління має досить просту і зрозумілу панель управління, яка складається з двох регуляторів - час і температура. Відповідно Ви самостійно вибираєте необхідні параметри для приготування страви.

В аерогрилі з механічним типом управління вентилятор працює тільки в одному режимі В аерогрилі з механічним типом управління вентилятор працює тільки в одному режимі.

Аерогриль з електронним типом управління має дисплей з сенсорними кнопками, а також цілий ряд запрограмованих дій, за допомогою яких, ви вибираєте блюдо, яке хочете приготувати, і на дисплеї відобразиться потрібне для цього час.

Є можливість вибору швидкості обертання вентилятора (висока, середня і низька), а також коригування інших параметрів, на свій розсуд Є можливість вибору швидкості обертання вентилятора (висока, середня і низька), а також коригування інших параметрів, на свій розсуд.

Тип кришки

Аерогриль з відкидною кришкою

Відкидна кришка кріпиться на кронштейні і зручна в експлуатації. Але вона вимагає додаткове місце на кухні в висоту, особливо якщо використовується розширене кільце (яке йде в комплекті).

Важливо: Щоб кришка вільно відкинулася, не зачепивши днище навісних шаф, над нею ні чого не повинно бути на відстані 40-50 см Важливо: Щоб кришка вільно відкинулася, не зачепивши днище навісних шаф, над нею ні чого не повинно бути на відстані 40-50 см.

Важливо: Щоб кришка вільно відкинулася, не зачепивши днище навісних шаф, над нею ні чого не повинно бути на відстані 40-50 см

Аерогриль з відкидною кришкою MYSTERY MCO-747

Аерогриль з кришкою , В порівнянні з аерогрилем з відкидною кришкою він більш компактний і простий в обслуговуванні, таку кришку набагато зручніше мити.

Але існують і мінуси такої кришки, вона не дуже зручна у використанні, тому що її необхідно знімати і ставити на спеціальну підставку (йде в комплекті), при тому, що кришка досить важка і під час готування вона нагрівається Але існують і мінуси такої кришки, вона не дуже зручна у використанні, тому що її необхідно знімати і ставити на спеціальну підставку (йде в комплекті), при тому, що кришка досить важка і під час готування вона нагрівається.

І звичайно ж не варто забувати про потужності аерогрилю І звичайно ж не варто забувати про потужності аерогрилю. Багато хто вважає, що чим більше потужність, тим краще, це не зовсім так, оптимальна потужність аерогрилю 1200-1300Вт. Більш висока потужність (потужність деяких моделей доходить до 1700Вт) не є позитивною характеристикою приладу. Звичайно, вона скоротити час приготування продуктів, але при цьому, збільшить споживання електроенергії.

Переваги та недоліки аерогрилю

Розглянемо які все ж переваги має аерогриль: Розглянемо які все ж переваги має аерогриль:

+ Одним з головних переваг аерогриля - це можливість приготування їжі без використання масла і жиру. Це вже говорить про користь приготованого блюда, вони легше засвоюються організмом, тому прихильникам здорової їжі, буде не зайвим мати його у себе на кухні.

Це вже говорить про користь приготованого блюда, вони легше засвоюються організмом, тому прихильникам здорової їжі, буде не зайвим мати його у себе на кухні

  • + Безпека при приготуванні, якщо ви вирішите перевірити готовність вашого страви, то при піднятті ручки кришки, спрацьовує автоматична система відключення, яка включається при закритті кришки і опусканні ручки назад.
  • + Процес приготування їжі відбувається за таймером, відповідно Ви спокійно можете займатися іншими своїми справами.
  • + Для аерогрилю підходить практично будь-який посуд, крім дерев'яної та пластикової.

Недоліки в застосуванні аерогрилю досить відносні і однозначно назвати їх складно: Недоліки в застосуванні аерогрилю досить відносні і однозначно назвати їх складно:

  • - Час приготування їжі трохи довше, ніж на сковороді , Так наприклад якщо на сковороді ви смажите ковбаски за 3-4 хвилини, то в аерогрилі вони будуть готові через 10-12 хвилин. Але опеньків таки при приготуванні на сковороді калорійність страв зростає в порівнянні з приготування їх в аерогрилі. - Обмежений обсяг чаші. Нагодувати пристойну компанію буде непросто, але для сім'ї з 2-5 чоловік цілком реально, все залежить від обсягу чаші який варіюється від 8 до 18 літрів.
  • - Високий витрата електроенергії. Деякі вважають, що аерогриль як електроприлад досить «ненажерливий», насправді все пізнається в порівнянні, в деяких випадках він витрачає набагато менше електроенергії, ніж багато побутових приладів, які знаходяться на Вашій кухні.
  • - Скляна чаша досить важка, тому що зроблена з товстого жароміцного скла, тому не зовсім зручно її мити, хоча в деяких моделях передбачена функція самоочищення, зливати воду все одно доведеться.

Що можна приготувати за допомогою аерогрилю?

Аерогриль - дивовижний агрегат, в ньому можна смажити і запікати м'ясо і рибу, варити супи та каші, тушкувати овочі, пекти пироги, томити страви в горщиках, готувати домашні делікатеси і копченості, стерилізувати банки і консервувати овочі, сушити гриби і зелень, робити гриль і шашлики, коптити Аерогриль - дивовижний агрегат, в ньому можна смажити і запікати м'ясо і рибу, варити супи та каші, тушкувати овочі, пекти пироги, томити страви в горщиках, готувати домашні делікатеси і копченості, стерилізувати банки і консервувати овочі, сушити гриби і зелень, робити гриль і шашлики, коптити ...

9 температурних режимів і 3 швидкості конвекції подарують Вам воістину безмежні можливості для приготування різних страв 9 температурних режимів і 3 швидкості конвекції подарують Вам воістину безмежні можливості для приготування різних страв. Низька швидкість конвекції використовується для випічки і сушки фруктів і зелені, а також для приготування страв, які вимагають делікатного температурного режиму. Висока швидкість конвекції використовується для приготування м'яса з хрусткою скоринкою, шашлику і печеної картоплі. Для всіх інших досить виставляти середню швидкість обдування.

Пропонуємо Вам приготувати курку гриль з картоплею: Пропонуємо Вам приготувати курку гриль з картоплею:

Вам знадобитися:

  • Курка - 1-1,5 кг
  • Часник - 1 невелика головка
  • Картопля - 6 шт.
  • Чорний мелений перець, сіль, приправа до курки - за смаком.
  • Рослинна олія (для розкриття аромату спецій) - 3 ст.л.

приготування:

  • Картоплю почистити, посолити поперчити і приправити не більшим кількістю рослинного масла (1 ст.л.).
  • Курку добре вимити й обсушити.
  • Очищений часник пропустити через прес , Додати спеції і 2 ст.л. рослинної олії. Все добре перемішати.
  • Змастити курку всередині і зовні.
  • Покласти тушку курки і картоплю на середню грати і запікати протягом години при середній швидкості і 230 ° С.

Як бачите все дуже просто, час підготовки забере у Вас від сили 15 хвилин, а далі довірте всі аерогриля і займайтеся своїми справами Як бачите все дуже просто, час підготовки забере у Вас від сили 15 хвилин, а далі довірте всі аерогриля і займайтеся своїми справами. Ну а через годину - запрошуємо до столу. Аромат не звичайний, а хрустка скоринка просто заворожує.

підсумки

І так, давайте поведемо підсумок - для чого ж нам так необхідний аерогриль І так, давайте поведемо підсумок - для чого ж нам так необхідний аерогриль? Аерогриль володіє масою функцій, які можуть ощасливити будь-якого кулінара. Це найбільш підходящий варіант для людей, які ведуть здоровий спосіб життя, піклуються про свою фігуру, здоров'я, а ще для хворих на серцево - судинними захворюваннями, яким необхідно контролювати рівень холестерину в крові.

І якщо грамотно підійти до використання аерогрилю і освоїти всі секрети даного приладу, то у Вас на кухні з'явиться справжній помічник, який приготує для вас здорову та корисну їжу І якщо грамотно підійти до використання аерогрилю і освоїти всі секрети даного приладу, то у Вас на кухні з'явиться справжній помічник, який приготує для вас здорову та корисну їжу.

Що можна приготувати за допомогою аерогрилю?

Новости