Аеропорт Бориспіль відкрив реєстрацію на найбільший фотослет любителів авіації

Аеропорт Бориспіль відкрив реєстрацію на найбільший фотослет любителів авіації Champion Spotting, який відбудеться 26 травня в день фіналу ліги Чемпіонів УЄФА в Києві.

Як очікується, найбільші ворота України в цей день візьмуть близько 100 додаткових чартерних рейсів з футбольними уболівальниками, що перевищить звичайну денну завантаження аеропорту в два рази.

Для того, щоб запаркувати всі літаки, як стоянок Бориспіль задіє перон військового сектора, руліжні доріжки, а також стару злітно-посадкову смугу.

Учасники фотослета зможуть побачити це на власні очі з перону аеропорту і відобразити проісходящіее на фото і відеокамери.

Учасники фотослета зможуть побачити це на власні очі з перону аеропорту і відобразити проісходящіее на фото і відеокамери

Стернова доріжка в аеропорту Бориспіль, яка тимчасово використовувалася як стоянка для літаків бізнес-авіації під час фіналу Євро-2012 в Києві. Фото: Мінінфраструктури

Прийом заявок на участь в споттінг оргкомітет заходу вестиме до 26 квітня.

Як відзначили в аеропорту, через вимоги безпеки в період високої інтенсивності польотів кількість споттерів буде обмежено. Відбір учасників буде виробляти оргкомітет Champion Spotting, до якого увійшли чотири авіафотографа: Ігор Лесів, Олег Бєляков, Дмитро Бирин, Тимофій Кондратенко, а також представники прес-служби аеропорту: Тетяна Ярош, Євген Павловський і Дмитро Дешин.

Минулого разу великий споттінг Бориспіль проводив в 2014 році. Тоді в ньому взяли участь близько 80 осіб.

Новости