Ахметов і син Януковича завозять в Україну вугілля з Росії - LIGA.net

Українські компанії знайшли спосіб скоротити дефіцит антрациту, який необхідний для роботи ТЕС Українські компанії знайшли спосіб скоротити дефіцит антрациту, який необхідний для роботи ТЕС. З початком блокади окупованих районів Донецької та Луганської областей альтернативні поставки антрациту налагодив найбільший в Україні енергохолдинг ДТЕК. Компанія Ріната Ахметова завозить вугілля з Росії ( фашистська держава , Визнане 27.01.15 Верховною Радою країною-агресором), купуючи його у власній компанії Шахтоуправління Обухівська, а також імпортує паливо з ПАР.

Про це сьогодні розповідає агентство LIGA.net .

Слідом за ДТЕК імпортом антрациту з Росії зайнялася компанія Донбасенерго, яку ЗМІ пов'язують з Ігорем Гуменюком і Олександром Януковичем.

Блокада Донбасу відрізала енергогенеруючі компанії від основного джерела антрациту. Станції, що працюють на цьому сорті вугілля, традиційно виробляють близько 15% всієї електроенергії в країні. Крім того, на вугіллі марок А чи Т (видобувається тільки в ОРДЛО) працюють багато теплові електроцентралі (ТЕЦ). Це ще 3-4% виробленої електроенергії. Річна потреба в антрациті - близько 9 млн тонн.

Рішення Ради національної безпеки і оборони про заборону переміщення всіх товарів через лінію зіткнення поставило українські енергокомпанії в складну ситуацію. Щоб не допустити зривів у роботі, їм довелося спішно шукати альтернативу донбаському антрациту.

Першим почав перейматися альтернативою холдинг ДТЕК. Компанія почала з квітня завозити антрацит, видобутий на власному вугільному підприємстві в Росії Шахтоуправління Обухівська.

У квітні з Росії на ТЕС поставили 38 000 тон антрациту, в травні - близько 85 000 тон, розповів в.о. гендиректора ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук. Надалі ДТЕК планує щомісячно завозити з власних російських шахт близько 100 000 тонн дефіцитного вугілля.

Є й інше джерело імпорту. На додаток до російським поставкам ДТЕК завіз 75 000 енергетичного вугілля з ПАР. Друге судно з Африки має прибути в Україну в середині липня, каже топ-менеджер ДТЕК.

В тему - Порт Південний розвантажив судно з вугіллям з ПАР, який може бути з ЛДНР

У квітні імпорт антрациту з Росії почала компанія Донбасенерго. Її бенефіціаром офіційно значиться Андреас ЦЕРН (Андрій Чорний) з Греції. За інформацією Економічної правди, реальним власником компанії залишається Олександр Янукович, старший син екс-президента України.

Донбасенерго володіє двома ТЕС - Слов'янської і Старобешівської. Друга ТЕС знаходиться на не контролюється українською владою території. Донбасенерго заявила про втрату контролю над нею в березні цього року.

У квітні перші вагони з антрацитом з Росії почали надходити на Слов'янську ТЕС в Луганській області. «У квітні ми імпортували близько 20 000 тонн антрациту з Печорської вугільної компанії», - розповів комерційний директор Донбасенерго Олег Ларіонов.

За його словами, обсяг травневих поставок - близько 80 000. Серед постачальників з'явилася компанія Южтранс. «У червні лише Южтранс поставить нам близько 40 000 тон», - каже Ларіонов. На Слов'янську ТЕС в квітні відправили близько 10 000 тонн антрациту, повідомив представник російської фірми.

загрузка ...

Печорська вугільна компанія афілійована з великим холдингом Східвугілля, що володіє рядом видобувних активів в РФ. Компанією володіють росіяни Дмитро Босов і Олександр Ісаєв.

ТОВ Южтранс входить в Південну вугільну компанію. Компанія володіє видобувними активами в Ростовській області (Ш / У Садкінской). Южтранс також поставляє антрацит для потреб металургійних підприємств в Україні.

Очікувати дефіциту антрациту не варто, зазначає видання. За даними Міненерго, ТЕС зараз працюють на мінімальних потужностях, знизивши споживання вугілля в 4 рази - до 5 000 тонн на добу.

У грудні ДТЕК планує завершити переклад двох блоків з антрациту на газову групу вугілля. У травні Центренерго початку пусконалагоджувальні роботи на енергоблоці №2 Зміївської ТЕС, яку перевели з антрациту на вугілля марки Г.

«Зараз запаси вугілля марки А на складах перевищують обсяги, які були на початок осінньо-зимового періоду минулого року, - повідомив міністр енергетики Ігор Насалик на засіданні Ради в кінці травня. - Особливих проблем з підготовкою до нового опалювального періоду я не прогнозую ».

Думаю, вищенаведена інформація про завезення вугілля з Росії Ахметовим і сином Януковича зацікавить Штаб блокади окупованого Донбасу, який пообіцяв раніше почати на цьому тижні другу фазу блокади - яка як раз і стосується поставок вугілля в Україну з РФ.

Новости