Як підібрати спінінг + котушка

  1. Фактор перший.
  2. Фактор другий.
  3. Фактор третій.
  4. Фактор третій.
  5. Фактор чотири.
  6. Схожі статті:

Однойменний цикл статей «На допомогу починаючому рибалці» продовжаться

Однойменний цикл статей «На допомогу починаючому рибалці» продовжаться. Перші дві статті були присвячені вибору спінінга і безинерціонной котушки, третя стаття буде присвячена правильно підбору котушки під спінінг .
Здавалося б, Ви придбали дороге вудлище, не менше дешеву котушку, все повинно бути добре.

Ви приїхали на риболовлю, зробили кілька закидів і розумієте, що щось не так, рука швидко втомлюється, проводка погано контролюється, снасть виглядає не збалансовано.

У чому ж справа? А справа ось в чому: ви придбали спінінг і катушку окремо, чого не варто робити, всі снасті повинні підбиратися один під одного, щоб ідеально поєднуватися і доставляти від риболовлі тільки задоволення.

Отже, з чого почати? У вас є спінінг, але немає котушки? Ви прийшли в рибальський магазин, а там величезний вибір, очі розбігаються, ви не знаєте з чого почати? Яку котушку вибрати? У моїй статті ви знайдете відповідь на всі питання.

Фактор перший.

Визначтеся з типом котушки. Їх є три види: інерційна, безінерційна, мультиплікаторна . Перший вид котушок вже практично не застосовується, виняток становить ловля в проводку, і деякі літні рибалки, які просто звикли до такого виду котушок, остання модель вам також не потрібна, повірте.

Визначилися, вибираємо безінерційну котушку, перший крок зроблено.

Фактор другий.

Розмір котушки. Мабуть, один з найбільш важливих факторів. У своїй практиці я зустрічав рибалок зі спінінгом ультра лайт і котушкою розміром 2500, повірте мені, це виглядало приблизно як трактор на колесах від велосипеда.

Котушка повинна бути одним цілим з вудилищем, вибір її розміру безпосередньо залежить від тесту вудилища і його довжини. Як приклад візьмемо вудлище довжиною 2.4 метра і тісто 5-25 грам.

Середнє вудилище. Котушка розмірі 1500 буде виглядати на ньому як мишка на тлі слона, також як і котушка розміром 4500.

Оптимальною для даного вудилища буде котушка розміром від 2000 до 3000 тисяч. Вставте котушку в кріплення і подивіться на снасть, вона не повинна виглядати громіздко.

Фактор третій.

Центр тяжкості снасті. Також дуже важливий фактор, від якого буде залежати комфорт ловлі. Центр ваги повинен знаходиться в місці, де ви тримаєте спінінг, щоб якомога менше перевантажувати руку.

У деяких спінінгах, на рукоятці, є спеціальні металеві шай бочки, які можна додавати і прибирати, тим самим регулюючи центр тяжіння вудилища.

Фактор третій.

Вага котушки. Котушка не повинна мати велику вагу, чим менше вага, тим комфортніше буде тримати вам в руці снасть. Але не варто гнатися за надлегких котушками, так як такі котушки вкрай дорогі.

Фактор чотири.

Загальні рекомендації. Досвідчений рибалка може буквально «на око» підібрати ідеальну котушку для вудилища, з часом ви теж так зможете, а поки керуйтеся вищепереліченими правилами.

Дотримуйтесь пропорцію, не ставте на «легке» вудилище потужну котушку і навпаки. Вибирайте котушки з переднім фрикціоном, так як вони більш компактні, а отже мають і меншу вагу.

PS Я сподіваюся, моя стаття допоможе вам підібрати ідеальну пару. Вдалої риболовлі !!!

І в кінці цікаве відео про те як виготовляють котушки.

Олександр Максимчук, головний редактор незалежного інтернет-видання ATMHunt Олександр Максимчук, головний редактор незалежного інтернет-видання "ATMHunt.Вестнік мисливця і рибалки"



Схожі статті:

Copyright © atmhunt.ru.Копіювання матеріалу дозволено при вказівці гіперпосилання на джерело
RSS Feed

У чому ж справа?
Отже, з чого почати?
У вас є спінінг, але немає котушки?
Ви прийшли в рибальський магазин, а там величезний вибір, очі розбігаються, ви не знаєте з чого почати?
Яку котушку вибрати?

Новости