Як повністю позбавитися від реклами в Windows 10

  1. Відео
  2. Як відключити рекламу в меню «Пуск»
  3. Як відключити рекламу в «Провіднику»
  4. Як відключити рекламу на екрані блокування
  5. Як відключити рекламу на панелі завдань

В кінці минулого року я вже писав про те, як відключити рекламу в Windows 10. З того моменту пройшло начебто не так багато часу, але розробники Microsoft все одно встигли змінити деякі параметри, а також додати нові види оголошень. Тому пропоную вашій увазі оновлене керівництво по позбавленню від реклами в Windows 10.

Відео

Що потрібно знати про рекламу в Windows 10

Реклама в Windows 10 дійсно є. І якщо спиратися на думку більшості користувачів - це погано. Але всі оголошення досить продумано інтегровані в систему (вони не виглядають як чужорідний об'єкт), компанія Microsoft просуває тільки власні сервіси або перевірені програми з Windows Store, ну і найголовніше - всі ці повідомлення можна відключити буквально за п'ять хвилин.

Як відключити рекламу в меню «Пуск»

Мабуть, саме оголошення в меню «Пуск» найбільше схожі на справжню рекламу. При натисканні на деякі живі плитки (в моєму випадку це Age of Empires, Asphalt 8 і ще парочка інших) запускаються не власними додатки, а відкриваються їх сторінки в Windows Store, де цей контент вже можна скачати безкоштовно або придбати за гроші. Вирішується це наступним чином: потрібно знайти всі «підставні» плитки, клікнути по них правою клавішею миші і натиснути «Видалити» або, якщо такого пункту немає, «Відмінити закріплення від початкового екрана».

Іноді реклама може відображатися і в колонці з недавно доданими або часто використовуваними застосуваннями. Наприклад, недавно таким чином редмондовци почали просувати свій браузер Microsoft Edge. Для відключення подібного типу оголошень потрібно зайти в налаштування меню «Пуск» (Параметри → Персоналізація → Пуск) і відключити там пункт «Іноді показувати рекомендації в меню Пуск».

До речі, всі рекомендовані додатки система підбирає не випадковим чином, а на основі ваших інтересів (пошукових запитів, які використовуються програм і так далі). І якщо ви не хочете, щоб розробники Microsoft мали доступ до цих даних (нехай і передаються вони в зашифрованому вигляді), можете в настройках конфіденційності (Параметри → Конфіденційність → Загальні) відключити пункт «Дозволити програмам використовувати мій ідентифікатор отримання реклами». Такий ось рада для параноїків .

Як відключити рекламу в «Провіднику»

У перших числах березня Microsoft запустила рекламні оголошення і в «Провіднику». Поки редмондовци використовують файловий менеджер лише для просування платної підписки на OneDrive і Office 365, але не виключено, що в подальшому до цього списку додадуться і інші фірмові сервіси. Для відключення подібних «рекомендацій» досить у вкладці «Вид» знайти пункт «Параметри» і зняти там мітку навпроти рядка «Показувати повідомлення постачальника синхронізації». Все готово. Реклама в «Провіднику» відключена, ви чудові.

Як відключити рекламу на екрані блокування

Фон екрану блокування в Windows 10 може бути трьох видів: «Windows: цікаве», «Фото» та «Слайд-шоу». Саме при виборі одного з двох останніх варіантів система буде показувати рекламні оголошення (зрозуміло, що мова йде не про кросівках, а про якісь фірмових сервісах Microsoft). Позбутися від цього дуже легко: в налаштуваннях екрану блокування (Параметри → Персоналізація → Екран блокування) потрібно відключити пункт «Показувати забавні факти, жарти, підказки та іншу інформацію на екрані блокування». До речі, по-справжньому придатних жартів я там ще не зустрічав.

Як відключити рекламу на панелі завдань

Якщо ви не користуєтеся OneDrive, Office 365 або Microsoft Edge, то вже напевно помічали, що час від часу на панелі завдань з'являються пропозиції випробувати ці сервіси. Чи можна називати рекомендацію власних сервісів рекламою - питання окреме, але в будь-якому випадку розробники Microsoft передбачили можливість відключення і цього типу оголошень. Для цього в настройках повідомлень (Параметри → Система → Повідомлення і дії) потрібно відключити пункт «Отримувати поради, підказки та рекомендації при використанні Windows».

Якщо цей матеріал був корисний для вас, обов'язково ставте лайк! І раз вже пішла така жара, можете навіть підписатися на нашу групу ВКонтакте , Щоб не пропустити інші цікаві тексти і відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости