Як правильно шнурувати кросівки

  1. види шнурків
  2. шнурівка кросівок

Як багато неприємностей під час бігу вам доставляють шнурки? Вони можуть постійно розв'язуватися, погано тримати ногу або, навпаки, сильно стягувати. І впоратися з цим можна тільки навчившись зав'язувати і шнурувати їх правильно: у той спосіб (а їх чимало), який підходить саме вам. Ну і, звичайно ж, має велике значення матеріал, з якого виготовлені шнурки, тому що іноді все, що потрібно зробити - змінити їх на інші.

види шнурків

Шнурки виготовляються як з натуральних матеріалів (шкіри, бавовни, джуту), так і з синтетичних. Звичайно ж, нейлонові шнурки міцніші і довговічніші в порівнянні з бавовняними, але зате набагато легше розв'язуються.

Вони можуть бути плоскими і круглими, довжина - від 20 до 45 см. Плоскі шнурки з натуральних матеріалів розв'язуються набагато рідше, ніж круглі з синтетики.

Але справа не тільки в матеріалі або формі. Іноді все залежить тільки від ваших рук, тому що шнурки зав'язувати потрібно правильно і шнурувати кросівки теж.

шнурівка кросівок

Ми переходимо до конкретних проблем, пов'язаних з невідповідною для будови вашої ступні шнурівкою.

Але перш, ніж перейти до шнурівці, ви повинні запам'ятати правило: перш ніж затягувати шнурки, стисніть пальці ноги в кросівках в своєрідний «кулачок». І тільки на такий нозі затягуйте шнурки.

Проблема №1. Болить верхня частина ступні. Швидше за все, у вас високий підйом і ви занадто туго затягуєте шнурки. Як її вирішити? Пропустити одну шнурівку в тій частині ноги, яка болить найсильніше.

Проблема №2. Болить вся поверхня ступні. . Або взуття занадто тисне, так як модель вузька, або ви занадто сильно затягуєте шнурки. В цьому випадку можна або послабити хватку, або використовувати паралельну шнурівку.

Проблема №3. Бовтаються п'яти. Це означає, що в ваших кросівках занадто багато вільного місця для п'яти і вам потрібно її зафіксувати. Для цього ви виконуєте стандартну шнурівку хрест-на-хрест, але не до кінця. Ви залишаєте верхні отвори вільними, просмикуєте в них шнурок і пропускаєте назад, залишивши при цьому невелику петлю. Те ж саме робите з іншого боку. Все, тепер можна протягувати кінці шнурків в ці петлі, затягувати їх і зав'язувати шнурки.

види шнурівки
види шнурівки

Тепер перейдемо до вузлів. Австралієць Ян Фейґен присвятив шнурівці черевик і зав'язування шнурків і різних вузлів цілий сайт , На якому можна знайти масу корисної інформації. Ми ж відібрали для вас кілька простих, але надійних варіанти!

Безпечний вузол Яна
Безпечний вузол Яна

Хірургічний вузол Яна
Хірургічний вузол Яна

кращий рогач
кращий рогач

І закінчимо виступом на TED Террі Мура, директора Radius Foundation, в якому він розповідає про те, що, виявляється, все життя неправильно зав'язував шнурки. І показує, як зробити це правильно :)

Сподіваємося, що ця інформація буде вам корисна і ваші шнурки перестануть розв'язуватися в самий невідповідний момент!

Як її вирішити?

Новости