Як правильно вибрати одяг для риболовлі

  1. спінінгістам

Погода будь-якого типу - вітряна, сонячна, дощова, морозна - впливає на рибалку особливо сильно, тому що рибалка, довгий час перебуваючи на відкритому просторі, постійно знаходиться під впливом безлічі погодних факторів. Незалежно від погоди, літньої або зимової, рибалка потіє, тому що вчиняє дії, що розігрівають м'язи: ловить на спінінг, заходить в воду, працює веслами, готує підгодовування; нерідко його розігріває повне емоцій виведення риби. Вологе тіло швидше замерзає на морозі, вітрі або під холодним дощем, тому рибалка повинен надягати одяг, яка підтримує необхідну температуру тіла і відводить надлишок вологи.

Вологе тіло швидше замерзає на морозі, вітрі або під холодним дощем, тому рибалка повинен надягати одяг, яка підтримує необхідну температуру тіла і відводить надлишок вологи

Найкращим рішенням є використання спеціального одягу, створеної для виконання певної ролі на тілі рибалки: регулювання температури тіла або його частини, регулювання вологості шкіри шляхом відведення надлишку вологи і забезпечення належної вентиляції. Цими функціями також володіють шкарпетки, взуття, шапки і рукавиці, тому, збираючись на риболовлю, не можна забувати і про дані предмети одягу.

Багато виробників вдосконалюють асортимент, надаючи своїм виробам додаткові функції, наприклад:

  1. Еластичність - це дуже важлива властивість одягу для постійно рухається людини.
  2. Бактерицидний ефект - дуже корисне додавання для рибалки, який проводить в наметі кілька днів і користується гумовим взуттям.
  3. Підвищена надійність - підвищена зносостійкість грає важливу роль для рибалки, який продирається через ліс, густі зарості по берегах річок, підкрадається до стоянки риби поповзом або на четвереньках.
  4. Естетика. Багато рибалок хочуть одягатися зі смаком - це впливає на їх самопочуття.
  5. Зручний крій і продумане розташування кишень з водонепроникними застібками практичні на рибалці і визначають попит на дану одяг.

Рибалка, який займається підлідної ловом, повинен піклуватися не тільки про температурний комфорт тіла, але і про безпеку в разі пролому льоду. Ось підходящий одяг для нього:

  1. Утеплений комбінезон з рятувальною функцією, тобто він не дасть рибалці потонути в разі, якщо лід під ним проломився, і охоронить тіло від швидкого замерзання.
  2. Зимове термобілизна.
  3. Шапка з гортекса.
  4. Рукавички з неопрена з функцією захисту пальців.
  5. Водостійкі чоботи для зими. Це можуть бути спеціальні мембранні черевики або чоботи з поліуретану з додатковими теплими вкладишами.

Любитель донного лову з берега може вибрати комбінезон з однієї або двох частин. Рибалка, який йде до місця лову по складному маршруту, повинен придбати комбінезон з дихаючого матеріалу, щоб білизна не намокли від поту, а організм не перегрівся. Інші елементи одягу такі ж, як для підлідного рибалки.

  1. Легка, дихаюча коротка куртка.
  2. Толстовка з полартекса.
  3. Товсте та термоактивне зимовий білизна.
  4. Рукавички і шапка з полартекса або гортекса. На час відлиги, снігопаду найкраще шапка з гортекса, який є водостійким і вітронепроникної.

Весняна погода може застати зненацька підвищенням або пониженням температури, на що рибалка повинен швидко реагувати, інакше він замерзне або перегріється.

На риболовлю ранньою весною потрібно надіти:

  1. Термоактивне осіннє білизна (майку і кальсони).
  2. Толстовку з полартекса і осінню або річну куртку з мембранного матеріалу.
  3. У куртки повинен бути капюшон 3D, щоб можна було надіти на голову річну кепку з козирком.
  4. Непромокальний напівкомбінезон з можливістю розширення штанин для надягання гумових чобіт.
  5. Непромокальні мембранні чоботи або теплі гумові чоботи (наприклад, з поліуретану), найкраще з антиковзаючою і самоочищається запатентованої підошвою.

Це час року є складним для рибалки через спеку, частих опадів, високою і мокрої трави по берегах на місці лову, яка мочить штани і черевики. Вибираючи одяг, треба пам'ятати про ці фактори. Нижче ми наводимо рекомендації.

спінінгістам

  1. Літній білизна з бактерицидною функцією.
  2. Сорочка з довгими рукавами, термоактивна, швидкосохнуча.
  3. Жилет зі спинкою з сітки.
  4. Термоактивна кепка з широким козирком і захистом шиї (добре підходить для спекотної погоди).
  5. Необхідні термоактивні швидковисихаючі штани.
  6. Водостійка спінінгом куртка для риболовлі в дощ.
  7. Для лову з берега надягають черевики з антиковзаючою підошвою, найкраще водостійкі.

Любителям донного лову

  1. Літній білизна з бактерицидною функцією.
  2. Сорочка з довгими рукавами, термоактивна, швидкосохнуча.
  3. Термоактивна кепка з широким козирком і захистом шиї (добре підходить для спекотної погоди).
  4. Швидковисихаючі штани, легко пропускають повітря.
  5. Для лову з берега надягають черевики з антиковзаючою підошвою або гумові чоботи (в разі болотистого берега).
  6. Непромокаючий куртка з капюшоном; її беруть на випадок дощу або зниження температури (наприклад, вночі).

Осіння погода підносить сюрпризи, тому одяг для риболовлі часто є поєднанням літньої та осінньої одягу. Виключаючи екстремальні зміни погоди, можна вибрати три моделі вибору одягу:

  1. Рання осінь - надягають літній одяг.
  2. Пізня осінь - надягають осінній одяг.
  3. Початок зими - надягають зимовий білизна і осінню верхній одяг.

залишити емоцію

Зворушило Ха-Ха Ого Печаль Злюся

Новости