Як я виграв adidas Originals YEEZY BOOST 350 V2

На вихідних поардовалі снікерхедов - на прилавки викинули (термін з радянських часів) adidas Originals YEEZY BOOST 350 V2 Grey / Bold. Подекуди обмежений тираж розпродавали учасникам лотерей, хтось здобував через знайомих, десь були навіть живі черги, але це не точно. Якщо ви не знаєте, що це за кросівки і з чим пов'язаний такий ажіотаж, то я вам раджу подивитися ролик з Райкіним про дефіцит - нехай все буде, але чогось не вистачає. Ось в чому ідея «ізі Бусто», лімітованих шат Supreme х Louis Vuitton, капсульних колекцій, закритих дискотек та іншого жиру сучасного світу. Навіть якщо у тебе є достатньо грошей, далеко не все вдається зараз - звичайно, можна заплатити перекупам, але це зовсім інші відчуття, коли ти виграєш в лотерею право на покупку жаданої речі.

[Creativ_media type = "youtube" url = "https://www.youtube.com/watch?v=mFNAUv17QFc»]

Втім, давайте про все по порядку.

ідея

Ажіотаж, пов'язаний з adidas Originals YEEZY BOOST, настільки могутній, що багато хто забуває про саму суть цих кросівок. Перша спільна модель adidas і Каньє Уеста вийшла два роки тому, критики сміялися, колекціонери стояли цілодобово в чергах, ті, кому вдавалося купити, говорили лише одне - це найзручніша взуття на світлі. Саме в цьому і полягає суть - на зручній підошві BOOST знаходиться своєрідна «капсула» з матеріалу Primeknit. У порівнянні з NMD, матеріал мені здався трохи товщі. Ззаду своєрідна ручка з тканини, щоб надіти тут не потрібна ложка - всунув ногу, потягнув за ручку, все. Якщо дивитися зверху, то кросівки здаються безглуздими через розширення боковин, але на ділі це забезпечує стійкість, комфорт і затишок. Загалом, з одного боку тут ажіотаж і черги, з іншого боку, дійсно розумна річ - я не знаю, як там все відбувається у підробок, але оригінальні adidas Originals YEEZY BOOST за зручністю мені здалися навіть цікавіше, ніж улюблені NMD.

На вихідних поардовалі снікерхедов - на прилавки викинули (термін з радянських часів) adidas Originals YEEZY BOOST 350 V2 Grey / Bold

лотерея

Модель називається adidas Originals YEEZY BOOST 350 V2 Grey / Bold, це друге видання «ізі Бусто». На мій погляд, за кольорами тут все дуже комфортно і не нудно - були жовті, були чорні, були білосніжні, але сірі якось більш підійдуть для частого носіння з травня по вересень (або навіть довше, якщо враховувати поїздки). Я брав участь в лотереї «Брендшопа», причому все вийшло випадково, на пошту впало повідомлення про можливість взяти участь у лотереї, заповнив все необхідне і забув. Лотерея пройшла минулої суботи, о 10.00. Ну а ввечері в п'ятницю ми з другом Артемом Забур в паб, там пили ель, і пили, і пили, і пили; потім до нас приєдналася моя дружина, потім ми пішли гуляти, і курили навіть казна-звідки взялася сигару; потім прийшли додому пити «Егермейстер» і дружина пішла спати - а ми до четвертої ранку намагалися включати різні ігри на новому OLED-телевізор щоб зрозуміти, як там справи з зображенням. Зображення пливло, і проводив я товариша вже під ранок.

Вранці було дуже погано.

Рівно до того моменту, поки на телефон не прийшло повідомлення, «You win, check mail!». Я спочатку навіть хотів видалити - хіба мало, спам якийсь - ну а потім мене накрила тепла хвиля ендорфіновий приходу, який змусив забути про похмілля і взагалі про все. Мова була про кросівках, звичайно. За правилами, покупку потрібно було оплатити до вечора суботи, начебто до 18.00 - якщо не платиш, їх розігрують знову і передають іншій людині. Тому я швидко схопив карту, ноутбук, зробив все як годиться, а тут вже знову до нас гості йдуть, і ось ми вже знову йдемо в той же «паб», і приходить SMS про те, що замовлення зібраний і можна забирати - я тут ж викликаю таксі і вирушаю в «Брендшоп».

В магазині

Ви повинні розуміти головне - навколо «ізі Бусто» давно вже збудована система перепродажів, кросівки коштують в магазині 16990 рублів, недорого, але щоб купити, треба виграти право на покупку і заздалегідь вбити правильний розмір. Я ось забув, який вказував, і дуже хвилювався дорогою на Петровський бульвар. Багато хто купує «Бусто» тільки заради подальшого перепродажу: наприклад, на сайті Themarket.io , Там зараз середня ціна adidas Originals YEEZY BOOST 350 V2 Grey / Bold близько 24000 рублів. Всім стражденним раджу йти і купувати зараз - партія була велика, ціни на вторинному ринку ок, варто схопити зараз, а не чекати наступної поставки і наступної лотереї. І розміри є, і видно демпінг, багато схопили просто заради наживи, а не через любов до зручного взуття.

Ну і ось, я доїхав до магазину, біля дверей труться кілька явних бариг (че почім продаси відразу гроші), машину залишив чекати біля входу, зайшов, обов'язково потрібно показати паспорт і сказати номер учасника (його надсилають в повідомленні на телефон), потім потрібно трошки почекати. Розглядав публіку, може навіть трохи відверто. Ось якийсь хлопчик суне папір в жирних плямах і розповідає історію, як кросівки виграв один Вася, але він не може забрати і написав ДОВЕРЕННОСТЬ - і ось його мама підписала. Адміністратор, я так розумію, вже вислухав за сьогодні сотні таких історій і відповідь одна - повинен прийти учасник зі своїм паспортом. Тоді віддам кросівки. Або мама учасника. Незадоволений хлопчик бушує, але його швидко відправляють далі. Учасники лотереї різні, головне - весела, святкова атмосфера. Тут і старички типу мене - я брав участь у всіх лотереях про YEEZY BOOST, але виграв вперше, і молодь, і хлопці з дівчатами, і сімейні пари з дітьми на плечах. Загалом, ще музику включити, шампанського - і прямо вечірка. Але, тут вже назвали моє прізвище, і потрібно було підписати папір, потім я вийшов і поїхав додому.

кросівки

Як я і сказав, основна ідея «ізі Бусто» - зручність. На додаток ви отримуєте сумнів в очах знавців: а чи не підробку ти тягаєш приятель? Припускаю, що в плані зручності і конструкції, різниця між підробкою і оригіналом величезна. Тут і підошва пружинить, і тканину ніде не тре і не тягне, і розмір, як виявилося, я вибрав правильний (UK 10.5). Тягати можна з чим завгодно, і дуже шкода, що зараз зима - відклав коробочку до весни. Продавати навіть думок немає, коли ще пощастить, невідомо.

Продавати навіть думок немає, коли ще пощастить, невідомо

Сказати, що задоволений - нічого не сказати.

Так працюють сучасні механізми по відбирання грошей у населення - лімітці, лотереї на право придбання, ажіотаж. Але втішає мене лише одне, що це не якісь там пекельні Balenciaga Triple S, а цілком собі ок кросівки - якщо ми таки поїдемо працювати на CES, там і проведу бойове хрещення.

Ось ще важлива інфографіка про цінність «ізі», чим менше шкала, тим більше рідкісний екземпляр і, відповідно, дорогий. Виграні кросівки, як видно, поки на останньому місці по рідкості.

PS «Брендшопу» спасибі за веселий дитячий свято!

PPS Якщо ви теж хочете щось розповісти про «Бусто» і кросівки - пишіть, адреса [email protected].

Com/watch?
На додаток ви отримуєте сумнів в очах знавців: а чи не підробку ти тягаєш приятель?

Новости