Як правильно одягатися для зимової пробіжки: поради бігунів

  1. верх
  2. Термобілизна
  3. низ
  4. взуття
  5. Головний убір
  6. Поради бігунів:

Зимові холоди заганяють більшість бігунів в спортклуби на доріжки

Зимові холоди заганяють більшість бігунів в спортклуби на доріжки. Однак мороз і сніг - зовсім не привід відмовляти собі в задоволенні пробіжки на свіжому повітрі. Головне - правильно одягатися. Ми пропонуємо вам кілька порад з підбору зимової біговій екіпіровки і коментарі завзятих бігунів!

верх

Бігова куртка Nike Element Shield Max

Вартість куртки - 2 465 грн.

Перша помилка, яку здійснюють всі новачки - одягаються так, как-будто вони зібралися не на пробіжку, а на стандартну прогулянку. Якщо на самому початку вам буде холодно, то буквально на другому кілометрі з вас вже градом буде котитися піт. Бігати з зайвою одягом буде дуже важко і некомфортно. До того ж, таким чином ви автоматично підвищуєте свої шанси застудитися.

Помилка номер 2 - бавовняні речі або речі з натуральних тканин. Якщо в стандартній життя одяг з натуральних тканин тільки вітається, то під час пробіжки вона перетворюється в вашого ворога. Запам'ятайте раз і назавжди - ніякого бавовни! Ідеальний варіант - спеціальна зимова екіпіровка, яка продається в спортивних магазинах. Нижня одяг повинен бути синтетичної зі спеціальних матеріалів, які відводять вологу і дозволяють тілу дихати.

Термобілизна

Термобілизна Craft Warm 2-pack W

Вартість комплекту - 564 грн.

У різних брендів свої технології. Як простий приклад можна привести спеціально термобілизна від adidas Climawarm або технологія Dri-FIT від компанії Nike.

Вартість термобілизни - 890 грн.

Де купити? Sportmaster.ua або adidas.net.ua

Також для правильного утеплення можна використовувати стандартне термобілизна: труси, шкарпетки, майки.

Тепер поговоримо про кількість шарів. У багатошаровості для зимового бігу є свої правила, які краще дотримуватися, якщо ви не хочете застудитися: перший шар - термобілизна, другий шар - зігріваючий (відмінно підходить одяг з флісу або полартека), і третій шар - захист від вітру і відведення вологи.

В якості першого шару найкраще використовувати термобілизну. Якщо на вулиці не дуже холодно, то середній шар можна не надягати, так як ви і так зігрієтеся під час бігу. Якщо ж на вулиці вже перевалило за -10, тоді краще подбати про другий зігріваючий шарі. Зазвичай для цього використовують одяг з флісу, так як він прекрасно зігріває і при цьому відводить вологу від тіла. Третій шар обов'язковий завжди - це куртка-вітровка зі спеціальних матеріалів, яка надійно захищатиме від вітру і при цьому відводити накопичилася вологу (випускати назовні, але при цьому не впускати всередину холод).

Де купити? У будь-якому спортивному магазині, в магазині туристичного спорядження або в gofree.com.ua (Великий вибір різних марок термобілизни).

низ

Тайтси вітрозахисні ASICS Windstopper

Вартість тайтсов - 904 грн.

На низ зазвичай одягаються спеціальні бігові штани - тайтси. Вони є як для бігу в більш теплу погоду, так і для зимових пробіжок. Для зими вони, відповідно, зроблені за спеціальними технологіями.

Де купити? У будь-якому спортивному магазині.

взуття

кросівки SALOMON SPEEDCROSS 3CS W 352265, мемб. Climashield

Вартість кросівок - 1 509 грн.

Взуття для бігу взимку повинна бути тепла, непромокаємий та бажано з нековзною підошвою. І кожна поважаюча себе спортивна компанія щозими випускає спеціальну колекцію для бігу зімой.Ето можуть бути кросівки з технологією Gore-Tex, яка не дає потрапити вологи всередину і при цьому дозволяє нозі дихати. Отвори в цьому матеріалі такі, що вода в них в рідкому стані не проходить, зате може спокійно виходити у вигляді пари, що і відбувається, коли наші ступні нагріваються під час фізичних навантажень. Також у деяких компаній свої технології, які вони активно використовують для виробництва зимового взуття для бігу (adidas, Salomon, Nike, Asics, Mizuno, Saucony та інші).

Також у деяких компаній свої технології, які вони активно використовують для виробництва зимового взуття для бігу (adidas, Salomon, Nike, Asics, Mizuno, Saucony та інші)

Зимові кросівки для бігу Climawarm Oscillate

Вартість кросівок - 790 грн.

Де купити? У будь-якому спортивному магазині.

Підошва у зимових кросівок виконана за спеціальними технологіями, які запобігають ковзанню. Однак деякі більш досвідчені і завзяті бігуни, які люблять зимові пробіжки по парках і лісових стежках, вважають за краще спеціальне додаткове обладнання - льодоступи, які також можна використовувати під час ожеледиці під час звичайних прогулянок або переміщень по місту.

Льодоступи для взуття Yaktrax Pro

Вартість льодоступи - 260 грн.

Де купити? x-zone.com.ua , veloplaneta.com.ua

Головний убір

Шапка Brooks Infiniti Beanie

Вартість шапки - 269 грн.

Шапка, рукавички і захист для шиї також повинні бути обов'язковими атрибутами, так як руки, вуха і ніс повинні бути в теплі. Не хотілося б після пробіжки виявити, що у вас злегка обморозилися вуха і пальці.

Шапку краще брати флисовую, так як вона добре зберігає тепло і при цьому відводить зайву вологу. Якщо ви - невеликий любитель шапок, як утеплення на голову можна вибрати спеціальні навушники, пов'язки або шапки-маски, що закривають ніс і рот від холодного повітря (балаклава) - варіантів для вибору дуже багато.

Поради бігунів:

Володимир Дегтярьов, директор PR-агентства Newsfront, творець сервісу бігових екскурсій Kyiv Running Tours Володимир Дегтярьов, директор PR-агентства Newsfront, творець сервісу бігових екскурсій Kyiv Running Tours.

Мій зимовий варіант одягу для бігу - тайтси, термофутболка, вітровка, рукавички, Баффі на горло і шапка. Коли зовсім холодно (-10 і нижче), ще одна термофутболка з довгим рукавом і легкі штани на тайтси, щоб не продувало. Кросівки - вібрам / гортекс / шипи.

Слава Баранський, головний редактор Лайфхакер Слава Баранський, головний редактор Лайфхакер.ру

Коли я змушений був бігати взимку в холоді, то: термобілизна на низ і верх, рукавички, шапка, щось на шию, що закриває обличчя до носа, вітровка, кроси зимові з шорсткою підошвою і тайтси.

Анатолій Кваша, керівник відділу розробки та впровадження SAP Анатолій Кваша, керівник відділу розробки та впровадження SAP

Мій варіант - майка + фліс + ветронепродуваемая куртка (між майкою і флисом іноді реглан, теж влаговиводящие), штани + баф + рукавички + шапка + звичайні кросівки, які я ношу влітку.

Денис Ткалич, аналітик в компанії Яндекс Україна Денис Ткалич, аналітик в компанії Яндекс Україна

Взуття: кросівки з Gore-tex (у мене Nike Zoom Wildhorse GTX) + льодоступи, якщо бігати по льоду / снігу, шкарпетки звичайні бігові або, якщо сильно холодно, гольфи. Низ: тайтси (+ base layer, якщо мороз). Верх: флиска з довгим рукавом + base layer + куртка / вітровка. Шапка, рукавички, баф.

фото: adidas.ru , kievsport.com.ua , hotline.ua , asics24.ru , 4tourist.com.ua , skiline.ru , eliterunningclub.com , blog.walkjogrun.net , walking.about.com , casual.in.ua

Де купити?
Де купити?
Де купити?
Де купити?
Де купити?

Новости