Як відрізнити копію від оригіналу

Виробництво підробок вже давно стало дуже поширеним і прибутковим бізнесом. Адже всі хочуть бути в тренді, незалежно від розміру гаманця, і мати речі, які зараз перебувають на піку популярності. Це усвідомлений вибір кожного. Але буває так, що нечесний виробник видає підробку за оригінал, при тому за вартість справжнього товару. Це вже проблема.

підробку за оригінал,

Навряд чи знайдеться людина, яка любить бути обдуреним, та ще й за кругленьку суму. Тому редакція «Так Просто!» Підготувала для тебе список найбільш підроблюваних товарів, а також рекомендації, як не стати жертвою шахраїв. Звичайно ж, це речі, які кожен знає і швидше за все має в арсеналі або бажає купити.

  1. кросівки Adidas
    Логотип в справжніх кросівках виконаний тисненням, а в копіях наклеєний або просто намальований. Також подивися на дірочки для шнурків: на багатьох класичних моделях вони звичайні, а в підробках вони часто з огранюванням.
    Серійний номер виробу на коробці обов'язково повинен збігатися з номером на внутрішній частині язичка. А ось серійний номер на правому і лівому кросівках завжди різні.

  2. Косметика MAC
    Професійна косметика, яка за ціною, якістю і простоті застосування доступна і для середньостатистичної жінки, часто стає додатковим прибутком для нелегальних виробників. Найчастіше підробляють найпопулярніший серед жінок продукт - помаду.

    Щоб уникнути підробки, вивчи фірмовий логотип і букви на упаковці. Це ти можеш зробити на офіційному сайті. Підроблені косметичні засоби мають такий же логотип, але в цьому випадку букви будуть або розтягнуті, або якимось чином спотворені.

    Зверни увагу на футляр: продукція МАС продається в футлярах з крихітними блискучими частинками на поверхні, які створюють мерехтіння. Підроблені товари часто проводяться в більш тьмяних футлярах з іншим блиском.

  3. чоботи UGG
    Зимових валянок з овчиною зараз дуже багато, але саме знамениті UGG вважаються комфортними, теплими і безпечними для здоров'я. І звичайно ж, їх часто підробляють.

    Благо у нас є інтернет, і можна побачити, які моделі існують, на офіційному сайті виробника. Зараз торговою маркою UGG володіє американська компанія Deckers Outdoor Corporation, фабрики якої не мають ніякого відношення до Австралії. Оригінальні уггі виробляються тільки в 3 країнах, одна з яких повинна бути вказана на коробці: Китай, В'єтнам, США.

  4. iPhone, iPod і iPad
    Найпростіший і надійний спосіб уникнути підробки - це перевірити серійний номер на сайті компанії Apple. Для перевірки потрібно знайти серійний номер в системних настройках, переконатися, що він ідентичний номеру на лотку сім-карти і коробці і ввести в спеціальне поле на сторінці.

    Ще один гарантований метод визначення автентичності продукції Apple - це синхронізація з iTunes. Програма автоматично визначає підключений пристрій, показуючи всю інформацію про нього, і блискавично визначить підробку.

  5. Сумки Michael Kors
    Кожна жінка бажає мати в своєму гардеробі щось знамените, якого всі люди знають і дороге. І звичайно ж, найдоступніший люкс - це сумки Michael Kors. Але це просто немислимо, скільки реплік існує!

    Запам'ятай: підвісний металевий логотип, який відрізняє багато моделей сумок Michael Kors, в оригінальному варіанті повинен збігатися з кольором з рештою фурнітурою. З 2015 року бренд розміщує в шві внутрішньої обробки бирку з 10-значним кодом.

    Це номер моделі і номер фабричної партії. Цей код ти можеш ввести на офіційному сайті і побачити, чи існує така сумка. Також під обшивкою внутрішнього кишеньки є шкіряний ярлик в тон основному кольору сумки

  6. прикраси PANDORA
    Напевно ти не раз чула від дочки про знаменитих браслетах PANDORA або ж і сама теж у числі їх фанатів. Так ось, всі фірмові прикраси, за винятком самих дрібних деталей, мають гравіювання ALE. Вона розшифровується як Algot Enevoldsen - ім'я засновника ювелірної компанії PANDORA.

    Зверни увагу на сам напис PANDORA. Крім того, що вона повинна бути чіткою і акуратною, над буквою «О» повинна бути корона. Це відмінна риса виробів з 2008 року. З 2011 року ювелірний будинок PANDORA додала заголовні букви в проби дорогоцінних металів «S» і «G» з подальшою вказівкою чистоти. Вони повинні бути присутніми навіть на найменших Шармах до браслетів і підвісках.

    Вони повинні бути присутніми навіть на найменших Шармах до браслетів і підвісках

  7. запальничка Zippo
    Запальничка Zippo виготовляється з хороших матеріалів, тому в руці ти повинен відчувати тяжкість. У цих запальничок є унікальний запатентований клацання при відкриванні, так що справжність можна визначити на звук. Один з основних ознак справжньої запальнички Zippo - донний штамп на корпусі.

    Місяць виготовлення корпусу і внутрішньої частини можуть не збігатися. У слові «Zippo» над буквою «i» повинен стояти логотип компанії - маленьке полум'я, а не крапка. Знак зареєстрованої торгової марки «®» з 2002 до 2005 року розташовувався під словом «Zippo», з квітня 2005 року він перебуває зверху.

    Гніт у запальничок зроблені зі спеціального полімерного матеріалу. Зверни увагу, що в гніт обов'язково повинні бути вплетені металеві нитки!

  8. черевики Timberland
    Зверни увагу, що саме до правого черевика оригінальної пари взуття Timberland виробник завжди зміцнює бирку з нубуку. На брендовому шкіряному ярлику зображений логотип і напис Guaranteed waterproof.

    Timberland - американська компанія, але її офіційні заводи знаходяться в Китаї та Домініканській Республіці, в той час як на підробках часто пишуть Made in USA.

  9. Навушники Beats
    Неякісні підроблені навушники - найбільше покарання для вух. Опис на оригінальній коробці Beats представлено на 5 мовах: англійській, німецькій, французькій, іспанською та італійською - ні більше, ні менше.

    На корпусі навушників, на внутрішній стороні і на кабелі назва бренду Beats має бути нанесено у вигляді гравіювання і чітко читатися.

  10. Сумки Louis Vuitton
    У всіх сумках Louis Vuitton є штамп на шкіряному ярлику виробу. На ньому позначена країна виробництва: Франція, Італія, Іспанія, США чи Німеччина. Також у кожній сумки є особливий код - 2 букви і 4 цифри. Букви - це ще один покажчик місця виготовлення, який в підробках часто не збігається з тим, що написано на зовнішньому елементі.

Тепер ти знаєш, як відрізнити оригінал від підробки. Ми бажаємо тобі ніколи не попадатися на прийоми недоброчесних продавців! Поділися корисними порадами зі своїми друзями в соціальних мережах!

Автор статті

Оксана Дудник

Обожнює живопис, готова милуватися картинами постійно! Оксана знає толк в парфумерії, відмінно розбирається в модних тенденціях і дасть фору багатьом відомим б'юті-блогерів. Її любов до спорту підкріплена спортивним розрядом з плавання! Улюблена книга чарівної дівчини - «Государь» Нікколо Макіавеллі.

Новости