Як правильно взяти споживчий кредит і повернути страхову премію. рекомендації

В даний час банківська відсоткова ставка споживчого кредиту складає, в середньому, від 12 до 20% річних

В даний час банківська відсоткова ставка споживчого кредиту складає, в середньому, від 12 до 20% річних.

Щоб ставка по кредиту була для вас якомога нижче, необхідно:

- Мати бездоганну кредитну історію. (Відсутність КІ - теж погано)

- Бути постійним і сумлінним клієнтом банку (бажано)

- Надати в банк документи, що підтверджують ваші доходи. Деякі банки навіть не розмовляють, якщо Ви офіційно не працевлаштовані.

Намагайтеся оформляти кредит на самий мінімальний термін! В ідеалі 1-2 роки, не більше. Наприклад, Ви берете кредит - 100 тисяч рублів під 15% річних, значить через рік віддасте банку - 115 тисяч рублів. Щомісячний платіж в такому випадку становить близько 10 тисяч рублів.

Достеменно знаю, що багато банків намагаються умовити і розкрутити клієнта на кредитний договір, терміном дії, мінімум 3-4 роки.

Можу пояснити чому. Це вигідно банку.

Давайте розберемо ту ж саму ситуацію. Ви взяли кредит - 100 тисяч рублів під 15% річних, але не на рік, як в першому випадку, а на 3 роки.

Віддасте банку через 3 роки приблизно 145-150 тисяч рублів. Щомісячний платіж в такому випадку становить близько 4-5 тисяч рублів.

У чому ж підступ? Підступ в тому, що такий кредитний договір закривати достроково клієнту просто невигідно ... Складаючи графік платежів до договору, банк виходить з того, що спочатку клієнт повинен платити і погашати, в основному, відсотки по кредиту і тільки малу частину основного боргу, з пропорції , приблизно 70/30. Якщо щомісячний платіж - 5 тисяч рублів, значить 3-4 тисячі рублів у вас будуть стягувати на погашення відсотків і тільки 1-2 тисячі рублів на оплату основного боргу по кредиту.

Виходить за рік-півтора банк забере у вас все 50 тисяч рублів - відсотки за кредитним договором, розраховані їм за 3 роки ..., і що залишилися 2 роки ви будете повертати "тіло кредиту" - суму основного боргу по кредиту, в розмірі 100 тисяч рублів ... При достроковому розірванні кредитного договору робити перерахунок відсотків банк - не буде, так як це не передбачено умовами договору.

Висновок: При укладанні кредитного договору на тривалий термін, 3-5 років, немає сенсу погашати кредит достроково. Ви нічого не виграєте від цього. Або краще відразу оформляйте кредитний договір на коротший термін (рік-півтора), щоб не переплачувати відсотки.

Майте на увазі, що кредит без оформлення страхового поліса практично жоден банк не видає. Відповідно, якщо вам потрібен кредит, страховку оформити доведеться в будь-якому випадку. Або, якщо сперечатися з банком з цього приводу, Вам просто спочатку відмовлять у видачі кредиту. Змусити банк видати вам кредит - не вийде.

Якщо умови кредиту для вас на початковому етапі невигідні і неприйнятні, не потрібно влазити в кабалу, з принципу, аби взяти, а далі будь, що буде ... Зважте всі за і проти, до підписання кредитного договору з банком.

З нашим вищевказаним прикладом про кредит в 100 тисяч рублів, страхова премія буде приблизно в розмірі 15-20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Цю суму вирахують із суми кредиту і на руки ви отримаєте не 100 тисяч рублів кредитних грошей, а відповідно, не менше 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Знайте, що оплачену страхову премію ви можете повернути (при бажанні). Але зробити це необхідно протягом 5 (п'яти) робочих днів з дня оформлення договору страхування (страхового поліса). Звертатися із заявою про розірвання договору страхування потрібно не в банк, а безпосередньо в страхову компанію ... Якщо страхова компанія знаходиться в іншому місті, спочатку можна відправити лист про розірвання договору страхування з усіма необхідними документами (скани) по електронній пошті, на офіційну електронну ящик страховика і на наступний день продублювати листа - поштою Росії, цінним листом з описом і поштовим повідомленням.

До заяви про розірвання договору страхування Ви прикладаєте: копію страхового поліса, копію квитанції про оплату страхової премії, копію вашого паспорта, ваші повні банківські реквізити для перерахування і повернення вам страхової премії. З моменту отримання страховою компанією повного пакету документів від вас і письмової заяви про розірвання договору страхування, протягом 20-30 днів гроші (страхову премію) вам повертають.

Але і тут бувають різні ситуації, (потрібно дуже ретельно читати умови кредитного договору та договору страхування. Там може бути все, що завгодно, будь-який підступ. Стандартних договорів на всі випадки життя - не існує)

Кредитний фахівець Вам може говорити все, що завгодно і дуже часто вони видають недостовірну інформацію і вводять в оману. Їм головне, щоб ви підписали договір, не читаючи і не вникаючи в подробиці.

Один з реальних прикладів: - Якщо Ви взяли кредит в Ощадбанку і після отримання кредитних грошей розірвали договір страхування і повернули страхову премію, Вам піднімуть кредитну ставку за договором, так як ця умова спочатку передбачено кредитним договором.

На завершення...

Беріть кредити в банках тільки в самих екстрених випадках, коли проблема дійсно не терпить зволікання.

І ніколи не оформляйте кредит по інтернету.

У 99% випадках - це шахраї. Будьте пильні.

Юрист Кугейко Анжела Сергіївна

https://vk.com/sovaufa

У чому ж підступ?

Новости