Як розлучитися зі Skype за 10 хвилин | Журнал Digital World

  1. Як розлучитися зі Skype за 10 хвилин «Яке твоє батькові?» - питання від начальника, який не дуже...
  2. Як втрачають доступ в Skype
  3. Як я намагався повернути мій акаунт (безрезультатно)
  4. А тим часом ...
  5. А що у інших?
  6. Що мені відповіли в Microsoft
  7. А гроші де?
  8. Як не опинитися в тій же ситуації, що і я?
  9. Як розлучитися зі Skype за 10 хвилин
  10. Як втрачають доступ в Skype
  11. Як я намагався повернути мій акаунт (безрезультатно)
  12. А тим часом ...
  13. А що у інших?
  14. Що мені відповіли в Microsoft
  15. А гроші де?
  16. Як не опинитися в тій же ситуації, що і я?
  17. Як розлучитися зі Skype за 10 хвилин
  18. Як втрачають доступ в Skype
  19. Як я намагався повернути мій акаунт (безрезультатно)
  20. А тим часом ...
  21. А що у інших?
  22. Що мені відповіли в Microsoft
  23. А гроші де?
  24. Як не опинитися в тій же ситуації, що і я?
  25. Як розлучитися зі Skype за 10 хвилин
  26. Як втрачають доступ в Skype
  27. Як я намагався повернути мій акаунт (безрезультатно)
  28. А тим часом ...
  29. А що у інших?
  30. Що мені відповіли в Microsoft
  31. А гроші де?
  32. Як не опинитися в тій же ситуації, що і я?
  33. Як розлучитися зі Skype за 10 хвилин
  34. Як втрачають доступ в Skype
  35. Як я намагався повернути мій акаунт (безрезультатно)
  36. А тим часом ...
  37. А що у інших?
  38. Що мені відповіли в Microsoft
  39. А гроші де?
  40. Як не опинитися в тій же ситуації, що і я?

Як розлучитися зі Skype за 10 хвилин

«Яке твоє батькові «Яке твоє батькові?» - питання від начальника, який не дуже чекаєш почути спросоння в неділю вранці. Однак віконце Facebook Messenger вимагало відповіді, а в чергу вже вишикувалося кілька людей, охочих поспілкуватися. Я відповів. З'ясувалося, що таким способом начальник намагався зрозуміти, я чи сиджу за комп'ютером. Адже в скайпі в цей момент хтось з мого аккаунта просив у нього «в борг до завтра» 15 тисяч рублів. Співрозмовники в інших віконцях один за одним повідомляли, що мій скайп зламаний.

Як все почалося

Вперше я встановив собі Skype в 2007 році. За цей час права на програму викупив Microsoft, все його користувачі автоматично отримали Microsoft account, за яким можна увійти в усі сервіси мережі. А логіни і паролі користувачів залишилися старі.

Пароль, який я тоді використовував на всіх сайтах і в усіх месенджерах, був дуже простим, 6 повторюваних букв. З тих пір він не змінювався, а я входив в месенджер на десятках комп'ютерів в багатьох країнах світу. Тому не дуже дивно, що рано чи пізно його повинні були вкрасти. Дивно те, що відбувалося потім.

Як втрачають доступ в Skype

Як з'ясувалося, в суботу вранці зловмисник зайшов на мій акаунт skype і додав туди свою адресу електронної пошти.

Після цього він зробив свою адресу основним і поміняв логін аккаунта на свій. Моя адреса він просто видалив. Цікаво, що ніякого підтвердження з адреси, на який аккаунт був зареєстрований 10 років, Skype не вимагає.

Як я намагався повернути мій акаунт (безрезультатно)

Спроба відновити пароль через додаток не увінчалася успіхом.

Програма надає строго одну опцію: лист на адресу, на який зареєстрований акаунт. У моєму випадку вона радить перейти за адресою https://account.live.com/acsr і «закінчити процес відновлення» там.

Сервіс «Відновлення облікового запису» від Microsoft задає безліч питань: які паролі використовувалися раніше, чи платив я раніше за скайп і скільки. Крім того, потрібно назвати три облікових записи людей, які перебувають у мене в контакт-листі.

Відповів на всі питання, але, на жаль, цих відповідей виявилося недостатньо. «На жаль, виходячи з наданих даних, ми не змогли однозначно засвідчити Ваші права на цей обліковий запис. Корпорація «Майкрософт» відповідально підходить до забезпечення захисту і конфіденційності особистих відомостей користувачів і вважає ці питання високопріоритетними. Тому тепер ми вживемо всіх заходів до того, щоб упевнитися в тому, що саме Ви є власником цього облікового запису », - говорилося в знущальному листі, що прийшов з Microsoft.

Мені порадили знову перейти за посиланням відновлення аккаунта і відповісти на «максимальне число питань». Зокрема, «перерахувати недавно використовувалися адреси електронної пошти і вказати теми останніх повідомлень».

Найцікавіше, що на сторінці відновлення доступу просто нікуди вводити всі ці цінні відомості. Немає такої форми. Мало того, при спробі знову заповнити форму і відіслати її вилізло попередження: «Ви перевищили ліміт запитів» і сайт запропонував почекати добу.

А тим часом ...

Весь цей час мені в Facebook продовжували і продовжували сипатися повідомлення від друзів, у яких просили від мого імені гроші. Зловмисник розмовляв одночасно з п'ятьма-шістьма людьми, він був живим, відповідав на питання. Кілька моїх друзів змогли отримати номер карти, на яку пропонувалося переводити гроші. Це були різні кредитки.

Суми просили теж різні: від 9700 рублів, до 15 000. Шахрай був ідеальним позичальником: не гребував і меншими сумами, обіцяв відшкодувати відсоток за переказ грошей, був згоден «повернути завтра ж вранці».

Зверніть увагу: співрозмовник повідомляв, що його карти - це банк ВТБ. У підтримці фізичних осіб ВТБ розповіли, що такі карти у них не значаться, а, згідно з реєстром, банк емітент карт, що починаються на «489 049» - QIWI BANK (JSC).

До цього моменту в моєму Facebook постраждалі вже мірялися, з кого була запрошена велика сума, ділилися своїм досвідом переговорів. Це ніяк не допомагало повернути аккаунт, але змогло зайняти мене в ті десять хвилин, поки довелося чекати відповіді «гарячої лінії» компанії Microsoft. Втім, чекав я даремно: як і було сказано на сайті, підтримка здійснюється тільки по буднях.

А що у інших?

Побіжний погляд на форум «Співтовариства компанії Microsoft» змушував засмутитися.

Кожен день кілька людей повідомляють там, що у них зламаний скайп, що всі дані є, що у їхніх друзів просять гроші. На це постраждалі отримують однотипні відповіді: «Скиньте пароль», «Пришліть більше інформації в формі відновлення» або навіть «Створіть новий акаунт для того, щоб продовжити використовувати сервіси Skype». Крім того, там давали і рада, якого я раніше не бачив: «Напишіть в чат».

Знайти на сайті Skype чат техпідтримки - це заняття для дуже терплячих людей. Крім того, як випливає з відповідної статті на сайті сервісу, для того, щоб почати діалог, вам треба авторизуватися за допомогою свого логіна і пароля Skype. Як це зробити, коли аккаунт вкрадений - незрозуміло. Питання про це на форумі теж задати не можна, так як для доступу туди теж потрібно авторизуватися.

Що мені відповіли в Microsoft

В результаті мені довелося створити альтернативний аккаунт на іншому email-адресу, потім зайти з нього, вийти в чат, відповівши на безліч питань сторінки . Вимкнути блокування спливаючих вікон (там чат в окремому вікні вистрибує), натиснути кнопку «Почати чат» іііііі ... Отримати повідомлення про те, що чат працює тільки в будні, в робочі години.

Що залишалося? Тільки залишити повідомлення на форумі і чекати понеділка.

З ранку в понеділок я знову спробував зателефонувати в Microsoft і знову наткнувся на чергу. А ось в чаті відповіли відразу ж. «Добрий день, Ігор. Мене звуть Олена і я хочу Вас відразу ж попередити, що Ваш обліковий запис відновити не вдасться », - привітала мене співрозмовниця.

Вона пояснила, що так, аккаунт мій, але зловмисник переписав на себе обліковий запис Microsoft. А «процес відновлення акаунтів повністю автоматизований, і у нас немає доступу до розблокування акаунтів». Тому про старий акаунті можна просто забути.

Єдиний вихід - заблокувати стару запис, створити нову і перенести туди все старі контакти. Правда, попередила вона, кожен контакт при цьому доведеться заново встановити. Послати запит на додавання, отримати згоду, як ніби не було попередніх 10 років. Про історію скайпу варто забути, так як доступ до неї має тільки господар аккаунта.

Про історію скайпу варто забути, так як доступ до неї має тільки господар аккаунта

А гроші де?

Окреме питання про гроші, які були у мене на акаунті. Трохи, трохи менше 10 доларів, для термінових дзвінків по роботі. Оператор пообіцяла «зробити що зможе» для відновлення засобів і запевнила, що зазвичай Microsoft надає в таких випадках спецкупони на суму втрачених коштів. Однак трохи пізніше з'ясувалося, що це неправда. Рахунок морозять, і кошти забирає собі сам Skype. По крайней мере, так пояснила мені оператор на ім'я Алла, яка написала мені відповідного листа (орфографія і пунктуація збережені).

«Ви можете надіслати запит на повернення грошей на рахунок в Skype протягом 14 днів після його поповнення, але тільки якщо кошти не витрачалися і Ви проживаєте в ЄС. Ігор, я дуже стралась знайти можливий варіант повернення, але, на жаль, це не від мене залежить і це неможливо, як пояснили мені в нашому финасовом відділі. Ваші кошти назавжди залишаться замороженими на цього облікового запису і не будуть доступні нінікому ».

Через півгодини у мене був новий акаунт і величезна кількість контактів зі «знаком питання» замість статусу. Зрештою, свій плюс в цьому є: можна з легким серцем розлучитися з багатьма непотрібними старими зв'язками.

А ще через чотири дні мені нарешті відповів модератор форуму «Співтовариства компанії Microsoft». Він запропонував звернутися в підтримку Skype, так як призупинити розсилку здирницький повідомлень і отримати необхідну допомогу можна тільки там.

Як не опинитися в тій же ситуації, що і я?

Надійний пароль захистить користувача від безлічі посягань з боку зловмисників, в тому числі і від крадіжки аккаунтів в сервісах, месенджерах і соціальних мережах. При цьому таким паролем може стати пропозиція, «близьке» тільки користувачеві: наприклад, «я_люблю_работать_і_путешествовать». Такі паролі легко запам'ятати, але практично неможливо підібрати ні за словником (цей вид атаки застосовується, коли є база даних з хешировать паролями), ні методом прямого перебору, коли зловмисник намагається з'ясувати логіку при складанні пароля і застосовує її до всіх користувачів. Винятком може стати спосіб, коли зловмисник може підглянути або змусити користувача розкрити його пароль, а також спосіб з використанням вірусу для відстеження паролів.

Керівник групи досліджень безпеки телекомунікаційних систем Positive Technologies Павло Новіков: Ми рекомендуємо користувачам мати для кожного сайту, сервісу, соціальної мережі свій пароль. Це рішення сильно ускладнить життя зловмисникам. Часто зустрічаються ситуації, коли пароль від будь-якого сервісу збігається з паролем від пошти, прив'язаною до зламаних акаунтів. Це може привести не тільки до безповоротної втрати аккаунта, а й до злому пошти, де зловмисник може виявити листи з паролями від інших ресурсів або мобільного та інтернет-банку. Такі маніпуляції можуть спричинити не тільки втрату акаунтів, а й втрату реальних грошей.

зберегти зберегти

Як розлучитися зі Skype за 10 хвилин

«Яке твоє батькові «Яке твоє батькові?» - питання від начальника, який не дуже чекаєш почути спросоння в неділю вранці. Однак віконце Facebook Messenger вимагало відповіді, а в чергу вже вишикувалося кілька людей, охочих поспілкуватися. Я відповів. З'ясувалося, що таким способом начальник намагався зрозуміти, я чи сиджу за комп'ютером. Адже в скайпі в цей момент хтось з мого аккаунта просив у нього «в борг до завтра» 15 тисяч рублів. Співрозмовники в інших віконцях один за одним повідомляли, що мій скайп зламаний.

Як все почалося

Вперше я встановив собі Skype в 2007 році. За цей час права на програму викупив Microsoft, все його користувачі автоматично отримали Microsoft account, за яким можна увійти в усі сервіси мережі. А логіни і паролі користувачів залишилися старі.

Пароль, який я тоді використовував на всіх сайтах і в усіх месенджерах, був дуже простим, 6 повторюваних букв. З тих пір він не змінювався, а я входив в месенджер на десятках комп'ютерів в багатьох країнах світу. Тому не дуже дивно, що рано чи пізно його повинні були вкрасти. Дивно те, що відбувалося потім.

Як втрачають доступ в Skype

Як з'ясувалося, в суботу вранці зловмисник зайшов на мій акаунт skype і додав туди свою адресу електронної пошти.

Після цього він зробив свою адресу основним і поміняв логін аккаунта на свій. Моя адреса він просто видалив. Цікаво, що ніякого підтвердження з адреси, на який аккаунт був зареєстрований 10 років, Skype не вимагає.

Як я намагався повернути мій акаунт (безрезультатно)

Спроба відновити пароль через додаток не увінчалася успіхом.

Програма надає строго одну опцію: лист на адресу, на який зареєстрований акаунт. У моєму випадку вона радить перейти за адресою https://account.live.com/acsr і «закінчити процес відновлення» там.

Сервіс «Відновлення облікового запису» від Microsoft задає безліч питань: які паролі використовувалися раніше, чи платив я раніше за скайп і скільки. Крім того, потрібно назвати три облікових записи людей, які перебувають у мене в контакт-листі.

Відповів на всі питання, але, на жаль, цих відповідей виявилося недостатньо. «На жаль, виходячи з наданих даних, ми не змогли однозначно засвідчити Ваші права на цей обліковий запис. Корпорація «Майкрософт» відповідально підходить до забезпечення захисту і конфіденційності особистих відомостей користувачів і вважає ці питання високопріоритетними. Тому тепер ми вживемо всіх заходів до того, щоб упевнитися в тому, що саме Ви є власником цього облікового запису », - говорилося в знущальному листі, що прийшов з Microsoft.

Мені порадили знову перейти за посиланням відновлення аккаунта і відповісти на «максимальне число питань». Зокрема, «перерахувати недавно використовувалися адреси електронної пошти і вказати теми останніх повідомлень».

Найцікавіше, що на сторінці відновлення доступу просто нікуди вводити всі ці цінні відомості. Немає такої форми. Мало того, при спробі знову заповнити форму і відіслати її вилізло попередження: «Ви перевищили ліміт запитів» і сайт запропонував почекати добу.

А тим часом ...

Весь цей час мені в Facebook продовжували і продовжували сипатися повідомлення від друзів, у яких просили від мого імені гроші. Зловмисник розмовляв одночасно з п'ятьма-шістьма людьми, він був живим, відповідав на питання. Кілька моїх друзів змогли отримати номер карти, на яку пропонувалося переводити гроші. Це були різні кредитки.

Суми просили теж різні: від 9700 рублів, до 15 000. Шахрай був ідеальним позичальником: не гребував і меншими сумами, обіцяв відшкодувати відсоток за переказ грошей, був згоден «повернути завтра ж вранці».

Зверніть увагу: співрозмовник повідомляв, що його карти - це банк ВТБ. У підтримці фізичних осіб ВТБ розповіли, що такі карти у них не значаться, а, згідно з реєстром, банк емітент карт, що починаються на «489 049» - QIWI BANK (JSC).

До цього моменту в моєму Facebook постраждалі вже мірялися, з кого була запрошена велика сума, ділилися своїм досвідом переговорів. Це ніяк не допомагало повернути аккаунт, але змогло зайняти мене в ті десять хвилин, поки довелося чекати відповіді «гарячої лінії» компанії Microsoft. Втім, чекав я даремно: як і було сказано на сайті, підтримка здійснюється тільки по буднях.

А що у інших?

Побіжний погляд на форум «Співтовариства компанії Microsoft» змушував засмутитися.

Кожен день кілька людей повідомляють там, що у них зламаний скайп, що всі дані є, що у їхніх друзів просять гроші. На це постраждалі отримують однотипні відповіді: «Скиньте пароль», «Пришліть більше інформації в формі відновлення» або навіть «Створіть новий акаунт для того, щоб продовжити використовувати сервіси Skype». Крім того, там давали і рада, якого я раніше не бачив: «Напишіть в чат».

Знайти на сайті Skype чат техпідтримки - це заняття для дуже терплячих людей. Крім того, як випливає з відповідної статті на сайті сервісу, для того, щоб почати діалог, вам треба авторизуватися за допомогою свого логіна і пароля Skype. Як це зробити, коли аккаунт вкрадений - незрозуміло. Питання про це на форумі теж задати не можна, так як для доступу туди теж потрібно авторизуватися.

Що мені відповіли в Microsoft

В результаті мені довелося створити альтернативний аккаунт на іншому email-адресу, потім зайти з нього, вийти в чат, відповівши на безліч питань сторінки . Вимкнути блокування спливаючих вікон (там чат в окремому вікні вистрибує), натиснути кнопку «Почати чат» іііііі ... Отримати повідомлення про те, що чат працює тільки в будні, в робочі години.

Що залишалося? Тільки залишити повідомлення на форумі і чекати понеділка.

З ранку в понеділок я знову спробував зателефонувати в Microsoft і знову наткнувся на чергу. А ось в чаті відповіли відразу ж. «Добрий день, Ігор. Мене звуть Олена і я хочу Вас відразу ж попередити, що Ваш обліковий запис відновити не вдасться », - привітала мене співрозмовниця.

Вона пояснила, що так, аккаунт мій, але зловмисник переписав на себе обліковий запис Microsoft. А «процес відновлення акаунтів повністю автоматизований, і у нас немає доступу до розблокування акаунтів». Тому про старий акаунті можна просто забути.

Єдиний вихід - заблокувати стару запис, створити нову і перенести туди все старі контакти. Правда, попередила вона, кожен контакт при цьому доведеться заново встановити. Послати запит на додавання, отримати згоду, як ніби не було попередніх 10 років. Про історію скайпу варто забути, так як доступ до неї має тільки господар аккаунта.

Про історію скайпу варто забути, так як доступ до неї має тільки господар аккаунта

А гроші де?

Окреме питання про гроші, які були у мене на акаунті. Трохи, трохи менше 10 доларів, для термінових дзвінків по роботі. Оператор пообіцяла «зробити що зможе» для відновлення засобів і запевнила, що зазвичай Microsoft надає в таких випадках спецкупони на суму втрачених коштів. Однак трохи пізніше з'ясувалося, що це неправда. Рахунок морозять, і кошти забирає собі сам Skype. По крайней мере, так пояснила мені оператор на ім'я Алла, яка написала мені відповідного листа (орфографія і пунктуація збережені).

«Ви можете надіслати запит на повернення грошей на рахунок в Skype протягом 14 днів після його поповнення, але тільки якщо кошти не витрачалися і Ви проживаєте в ЄС. Ігор, я дуже стралась знайти можливий варіант повернення, але, на жаль, це не від мене залежить і це неможливо, як пояснили мені в нашому финасовом відділі. Ваші кошти назавжди залишаться замороженими на цього облікового запису і не будуть доступні нінікому ».

Через півгодини у мене був новий акаунт і величезна кількість контактів зі «знаком питання» замість статусу. Зрештою, свій плюс в цьому є: можна з легким серцем розлучитися з багатьма непотрібними старими зв'язками.

А ще через чотири дні мені нарешті відповів модератор форуму «Співтовариства компанії Microsoft». Він запропонував звернутися в підтримку Skype, так як призупинити розсилку здирницький повідомлень і отримати необхідну допомогу можна тільки там.

Як не опинитися в тій же ситуації, що і я?

Надійний пароль захистить користувача від безлічі посягань з боку зловмисників, в тому числі і від крадіжки аккаунтів в сервісах, месенджерах і соціальних мережах. При цьому таким паролем може стати пропозиція, «близьке» тільки користувачеві: наприклад, «я_люблю_работать_і_путешествовать». Такі паролі легко запам'ятати, але практично неможливо підібрати ні за словником (цей вид атаки застосовується, коли є база даних з хешировать паролями), ні методом прямого перебору, коли зловмисник намагається з'ясувати логіку при складанні пароля і застосовує її до всіх користувачів. Винятком може стати спосіб, коли зловмисник може підглянути або змусити користувача розкрити його пароль, а також спосіб з використанням вірусу для відстеження паролів.

Керівник групи досліджень безпеки телекомунікаційних систем Positive Technologies Павло Новіков: Ми рекомендуємо користувачам мати для кожного сайту, сервісу, соціальної мережі свій пароль. Це рішення сильно ускладнить життя зловмисникам. Часто зустрічаються ситуації, коли пароль від будь-якого сервісу збігається з паролем від пошти, прив'язаною до зламаних акаунтів. Це може привести не тільки до безповоротної втрати аккаунта, а й до злому пошти, де зловмисник може виявити листи з паролями від інших ресурсів або мобільного та інтернет-банку. Такі маніпуляції можуть спричинити не тільки втрату акаунтів, а й втрату реальних грошей.

зберегти зберегти

Як розлучитися зі Skype за 10 хвилин

«Яке твоє батькові «Яке твоє батькові?» - питання від начальника, який не дуже чекаєш почути спросоння в неділю вранці. Однак віконце Facebook Messenger вимагало відповіді, а в чергу вже вишикувалося кілька людей, охочих поспілкуватися. Я відповів. З'ясувалося, що таким способом начальник намагався зрозуміти, я чи сиджу за комп'ютером. Адже в скайпі в цей момент хтось з мого аккаунта просив у нього «в борг до завтра» 15 тисяч рублів. Співрозмовники в інших віконцях один за одним повідомляли, що мій скайп зламаний.

Як все почалося

Вперше я встановив собі Skype в 2007 році. За цей час права на програму викупив Microsoft, все його користувачі автоматично отримали Microsoft account, за яким можна увійти в усі сервіси мережі. А логіни і паролі користувачів залишилися старі.

Пароль, який я тоді використовував на всіх сайтах і в усіх месенджерах, був дуже простим, 6 повторюваних букв. З тих пір він не змінювався, а я входив в месенджер на десятках комп'ютерів в багатьох країнах світу. Тому не дуже дивно, що рано чи пізно його повинні були вкрасти. Дивно те, що відбувалося потім.

Як втрачають доступ в Skype

Як з'ясувалося, в суботу вранці зловмисник зайшов на мій акаунт skype і додав туди свою адресу електронної пошти.

Після цього він зробив свою адресу основним і поміняв логін аккаунта на свій. Моя адреса він просто видалив. Цікаво, що ніякого підтвердження з адреси, на який аккаунт був зареєстрований 10 років, Skype не вимагає.

Як я намагався повернути мій акаунт (безрезультатно)

Спроба відновити пароль через додаток не увінчалася успіхом.

Програма надає строго одну опцію: лист на адресу, на який зареєстрований акаунт. У моєму випадку вона радить перейти за адресою https://account.live.com/acsr і «закінчити процес відновлення» там.

Сервіс «Відновлення облікового запису» від Microsoft задає безліч питань: які паролі використовувалися раніше, чи платив я раніше за скайп і скільки. Крім того, потрібно назвати три облікових записи людей, які перебувають у мене в контакт-листі.

Відповів на всі питання, але, на жаль, цих відповідей виявилося недостатньо. «На жаль, виходячи з наданих даних, ми не змогли однозначно засвідчити Ваші права на цей обліковий запис. Корпорація «Майкрософт» відповідально підходить до забезпечення захисту і конфіденційності особистих відомостей користувачів і вважає ці питання високопріоритетними. Тому тепер ми вживемо всіх заходів до того, щоб упевнитися в тому, що саме Ви є власником цього облікового запису », - говорилося в знущальному листі, що прийшов з Microsoft.

Мені порадили знову перейти за посиланням відновлення аккаунта і відповісти на «максимальне число питань». Зокрема, «перерахувати недавно використовувалися адреси електронної пошти і вказати теми останніх повідомлень».

Найцікавіше, що на сторінці відновлення доступу просто нікуди вводити всі ці цінні відомості. Немає такої форми. Мало того, при спробі знову заповнити форму і відіслати її вилізло попередження: «Ви перевищили ліміт запитів» і сайт запропонував почекати добу.

А тим часом ...

Весь цей час мені в Facebook продовжували і продовжували сипатися повідомлення від друзів, у яких просили від мого імені гроші. Зловмисник розмовляв одночасно з п'ятьма-шістьма людьми, він був живим, відповідав на питання. Кілька моїх друзів змогли отримати номер карти, на яку пропонувалося переводити гроші. Це були різні кредитки.

Суми просили теж різні: від 9700 рублів, до 15 000. Шахрай був ідеальним позичальником: не гребував і меншими сумами, обіцяв відшкодувати відсоток за переказ грошей, був згоден «повернути завтра ж вранці».

Зверніть увагу: співрозмовник повідомляв, що його карти - це банк ВТБ. У підтримці фізичних осіб ВТБ розповіли, що такі карти у них не значаться, а, згідно з реєстром, банк емітент карт, що починаються на «489 049» - QIWI BANK (JSC).

До цього моменту в моєму Facebook постраждалі вже мірялися, з кого була запрошена велика сума, ділилися своїм досвідом переговорів. Це ніяк не допомагало повернути аккаунт, але змогло зайняти мене в ті десять хвилин, поки довелося чекати відповіді «гарячої лінії» компанії Microsoft. Втім, чекав я даремно: як і було сказано на сайті, підтримка здійснюється тільки по буднях.

А що у інших?

Побіжний погляд на форум «Співтовариства компанії Microsoft» змушував засмутитися.

Кожен день кілька людей повідомляють там, що у них зламаний скайп, що всі дані є, що у їхніх друзів просять гроші. На це постраждалі отримують однотипні відповіді: «Скиньте пароль», «Пришліть більше інформації в формі відновлення» або навіть «Створіть новий акаунт для того, щоб продовжити використовувати сервіси Skype». Крім того, там давали і рада, якого я раніше не бачив: «Напишіть в чат».

Знайти на сайті Skype чат техпідтримки - це заняття для дуже терплячих людей. Крім того, як випливає з відповідної статті на сайті сервісу, для того, щоб почати діалог, вам треба авторизуватися за допомогою свого логіна і пароля Skype. Як це зробити, коли аккаунт вкрадений - незрозуміло. Питання про це на форумі теж задати не можна, так як для доступу туди теж потрібно авторизуватися.

Що мені відповіли в Microsoft

В результаті мені довелося створити альтернативний аккаунт на іншому email-адресу, потім зайти з нього, вийти в чат, відповівши на безліч питань сторінки . Вимкнути блокування спливаючих вікон (там чат в окремому вікні вистрибує), натиснути кнопку «Почати чат» іііііі ... Отримати повідомлення про те, що чат працює тільки в будні, в робочі години.

Що залишалося? Тільки залишити повідомлення на форумі і чекати понеділка.

З ранку в понеділок я знову спробував зателефонувати в Microsoft і знову наткнувся на чергу. А ось в чаті відповіли відразу ж. «Добрий день, Ігор. Мене звуть Олена і я хочу Вас відразу ж попередити, що Ваш обліковий запис відновити не вдасться », - привітала мене співрозмовниця.

Вона пояснила, що так, аккаунт мій, але зловмисник переписав на себе обліковий запис Microsoft. А «процес відновлення акаунтів повністю автоматизований, і у нас немає доступу до розблокування акаунтів». Тому про старий акаунті можна просто забути.

Єдиний вихід - заблокувати стару запис, створити нову і перенести туди все старі контакти. Правда, попередила вона, кожен контакт при цьому доведеться заново встановити. Послати запит на додавання, отримати згоду, як ніби не було попередніх 10 років. Про історію скайпу варто забути, так як доступ до неї має тільки господар аккаунта.

Про історію скайпу варто забути, так як доступ до неї має тільки господар аккаунта

А гроші де?

Окреме питання про гроші, які були у мене на акаунті. Трохи, трохи менше 10 доларів, для термінових дзвінків по роботі. Оператор пообіцяла «зробити що зможе» для відновлення засобів і запевнила, що зазвичай Microsoft надає в таких випадках спецкупони на суму втрачених коштів. Однак трохи пізніше з'ясувалося, що це неправда. Рахунок морозять, і кошти забирає собі сам Skype. По крайней мере, так пояснила мені оператор на ім'я Алла, яка написала мені відповідного листа (орфографія і пунктуація збережені).

«Ви можете надіслати запит на повернення грошей на рахунок в Skype протягом 14 днів після його поповнення, але тільки якщо кошти не витрачалися і Ви проживаєте в ЄС. Ігор, я дуже стралась знайти можливий варіант повернення, але, на жаль, це не від мене залежить і це неможливо, як пояснили мені в нашому финасовом відділі. Ваші кошти назавжди залишаться замороженими на цього облікового запису і не будуть доступні нінікому ».

Через півгодини у мене був новий акаунт і величезна кількість контактів зі «знаком питання» замість статусу. Зрештою, свій плюс в цьому є: можна з легким серцем розлучитися з багатьма непотрібними старими зв'язками.

А ще через чотири дні мені нарешті відповів модератор форуму «Співтовариства компанії Microsoft». Він запропонував звернутися в підтримку Skype, так як призупинити розсилку здирницький повідомлень і отримати необхідну допомогу можна тільки там.

Як не опинитися в тій же ситуації, що і я?

Надійний пароль захистить користувача від безлічі посягань з боку зловмисників, в тому числі і від крадіжки аккаунтів в сервісах, месенджерах і соціальних мережах. При цьому таким паролем може стати пропозиція, «близьке» тільки користувачеві: наприклад, «я_люблю_работать_і_путешествовать». Такі паролі легко запам'ятати, але практично неможливо підібрати ні за словником (цей вид атаки застосовується, коли є база даних з хешировать паролями), ні методом прямого перебору, коли зловмисник намагається з'ясувати логіку при складанні пароля і застосовує її до всіх користувачів. Винятком може стати спосіб, коли зловмисник може підглянути або змусити користувача розкрити його пароль, а також спосіб з використанням вірусу для відстеження паролів.

Керівник групи досліджень безпеки телекомунікаційних систем Positive Technologies Павло Новіков: Ми рекомендуємо користувачам мати для кожного сайту, сервісу, соціальної мережі свій пароль. Це рішення сильно ускладнить життя зловмисникам. Часто зустрічаються ситуації, коли пароль від будь-якого сервісу збігається з паролем від пошти, прив'язаною до зламаних акаунтів. Це може привести не тільки до безповоротної втрати аккаунта, а й до злому пошти, де зловмисник може виявити листи з паролями від інших ресурсів або мобільного та інтернет-банку. Такі маніпуляції можуть спричинити не тільки втрату акаунтів, а й втрату реальних грошей.

зберегти зберегти

Як розлучитися зі Skype за 10 хвилин

«Яке твоє батькові «Яке твоє батькові?» - питання від начальника, який не дуже чекаєш почути спросоння в неділю вранці. Однак віконце Facebook Messenger вимагало відповіді, а в чергу вже вишикувалося кілька людей, охочих поспілкуватися. Я відповів. З'ясувалося, що таким способом начальник намагався зрозуміти, я чи сиджу за комп'ютером. Адже в скайпі в цей момент хтось з мого аккаунта просив у нього «в борг до завтра» 15 тисяч рублів. Співрозмовники в інших віконцях один за одним повідомляли, що мій скайп зламаний.

Як все почалося

Вперше я встановив собі Skype в 2007 році. За цей час права на програму викупив Microsoft, все його користувачі автоматично отримали Microsoft account, за яким можна увійти в усі сервіси мережі. А логіни і паролі користувачів залишилися старі.

Пароль, який я тоді використовував на всіх сайтах і в усіх месенджерах, був дуже простим, 6 повторюваних букв. З тих пір він не змінювався, а я входив в месенджер на десятках комп'ютерів в багатьох країнах світу. Тому не дуже дивно, що рано чи пізно його повинні були вкрасти. Дивно те, що відбувалося потім.

Як втрачають доступ в Skype

Як з'ясувалося, в суботу вранці зловмисник зайшов на мій акаунт skype і додав туди свою адресу електронної пошти.

Після цього він зробив свою адресу основним і поміняв логін аккаунта на свій. Моя адреса він просто видалив. Цікаво, що ніякого підтвердження з адреси, на який аккаунт був зареєстрований 10 років, Skype не вимагає.

Як я намагався повернути мій акаунт (безрезультатно)

Спроба відновити пароль через додаток не увінчалася успіхом.

Програма надає строго одну опцію: лист на адресу, на який зареєстрований акаунт. У моєму випадку вона радить перейти за адресою https://account.live.com/acsr і «закінчити процес відновлення» там.

Сервіс «Відновлення облікового запису» від Microsoft задає безліч питань: які паролі використовувалися раніше, чи платив я раніше за скайп і скільки. Крім того, потрібно назвати три облікових записи людей, які перебувають у мене в контакт-листі.

Відповів на всі питання, але, на жаль, цих відповідей виявилося недостатньо. «На жаль, виходячи з наданих даних, ми не змогли однозначно засвідчити Ваші права на цей обліковий запис. Корпорація «Майкрософт» відповідально підходить до забезпечення захисту і конфіденційності особистих відомостей користувачів і вважає ці питання високопріоритетними. Тому тепер ми вживемо всіх заходів до того, щоб упевнитися в тому, що саме Ви є власником цього облікового запису », - говорилося в знущальному листі, що прийшов з Microsoft.

Мені порадили знову перейти за посиланням відновлення аккаунта і відповісти на «максимальне число питань». Зокрема, «перерахувати недавно використовувалися адреси електронної пошти і вказати теми останніх повідомлень».

Найцікавіше, що на сторінці відновлення доступу просто нікуди вводити всі ці цінні відомості. Немає такої форми. Мало того, при спробі знову заповнити форму і відіслати її вилізло попередження: «Ви перевищили ліміт запитів» і сайт запропонував почекати добу.

А тим часом ...

Весь цей час мені в Facebook продовжували і продовжували сипатися повідомлення від друзів, у яких просили від мого імені гроші. Зловмисник розмовляв одночасно з п'ятьма-шістьма людьми, він був живим, відповідав на питання. Кілька моїх друзів змогли отримати номер карти, на яку пропонувалося переводити гроші. Це були різні кредитки.

Суми просили теж різні: від 9700 рублів, до 15 000. Шахрай був ідеальним позичальником: не гребував і меншими сумами, обіцяв відшкодувати відсоток за переказ грошей, був згоден «повернути завтра ж вранці».

Зверніть увагу: співрозмовник повідомляв, що його карти - це банк ВТБ. У підтримці фізичних осіб ВТБ розповіли, що такі карти у них не значаться, а, згідно з реєстром, банк емітент карт, що починаються на «489 049» - QIWI BANK (JSC).

До цього моменту в моєму Facebook постраждалі вже мірялися, з кого була запрошена велика сума, ділилися своїм досвідом переговорів. Це ніяк не допомагало повернути аккаунт, але змогло зайняти мене в ті десять хвилин, поки довелося чекати відповіді «гарячої лінії» компанії Microsoft. Втім, чекав я даремно: як і було сказано на сайті, підтримка здійснюється тільки по буднях.

А що у інших?

Побіжний погляд на форум «Співтовариства компанії Microsoft» змушував засмутитися.

Кожен день кілька людей повідомляють там, що у них зламаний скайп, що всі дані є, що у їхніх друзів просять гроші. На це постраждалі отримують однотипні відповіді: «Скиньте пароль», «Пришліть більше інформації в формі відновлення» або навіть «Створіть новий акаунт для того, щоб продовжити використовувати сервіси Skype». Крім того, там давали і рада, якого я раніше не бачив: «Напишіть в чат».

Знайти на сайті Skype чат техпідтримки - це заняття для дуже терплячих людей. Крім того, як випливає з відповідної статті на сайті сервісу, для того, щоб почати діалог, вам треба авторизуватися за допомогою свого логіна і пароля Skype. Як це зробити, коли аккаунт вкрадений - незрозуміло. Питання про це на форумі теж задати не можна, так як для доступу туди теж потрібно авторизуватися.

Що мені відповіли в Microsoft

В результаті мені довелося створити альтернативний аккаунт на іншому email-адресу, потім зайти з нього, вийти в чат, відповівши на безліч питань сторінки . Вимкнути блокування спливаючих вікон (там чат в окремому вікні вистрибує), натиснути кнопку «Почати чат» іііііі ... Отримати повідомлення про те, що чат працює тільки в будні, в робочі години.

Що залишалося? Тільки залишити повідомлення на форумі і чекати понеділка.

З ранку в понеділок я знову спробував зателефонувати в Microsoft і знову наткнувся на чергу. А ось в чаті відповіли відразу ж. «Добрий день, Ігор. Мене звуть Олена і я хочу Вас відразу ж попередити, що Ваш обліковий запис відновити не вдасться », - привітала мене співрозмовниця.

Вона пояснила, що так, аккаунт мій, але зловмисник переписав на себе обліковий запис Microsoft. А «процес відновлення акаунтів повністю автоматизований, і у нас немає доступу до розблокування акаунтів». Тому про старий акаунті можна просто забути.

Єдиний вихід - заблокувати стару запис, створити нову і перенести туди все старі контакти. Правда, попередила вона, кожен контакт при цьому доведеться заново встановити. Послати запит на додавання, отримати згоду, як ніби не було попередніх 10 років. Про історію скайпу варто забути, так як доступ до неї має тільки господар аккаунта.

Про історію скайпу варто забути, так як доступ до неї має тільки господар аккаунта

А гроші де?

Окреме питання про гроші, які були у мене на акаунті. Трохи, трохи менше 10 доларів, для термінових дзвінків по роботі. Оператор пообіцяла «зробити що зможе» для відновлення засобів і запевнила, що зазвичай Microsoft надає в таких випадках спецкупони на суму втрачених коштів. Однак трохи пізніше з'ясувалося, що це неправда. Рахунок морозять, і кошти забирає собі сам Skype. По крайней мере, так пояснила мені оператор на ім'я Алла, яка написала мені відповідного листа (орфографія і пунктуація збережені).

«Ви можете надіслати запит на повернення грошей на рахунок в Skype протягом 14 днів після його поповнення, але тільки якщо кошти не витрачалися і Ви проживаєте в ЄС. Ігор, я дуже стралась знайти можливий варіант повернення, але, на жаль, це не від мене залежить і це неможливо, як пояснили мені в нашому финасовом відділі. Ваші кошти назавжди залишаться замороженими на цього облікового запису і не будуть доступні нінікому ».

Через півгодини у мене був новий акаунт і величезна кількість контактів зі «знаком питання» замість статусу. Зрештою, свій плюс в цьому є: можна з легким серцем розлучитися з багатьма непотрібними старими зв'язками.

А ще через чотири дні мені нарешті відповів модератор форуму «Співтовариства компанії Microsoft». Він запропонував звернутися в підтримку Skype, так як призупинити розсилку здирницький повідомлень і отримати необхідну допомогу можна тільки там.

Як не опинитися в тій же ситуації, що і я?

Надійний пароль захистить користувача від безлічі посягань з боку зловмисників, в тому числі і від крадіжки аккаунтів в сервісах, месенджерах і соціальних мережах. При цьому таким паролем може стати пропозиція, «близьке» тільки користувачеві: наприклад, «я_люблю_работать_і_путешествовать». Такі паролі легко запам'ятати, але практично неможливо підібрати ні за словником (цей вид атаки застосовується, коли є база даних з хешировать паролями), ні методом прямого перебору, коли зловмисник намагається з'ясувати логіку при складанні пароля і застосовує її до всіх користувачів. Винятком може стати спосіб, коли зловмисник може підглянути або змусити користувача розкрити його пароль, а також спосіб з використанням вірусу для відстеження паролів.

Керівник групи досліджень безпеки телекомунікаційних систем Positive Technologies Павло Новіков: Ми рекомендуємо користувачам мати для кожного сайту, сервісу, соціальної мережі свій пароль. Це рішення сильно ускладнить життя зловмисникам. Часто зустрічаються ситуації, коли пароль від будь-якого сервісу збігається з паролем від пошти, прив'язаною до зламаних акаунтів. Це може привести не тільки до безповоротної втрати аккаунта, а й до злому пошти, де зловмисник може виявити листи з паролями від інших ресурсів або мобільного та інтернет-банку. Такі маніпуляції можуть спричинити не тільки втрату акаунтів, а й втрату реальних грошей.

зберегти зберегти

Як розлучитися зі Skype за 10 хвилин

«Яке твоє батькові «Яке твоє батькові?» - питання від начальника, який не дуже чекаєш почути спросоння в неділю вранці. Однак віконце Facebook Messenger вимагало відповіді, а в чергу вже вишикувалося кілька людей, охочих поспілкуватися. Я відповів. З'ясувалося, що таким способом начальник намагався зрозуміти, я чи сиджу за комп'ютером. Адже в скайпі в цей момент хтось з мого аккаунта просив у нього «в борг до завтра» 15 тисяч рублів. Співрозмовники в інших віконцях один за одним повідомляли, що мій скайп зламаний.

Як все почалося

Вперше я встановив собі Skype в 2007 році. За цей час права на програму викупив Microsoft, все його користувачі автоматично отримали Microsoft account, за яким можна увійти в усі сервіси мережі. А логіни і паролі користувачів залишилися старі.

Пароль, який я тоді використовував на всіх сайтах і в усіх месенджерах, був дуже простим, 6 повторюваних букв. З тих пір він не змінювався, а я входив в месенджер на десятках комп'ютерів в багатьох країнах світу. Тому не дуже дивно, що рано чи пізно його повинні були вкрасти. Дивно те, що відбувалося потім.

Як втрачають доступ в Skype

Як з'ясувалося, в суботу вранці зловмисник зайшов на мій акаунт skype і додав туди свою адресу електронної пошти.

Після цього він зробив свою адресу основним і поміняв логін аккаунта на свій. Моя адреса він просто видалив. Цікаво, що ніякого підтвердження з адреси, на який аккаунт був зареєстрований 10 років, Skype не вимагає.

Як я намагався повернути мій акаунт (безрезультатно)

Спроба відновити пароль через додаток не увінчалася успіхом.

Програма надає строго одну опцію: лист на адресу, на який зареєстрований акаунт. У моєму випадку вона радить перейти за адресою https://account.live.com/acsr і «закінчити процес відновлення» там.

Сервіс «Відновлення облікового запису» від Microsoft задає безліч питань: які паролі використовувалися раніше, чи платив я раніше за скайп і скільки. Крім того, потрібно назвати три облікових записи людей, які перебувають у мене в контакт-листі.

Відповів на всі питання, але, на жаль, цих відповідей виявилося недостатньо. «На жаль, виходячи з наданих даних, ми не змогли однозначно засвідчити Ваші права на цей обліковий запис. Корпорація «Майкрософт» відповідально підходить до забезпечення захисту і конфіденційності особистих відомостей користувачів і вважає ці питання високопріоритетними. Тому тепер ми вживемо всіх заходів до того, щоб упевнитися в тому, що саме Ви є власником цього облікового запису », - говорилося в знущальному листі, що прийшов з Microsoft.

Мені порадили знову перейти за посиланням відновлення аккаунта і відповісти на «максимальне число питань». Зокрема, «перерахувати недавно використовувалися адреси електронної пошти і вказати теми останніх повідомлень».

Найцікавіше, що на сторінці відновлення доступу просто нікуди вводити всі ці цінні відомості. Немає такої форми. Мало того, при спробі знову заповнити форму і відіслати її вилізло попередження: «Ви перевищили ліміт запитів» і сайт запропонував почекати добу.

А тим часом ...

Весь цей час мені в Facebook продовжували і продовжували сипатися повідомлення від друзів, у яких просили від мого імені гроші. Зловмисник розмовляв одночасно з п'ятьма-шістьма людьми, він був живим, відповідав на питання. Кілька моїх друзів змогли отримати номер карти, на яку пропонувалося переводити гроші. Це були різні кредитки.

Суми просили теж різні: від 9700 рублів, до 15 000. Шахрай був ідеальним позичальником: не гребував і меншими сумами, обіцяв відшкодувати відсоток за переказ грошей, був згоден «повернути завтра ж вранці».

Зверніть увагу: співрозмовник повідомляв, що його карти - це банк ВТБ. У підтримці фізичних осіб ВТБ розповіли, що такі карти у них не значаться, а, згідно з реєстром, банк емітент карт, що починаються на «489 049» - QIWI BANK (JSC).

До цього моменту в моєму Facebook постраждалі вже мірялися, з кого була запрошена велика сума, ділилися своїм досвідом переговорів. Це ніяк не допомагало повернути аккаунт, але змогло зайняти мене в ті десять хвилин, поки довелося чекати відповіді «гарячої лінії» компанії Microsoft. Втім, чекав я даремно: як і було сказано на сайті, підтримка здійснюється тільки по буднях.

А що у інших?

Побіжний погляд на форум «Співтовариства компанії Microsoft» змушував засмутитися.

Кожен день кілька людей повідомляють там, що у них зламаний скайп, що всі дані є, що у їхніх друзів просять гроші. На це постраждалі отримують однотипні відповіді: «Скиньте пароль», «Пришліть більше інформації в формі відновлення» або навіть «Створіть новий акаунт для того, щоб продовжити використовувати сервіси Skype». Крім того, там давали і рада, якого я раніше не бачив: «Напишіть в чат».

Знайти на сайті Skype чат техпідтримки - це заняття для дуже терплячих людей. Крім того, як випливає з відповідної статті на сайті сервісу, для того, щоб почати діалог, вам треба авторизуватися за допомогою свого логіна і пароля Skype. Як це зробити, коли аккаунт вкрадений - незрозуміло. Питання про це на форумі теж задати не можна, так як для доступу туди теж потрібно авторизуватися.

Що мені відповіли в Microsoft

В результаті мені довелося створити альтернативний аккаунт на іншому email-адресу, потім зайти з нього, вийти в чат, відповівши на безліч питань сторінки . Вимкнути блокування спливаючих вікон (там чат в окремому вікні вистрибує), натиснути кнопку «Почати чат» іііііі ... Отримати повідомлення про те, що чат працює тільки в будні, в робочі години.

Що залишалося? Тільки залишити повідомлення на форумі і чекати понеділка.

З ранку в понеділок я знову спробував зателефонувати в Microsoft і знову наткнувся на чергу. А ось в чаті відповіли відразу ж. «Добрий день, Ігор. Мене звуть Олена і я хочу Вас відразу ж попередити, що Ваш обліковий запис відновити не вдасться », - привітала мене співрозмовниця.

Вона пояснила, що так, аккаунт мій, але зловмисник переписав на себе обліковий запис Microsoft. А «процес відновлення акаунтів повністю автоматизований, і у нас немає доступу до розблокування акаунтів». Тому про старий акаунті можна просто забути.

Єдиний вихід - заблокувати стару запис, створити нову і перенести туди все старі контакти. Правда, попередила вона, кожен контакт при цьому доведеться заново встановити. Послати запит на додавання, отримати згоду, як ніби не було попередніх 10 років. Про історію скайпу варто забути, так як доступ до неї має тільки господар аккаунта.

Про історію скайпу варто забути, так як доступ до неї має тільки господар аккаунта

А гроші де?

Окреме питання про гроші, які були у мене на акаунті. Трохи, трохи менше 10 доларів, для термінових дзвінків по роботі. Оператор пообіцяла «зробити що зможе» для відновлення засобів і запевнила, що зазвичай Microsoft надає в таких випадках спецкупони на суму втрачених коштів. Однак трохи пізніше з'ясувалося, що це неправда. Рахунок морозять, і кошти забирає собі сам Skype. По крайней мере, так пояснила мені оператор на ім'я Алла, яка написала мені відповідного листа (орфографія і пунктуація збережені).

«Ви можете надіслати запит на повернення грошей на рахунок в Skype протягом 14 днів після його поповнення, але тільки якщо кошти не витрачалися і Ви проживаєте в ЄС. Ігор, я дуже стралась знайти можливий варіант повернення, але, на жаль, це не від мене залежить і це неможливо, як пояснили мені в нашому финасовом відділі. Ваші кошти назавжди залишаться замороженими на цього облікового запису і не будуть доступні нінікому ».

Через півгодини у мене був новий акаунт і величезна кількість контактів зі «знаком питання» замість статусу. Зрештою, свій плюс в цьому є: можна з легким серцем розлучитися з багатьма непотрібними старими зв'язками.

А ще через чотири дні мені нарешті відповів модератор форуму «Співтовариства компанії Microsoft». Він запропонував звернутися в підтримку Skype, так як призупинити розсилку здирницький повідомлень і отримати необхідну допомогу можна тільки там.

Як не опинитися в тій же ситуації, що і я?

Надійний пароль захистить користувача від безлічі посягань з боку зловмисників, в тому числі і від крадіжки аккаунтів в сервісах, месенджерах і соціальних мережах. При цьому таким паролем може стати пропозиція, «близьке» тільки користувачеві: наприклад, «я_люблю_работать_і_путешествовать». Такі паролі легко запам'ятати, але практично неможливо підібрати ні за словником (цей вид атаки застосовується, коли є база даних з хешировать паролями), ні методом прямого перебору, коли зловмисник намагається з'ясувати логіку при складанні пароля і застосовує її до всіх користувачів. Винятком може стати спосіб, коли зловмисник може підглянути або змусити користувача розкрити його пароль, а також спосіб з використанням вірусу для відстеження паролів.

Керівник групи досліджень безпеки телекомунікаційних систем Positive Technologies Павло Новіков: Ми рекомендуємо користувачам мати для кожного сайту, сервісу, соціальної мережі свій пароль. Це рішення сильно ускладнить життя зловмисникам. Часто зустрічаються ситуації, коли пароль від будь-якого сервісу збігається з паролем від пошти, прив'язаною до зламаних акаунтів. Це може привести не тільки до безповоротної втрати аккаунта, а й до злому пошти, де зловмисник може виявити листи з паролями від інших ресурсів або мобільного та інтернет-банку. Такі маніпуляції можуть спричинити не тільки втрату акаунтів, а й втрату реальних грошей.

зберегти зберегти

Як розлучитися зі Skype за 10 хвилин «Яке твоє батькові?
А що у інших?
Як не опинитися в тій же ситуації, що і я?
А що у інших?
Як не опинитися в тій же ситуації, що і я?
А що у інших?
Як не опинитися в тій же ситуації, що і я?
А що у інших?
Як не опинитися в тій же ситуації, що і я?
А що у інших?

Новости