Як перевірити і сплатити штрафи за послуги платних парковок в Астані

7 Июня 2018 13:20 4196 7 Июня 2018 13:20 4196   АСТАНА

АСТАНА. КАЗИНФОРМ - У травні-червні автовласники столиці стали отримувати приписи про накладення штрафу за несплату послуг платних парковок на бульварі Нуржол, повідомляє офіційний сайт столичного акімату з посиланням на прес-службу ДВД.

Новини по темі

Як відзначили в управлінні адміністративної поліції ДВД Астани, власник автотранспорту, який одержав розпорядження, зможе оплатити і перевірити свої штрафи наступними способами: в режимі онлайн за допомогою порталу електронного уряду egov.kz, на сайті qamqor.gov.kz (з можливістю перегляду порушення з фотографією ), в розрахунково-касових відділеннях або АТ «Казпочта».

Завдяки інтеграції банківської платіжної системи з єдиним реєстром адміністративних правопорушень, при оплаті штрафу готівкою повідомлення про погашення штрафу відразу надходять до бази. При такому вигляді оплати штрафу необхідно правильно вказувати код бюджетної класифікації (КБК), на який зараховується штраф - 204106. У разі неправильного вказівки КБК платежу штраф не буде погашений. В даний час до даної системи підключені 17 банків другого рівня.

Крім того, за допомогою готівкових коштів штраф можна оплатити через термінали платіжних сервісів Kaspi і QIWI-гаманець.

Що стосується доступних альтернативних способів оплати, то власники платіжних карт Qazkom можуть оплачувати штраф на сайті homebank.kz.

Найзручніший спосіб - оплата штрафу за порушення ПДР через мобільні додатки: Kaspi.kz, egov.kz, HandyPay, MyPay, homebank.kz.

Для того, щоб перевірити наявність штрафу в месенджері Telegram, необхідно набрати в рядку пошуку найменування сторінки @KazPostBot і слідувати інструкції.

При всіх перерахованих способах оплати штрафів за порушення ПДР відсутня необхідність пред'являти квитанції про сплату штрафу в підрозділах адміністративної поліції. Повідомлення про сплачені штрафи в автоматичному режимі направляються в інформаційну систему єдиного реєстру адміністративних правопорушень.

Будь-яка оплата і перевірка штрафів здійснюється відповідно до реєстраційного номера транспортного засобу та номеру свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (СРТС). У зв'язку з цим всім власникам автотранспорту рекомендується перевірити і в разі необхідності оновити дані СРТС, включаючи адресу прописки, вказаний в даному документі.

Новости