Як заощадити на штрафах ГИБДД: обраний кращий радар-детектор 2013 року

Безпека і комфорт під час водіння - мрія будь-якого автомобіліста Безпека і комфорт під час водіння - мрія будь-якого автомобіліста. А тому найкращим подарунком на Новий рік для нього може стати можливість їздити, не відволікаючись на зовнішні подразники. У цьому допоможе радар-детектор. Але не будь-який, перший-ліпший на очі в автомагазині, а кращий за співвідношенням "ціна-якість".

На думку журналу "За кермом" *, таким є радар-детектор Silverstone F1 class = "_"> Z550 ST class = "_">. Саме ця модель гідно пройшла всі випробування і стала фаворитом у експертів. До думки авторитетного видання прислухалися вже не один десяток автомобілістів, і не прогадали.

Компанія-виробник Silverstone пішла далі і представила більш сучасну версію цього радар-детектора - Silverstone Z77PRO GPS.

Ось що говорить про переваги даної моделі перед іншими незалежний експерт:

- З "просунутих" радар-детекторів сподобалася модель Silverstone F1 Z77PRO GPS з вбудованим GPS-приймачем. У ньому я знайшов масу налаштувань: вибір режиму роботи антирадара (задав 80 км / год - і на меншій швидкості він вас не турбує), обмеження максимальної швидкості, вибір звуків оповіщення, зміна рівня охоплення і чутливості. Все це доповнює OLED дисплей і голосовий супровід. Стрілку пеленгує модулем за 1200 метрів і через GPS, на будь-якій відстані. Так само до нього систематично виходить не тільки база камер, але і нове програмне забезпечення, по суті, радар, який не старіє. Мабуть, це єдина модель за такі гроші з таким функціоналом і технічною підтримкою.

На що ще варто звернути увагу, вибираючи радар-детектор.

1. Модуль на стрілку. Він повинен ловити сигнал на відстані не менше 1 000 метрів. Багато виробників не вказують відстань детектування "стрілки", тому можна довіритися продавцеві і якщо радар-детектор вас не влаштовує не соромитися і повернути його назад.

2. GPS-модуль з технічною підтримкою. Він допоможе налаштувати робочий діапазон радар-детектора, позбавивши власника від помилкових спрацьовувань приладу.

3. Інформаційний дисплей OLED. Це дисплей на основі органічних світлодіодів. Він здатний виводити інформацію при яскравому світлі і не засліплювати в темний час доби. Основним плюсом є здатність виводити будь-яку інформацію, а не тільки ту, яка "забита" з заводу.

4. Виробник. Радар-детектор не повинен бути проведений в Китаї. Справа в тому, що це не простий прилад: при його виготовленні важливо правильно налаштувати фільтр, не втративши чутливості приладу. А через слабку інженерії в Китаї, поки гідних радар-детекторів не зустрічалося.

5. Ціна - якість. Вартість радар-детектора не повинна перевищувати 6 000 рублів.

Запитуйте в магазинах автомобільної електроніки.

* Порівняння моделей проведено журналом "За кермом" в червні 2013 року.

Новости