Як працює електронна книги: технологія електронного чорнила

  1. Як працює електронна книги: технологія електронного чорнила Паперові книги поступово поступаються...
  2. Вплив на зір
  3. Переваги та недоліки електронного чорнила
  4. Як працює електронна книги: технологія електронного чорнила
  5. електронні чорнило
  6. Вплив на зір
  7. Переваги та недоліки електронного чорнила
  8. Як працює електронна книги: технологія електронного чорнила
  9. електронні чорнило
  10. Вплив на зір
  11. Переваги та недоліки електронного чорнила
  12. Як працює електронна книги: технологія електронного чорнила
  13. електронні чорнило
  14. Вплив на зір
  15. Переваги та недоліки електронного чорнила
  16. Як працює електронна книги: технологія електронного чорнила
  17. електронні чорнило
  18. Вплив на зір
  19. Переваги та недоліки електронного чорнила

Як працює електронна книги: технологія електронного чорнила

Паперові книги поступово поступаються місцем новим технічним рішенням - смартфонам , Таблетки та рідера . При цьому останні впевнено перетворюються в лідерів ринку, адже здатні запропонувати то, на що інші поки що не здатні. Йдеться про особливу технології, на підставі якої вони створені. Саме вона робить нові девайси зручними і безпечними для очей. У чому саме вона полягає? Які існують особливості "читалок"? У цьому допоможемо розібратися.

електронні чорнило

Значить, вас цікавлять електронні книги - як працює їхня технологія? Особливість "читалок" полягає в застосуванні електронного чорнила. Завдяки їм букви і картинки на екрані нагадує звичайні друковані літери. Такий дисплей не випромінює світла на відміну від РК-моніторів . Навпаки, зображення формується в відбитому світлі, як і паперові сторінки. І це головна відповідь на питання, як працює дисплей електронної книги.

Електронний папір була створена більше 50 років тому. У сімдесятих роках минулого століття її розробив співробітник компанії Xerox на ім'я Нік Шерідон. Підготовлений їм прототип був сукупність поліетиленових сфер, що мають чорну і білу частки позитивного або негативного заряду. Коли за сферами запускалося напруга, вони міняли полярність і поверталися потрібної стороною. Так зображення набувало необхідний колір. Тепер ви приблизно знаєте, що таке електронні книги і як вони працюють.

Цікавий матеріал: Історія появи і розвитку електронної книги: 3 етапу

Але чим відрізняються чорнильні електронні книги ? Справа в тому, що на перші досягнення розробники не зупинилися. У 90-х роках Джозеф Якобсон, який згодом заснував добре відому сьогодні E Ink Corporation, продовжив удосконалювати напрацювання свого попередника. Він придумав помістити електрично заряджені білі частинки всередину капсул, наповнених чорним маслом. Реагуючи на напругу, частинки то спливали вгору, роблячи екран білим, то опускалися в темне масло. Ось що таке чорнильні електронні книги. До речі, саме це підсумку дало можливість створити дисплей не з скла, а з гнучкого пластику.

Але і попередніх досягнень розробникам здалося мало. І незабаром вони створили кольоровий електронний папір. Першопрохідцем в цьому знову-таки стала компанія E Ink. Вона придумала матрицю Triton, здатну видавати до 4096 відтінків кольорів. Перший рідер, що працює на новій технології, з'явився у продажу ще в 2011 році. Іншим компаніям теж стало цікаво, що таке електронні книги і як влаштовані вони. Вони багато в чому перейняли досвід E Ink Corporation. На сьогоднішній день electronic-ink displays активно використовують багато великих компаній, включаючи Sony і Fujitsu.

Якщо вам цікаво, що представляють собою електронні книги і як працюють ці пристрої, то ви напевно знаєте, що за останні десятиліття було створено кілька їх різновидів. І ось основні з них.

  • E Ink Vizplex. Базова технологія із середньою якістю і невисокою ціною. Таких рідерів зараз вже залишилося небагато.
  • E Ink Pearl. Як працює електронна книга, заснована на цій розробці? Дисплей такого гаджета має підвищену контрастність. І якщо пристрої на Vizplex за зовнішнім виглядом відображається картинки більше нагадували газети, то нові девайси можна порівняти скоріше з книгами. Оновлюватися сторінки теж стали швидше. Приклад тому - AirBook City LED .
  • E Ink Triton, Triton 2. Тепер ці гаджети для читання придбали фарби. Досягти цього вдалося завдяки кольоровим фільтрам. Мінус в тому, що ці фільтри трохи знизили контрастність зображення. Найперша модель на Triton 2 - PocketBook Color Lux.
  • E Ink Carta. Рідери відрізняються підвищеною контрастністю і високою роздільною здатністю. Досить поглянути на PocketBook Touch Lux 3 .
  • Mobius. Дана напрацювання дає виробникові можливість створювати дисплеї не з скла, а з гнучкого пластику. Перша модель рідера на підставі нової технології Onyx Boox Max вийшла в минулому році.

Вам цікаво, чому електронні книги без підсвічування? Завдяки технології електронного чорнила користуватися рідерами можна навіть під прямими променями. Оскільки пристрій працюють на що відображається світлі, то в таких умовах зображення на них не тьмяніє. Звичайно, при поганому освітленні читати менш комфортно. Як і у випадку з використанням паперових книг в такій ситуації доведеться пошукати додаткові джерела світла. Або ж придбати рідер з підсвіткою - багато моделей все-таки забезпечені такою функцією.

Радимо почитати: Як вибрати електронну книгу - 8 порад щодо вибору рідера

Радимо почитати:   Як вибрати електронну книгу - 8 порад щодо вибору рідера

Вплив на зір

Одне з питань, які ставлять перед собою люди, які купують електронні книги - як впливають на зір ці гаджети?

У 2013 році вчені провели ряд досліджень, мета яких полягала в тому, щоб визначити ступінь впливу на зір різних видів рідерів. Наприклад, вони порівняли Kindle Fire HD і Kindle Paperwhite, в результаті чого прийшли до висновку, що робота з LCD навантажує очі набагато більше, ніж використання пристроїв, що працюють на підставі E-ink. При цьому вчені підкреслили, що втома викликається не тільки технологією, але і якістю зображення.

Яка електронна книга краще для очей? Відповідь проста - перевагу слід віддавати новим моделям, які мають підвищену контрастність і краще дозвіл дисплея. наприклад, PocketBook Plus 615 або PocketBook Basic 625 .

Читайте також: ТОП-7 найкращих електронних рідерів на технології E-Ink: гід по моделям

Читайте також:   ТОП-7 найкращих електронних рідерів на технології E-Ink: гід по моделям

Чому E-ink є найкращим рішенням для любителів книг, які піклуються про свій зір?

  • Завдяки цій технології електронні книги нагадують традиційну папір. Іншими словами, навантаження на очі при їх читанні точно така ж як і під час гортання книги або журналу. А все тому, що контрастність зображення помірна, а сам екран не випромінює світла. приклад - PocketBook 625 Basic Touch2 .
  • Сучасні моделі рідерів створювалися по можливості зручними для користувачів. Йдеться про розміри пристроїв і форматі виведення тексту на їх екрани. Практично у всіх моделях цих гаджетів ви можете шрифт і інтервали, щоб читання було комфортним. Іншими словами, людям з поганим зором не доведеться вдивлятися в занадто дрібний текст.
  • Оскільки екрани рідерів в своїй більшості не світяться, то вибір відповідного освітлення залежить від вас. Ваше завдання - організувати його таким чином, щоб очі напружувалися мінімально. Приймайте до уваги як навколишнє оточення, так і особливості вашого зору.

Приймайте до уваги як навколишнє оточення, так і особливості вашого зору

Підсумок очевидний. Електронні книги впливають на зір не більше, ніж їх паперові аналоги. Звичайно, за умови, що ви придбаєте якісну модель і не будете на ній економити. А ще будете під час читання тримати пристрій на безпечній відстані від очей. До речі, до речі, буде придбати зручну підставку для "читалки". Або інші корисні аксесуари .

А ось ЖК-екрани в порівнянні з вищезгаданими варіантами програють. Адже вони не відбивають світло, а є його джерелом. В силу своїх біологічних особливостей людські очі до цього не пристосовані, а тому втомлюються швидко.

Рекомендуємо почитати: Планшет або електронна книга - що вибрати? Огляд 2 пристроїв для читання

Огляд 2 пристроїв для читання

Переваги та недоліки електронного чорнила

Ринок електронних книг зростає. І число людей, що віддають перевагу цим гаджетам, теж збільшується. Але щоб зробити остаточний вибір, потрібно зважити всі позитивні і негативні сторони пристроїв.

Отже, чим хороші рідери?

1. Їх екрани не викликають втому очей. Візуально вони схожі на сірі листи з нанесеним на них текстом. Без світіння і з помірною контрастністю. Погляньте хоча б на PocketBook 614 Basic 3 .

2. Ще одна особливість електронного чорнила полягає в тому, що використовують цю технологію гаджети економлять енергію. По суті вона витрачається тільки тоді, коли потрібно перегорнути сторінку. Тому рідери здатні працювати на одному заряді по кілька тижнів. Виняток - гаджети з вбудованим підсвічуванням.

3. В одному рідері можна помістити цілу бібліотеку, яка буде завжди під рукою для власника гаджета. Пам'яті пристроїв вистачає для того, щоб вмістити в них тисячі романів. Наприклад, в AirBook City Base передбачено 4 ГБ вбудованої пам'яті.

4. Рідери забезпечені зручним пошуком, який допоможе знайти потрібну книгу за лічені секунди. А ще «читалки» дають можливість залишати замітки і виділяти цікаві моменти в тексті.

5. Нові моделі рідерів здатні похвалитися вбудованими словниками. Якщо ви читаєте книгу закордонного автора в оригіналі і зустріли незнайоме слово, перевести його простіше простого - досить виділити фрагмент в тексті і натиснути клавішу.

6. Сучасні "читалки" можуть виходити в інтернет. наприклад, PocketBook 840 InkPad2 . Це означає, що завантажити потрібну вам книгу на пристрій ви можете в будь-який момент, де б ви не знаходилися. А нові випуски журналів і газет і зовсім будуть приходити автоматично.

Що ж стосується недоліків цих пристроїв?

  • Обходяться рідери недешево. Але в кінцевому підсумку вони повністю відбивають свою ціну, адже книги в електронному форматі коштують дешевше паперових, а деякі і зовсім безкоштовні. Проте, спочатку вам все-таки доведеться витратитися.
  • На відміну від паперових книг їх електронні аналоги вимагають певного обслуговування. Вони потребують періодичної перезавантаження, синхронізації, підзарядці, оновленні програмного забезпечення.
  • Якщо ваша читалка буде вкрадена або розіб'ється, ви втратите всі її вміст. І не важливо, виберіть ви PocketBook 615 або AirBook City Light Touch .

Ще одна цікава стаття: Паперова книга або електронна - що краще? 5 головних відмінностей

Отже, що ж являють собою електронні рідери? Це просунуті альтернативи звичайним друкованим виданням. Вони зручні, не створюють зайвого напруження для очей, мало важать, мають вбудовані словники, здатні вміщати масу інформації.

Створено рідери виключно для читання книг, а тому повноцінною заміною планшетів стати не зможуть. Але якщо ви любите читати і бажаєте робити це з комфортом, то сучасна «читалка» - це те, що вам потрібно. Ось тільки при можливості віддавайте перевагу останнім моделям, які здатні запропонувати більш чітке зображення. А ще задумайтеся над тим, який функціонал повинен мати відповідний гаджет. Можливо, сенсорне управління або вбудоване підсвічування будуть зовсім не зайвими.

Як працює електронна книги: технологія електронного чорнила

Паперові книги поступово поступаються місцем новим технічним рішенням - смартфонам , Таблетки та рідера . При цьому останні впевнено перетворюються в лідерів ринку, адже здатні запропонувати то, на що інші поки що не здатні. Йдеться про особливу технології, на підставі якої вони створені. Саме вона робить нові девайси зручними і безпечними для очей. У чому саме вона полягає? Які існують особливості "читалок"? У цьому допоможемо розібратися.

електронні чорнило

Значить, вас цікавлять електронні книги - як працює їхня технологія? Особливість "читалок" полягає в застосуванні електронного чорнила. Завдяки їм букви і картинки на екрані нагадує звичайні друковані літери. Такий дисплей не випромінює світла на відміну від РК-моніторів . Навпаки, зображення формується в відбитому світлі, як і паперові сторінки. І це головна відповідь на питання, як працює дисплей електронної книги.

Електронний папір була створена більше 50 років тому. У сімдесятих роках минулого століття її розробив співробітник компанії Xerox на ім'я Нік Шерідон. Підготовлений їм прототип був сукупність поліетиленових сфер, що мають чорну і білу частки позитивного або негативного заряду. Коли за сферами запускалося напруга, вони міняли полярність і поверталися потрібної стороною. Так зображення набувало необхідний колір. Тепер ви приблизно знаєте, що таке електронні книги і як вони працюють.

Цікавий матеріал: Історія появи і розвитку електронної книги: 3 етапу

Але чим відрізняються чорнильні електронні книги ? Справа в тому, що на перші досягнення розробники не зупинилися. У 90-х роках Джозеф Якобсон, який згодом заснував добре відому сьогодні E Ink Corporation, продовжив удосконалювати напрацювання свого попередника. Він придумав помістити електрично заряджені білі частинки всередину капсул, наповнених чорним маслом. Реагуючи на напругу, частинки то спливали вгору, роблячи екран білим, то опускалися в темне масло. Ось що таке чорнильні електронні книги. До речі, саме це підсумку дало можливість створити дисплей не з скла, а з гнучкого пластику.

Але і попередніх досягнень розробникам здалося мало. І незабаром вони створили кольоровий електронний папір. Першопрохідцем в цьому знову-таки стала компанія E Ink. Вона придумала матрицю Triton, здатну видавати до 4096 відтінків кольорів. Перший рідер, що працює на новій технології, з'явився у продажу ще в 2011 році. Іншим компаніям теж стало цікаво, що таке електронні книги і як влаштовані вони. Вони багато в чому перейняли досвід E Ink Corporation. На сьогоднішній день electronic-ink displays активно використовують багато великих компаній, включаючи Sony і Fujitsu.

Якщо вам цікаво, що представляють собою електронні книги і як працюють ці пристрої, то ви напевно знаєте, що за останні десятиліття було створено кілька їх різновидів. І ось основні з них.

  • E Ink Vizplex. Базова технологія із середньою якістю і невисокою ціною. Таких рідерів зараз вже залишилося небагато.
  • E Ink Pearl. Як працює електронна книга, заснована на цій розробці? Дисплей такого гаджета має підвищену контрастність. І якщо пристрої на Vizplex за зовнішнім виглядом відображається картинки більше нагадували газети, то нові девайси можна порівняти скоріше з книгами. Оновлюватися сторінки теж стали швидше. Приклад тому - AirBook City LED .
  • E Ink Triton, Triton 2. Тепер ці гаджети для читання придбали фарби. Досягти цього вдалося завдяки кольоровим фільтрам. Мінус в тому, що ці фільтри трохи знизили контрастність зображення. Найперша модель на Triton 2 - PocketBook Color Lux.
  • E Ink Carta. Рідери відрізняються підвищеною контрастністю і високою роздільною здатністю. Досить поглянути на PocketBook Touch Lux 3 .
  • Mobius. Дана напрацювання дає виробникові можливість створювати дисплеї не з скла, а з гнучкого пластику. Перша модель рідера на підставі нової технології Onyx Boox Max вийшла в минулому році.

Вам цікаво, чому електронні книги без підсвічування? Завдяки технології електронного чорнила користуватися рідерами можна навіть під прямими променями. Оскільки пристрій працюють на що відображається світлі, то в таких умовах зображення на них не тьмяніє. Звичайно, при поганому освітленні читати менш комфортно. Як і у випадку з використанням паперових книг в такій ситуації доведеться пошукати додаткові джерела світла. Або ж придбати рідер з підсвіткою - багато моделей все-таки забезпечені такою функцією.

Радимо почитати: Як вибрати електронну книгу - 8 порад щодо вибору рідера

Радимо почитати:   Як вибрати електронну книгу - 8 порад щодо вибору рідера

Вплив на зір

Одне з питань, які ставлять перед собою люди, які купують електронні книги - як впливають на зір ці гаджети?

У 2013 році вчені провели ряд досліджень, мета яких полягала в тому, щоб визначити ступінь впливу на зір різних видів рідерів. Наприклад, вони порівняли Kindle Fire HD і Kindle Paperwhite, в результаті чого прийшли до висновку, що робота з LCD навантажує очі набагато більше, ніж використання пристроїв, що працюють на підставі E-ink. При цьому вчені підкреслили, що втома викликається не тільки технологією, але і якістю зображення.

Яка електронна книга краще для очей? Відповідь проста - перевагу слід віддавати новим моделям, які мають підвищену контрастність і краще дозвіл дисплея. наприклад, PocketBook Plus 615 або PocketBook Basic 625 .

Читайте також: ТОП-7 найкращих електронних рідерів на технології E-Ink: гід по моделям

Читайте також:   ТОП-7 найкращих електронних рідерів на технології E-Ink: гід по моделям

Чому E-ink є найкращим рішенням для любителів книг, які піклуються про свій зір?

  • Завдяки цій технології електронні книги нагадують традиційну папір. Іншими словами, навантаження на очі при їх читанні точно така ж як і під час гортання книги або журналу. А все тому, що контрастність зображення помірна, а сам екран не випромінює світла. приклад - PocketBook 625 Basic Touch2 .
  • Сучасні моделі рідерів створювалися по можливості зручними для користувачів. Йдеться про розміри пристроїв і форматі виведення тексту на їх екрани. Практично у всіх моделях цих гаджетів ви можете шрифт і інтервали, щоб читання було комфортним. Іншими словами, людям з поганим зором не доведеться вдивлятися в занадто дрібний текст.
  • Оскільки екрани рідерів в своїй більшості не світяться, то вибір відповідного освітлення залежить від вас. Ваше завдання - організувати його таким чином, щоб очі напружувалися мінімально. Приймайте до уваги як навколишнє оточення, так і особливості вашого зору.

Приймайте до уваги як навколишнє оточення, так і особливості вашого зору

Підсумок очевидний. Електронні книги впливають на зір не більше, ніж їх паперові аналоги. Звичайно, за умови, що ви придбаєте якісну модель і не будете на ній економити. А ще будете під час читання тримати пристрій на безпечній відстані від очей. До речі, до речі, буде придбати зручну підставку для "читалки". Або інші корисні аксесуари .

А ось ЖК-екрани в порівнянні з вищезгаданими варіантами програють. Адже вони не відбивають світло, а є його джерелом. В силу своїх біологічних особливостей людські очі до цього не пристосовані, а тому втомлюються швидко.

Рекомендуємо почитати: Планшет або електронна книга - що вибрати? Огляд 2 пристроїв для читання

Огляд 2 пристроїв для читання

Переваги та недоліки електронного чорнила

Ринок електронних книг зростає. І число людей, що віддають перевагу цим гаджетам, теж збільшується. Але щоб зробити остаточний вибір, потрібно зважити всі позитивні і негативні сторони пристроїв.

Отже, чим хороші рідери?

1. Їх екрани не викликають втому очей. Візуально вони схожі на сірі листи з нанесеним на них текстом. Без світіння і з помірною контрастністю. Погляньте хоча б на PocketBook 614 Basic 3 .

2. Ще одна особливість електронного чорнила полягає в тому, що використовують цю технологію гаджети економлять енергію. По суті вона витрачається тільки тоді, коли потрібно перегорнути сторінку. Тому рідери здатні працювати на одному заряді по кілька тижнів. Виняток - гаджети з вбудованим підсвічуванням.

3. В одному рідері можна помістити цілу бібліотеку, яка буде завжди під рукою для власника гаджета. Пам'яті пристроїв вистачає для того, щоб вмістити в них тисячі романів. Наприклад, в AirBook City Base передбачено 4 ГБ вбудованої пам'яті.

4. Рідери забезпечені зручним пошуком, який допоможе знайти потрібну книгу за лічені секунди. А ще «читалки» дають можливість залишати замітки і виділяти цікаві моменти в тексті.

5. Нові моделі рідерів здатні похвалитися вбудованими словниками. Якщо ви читаєте книгу закордонного автора в оригіналі і зустріли незнайоме слово, перевести його простіше простого - досить виділити фрагмент в тексті і натиснути клавішу.

6. Сучасні "читалки" можуть виходити в інтернет. наприклад, PocketBook 840 InkPad2 . Це означає, що завантажити потрібну вам книгу на пристрій ви можете в будь-який момент, де б ви не знаходилися. А нові випуски журналів і газет і зовсім будуть приходити автоматично.

Що ж стосується недоліків цих пристроїв?

  • Обходяться рідери недешево. Але в кінцевому підсумку вони повністю відбивають свою ціну, адже книги в електронному форматі коштують дешевше паперових, а деякі і зовсім безкоштовні. Проте, спочатку вам все-таки доведеться витратитися.
  • На відміну від паперових книг їх електронні аналоги вимагають певного обслуговування. Вони потребують періодичної перезавантаження, синхронізації, підзарядці, оновленні програмного забезпечення.
  • Якщо ваша читалка буде вкрадена або розіб'ється, ви втратите всі її вміст. І не важливо, виберіть ви PocketBook 615 або AirBook City Light Touch .

Ще одна цікава стаття: Паперова книга або електронна - що краще? 5 головних відмінностей

Отже, що ж являють собою електронні рідери? Це просунуті альтернативи звичайним друкованим виданням. Вони зручні, не створюють зайвого напруження для очей, мало важать, мають вбудовані словники, здатні вміщати масу інформації.

Створено рідери виключно для читання книг, а тому повноцінною заміною планшетів стати не зможуть. Але якщо ви любите читати і бажаєте робити це з комфортом, то сучасна «читалка» - це те, що вам потрібно. Ось тільки при можливості віддавайте перевагу останнім моделям, які здатні запропонувати більш чітке зображення. А ще задумайтеся над тим, який функціонал повинен мати відповідний гаджет. Можливо, сенсорне управління або вбудоване підсвічування будуть зовсім не зайвими.

Як працює електронна книги: технологія електронного чорнила

Паперові книги поступово поступаються місцем новим технічним рішенням - смартфонам , Таблетки та рідера . При цьому останні впевнено перетворюються в лідерів ринку, адже здатні запропонувати то, на що інші поки що не здатні. Йдеться про особливу технології, на підставі якої вони створені. Саме вона робить нові девайси зручними і безпечними для очей. У чому саме вона полягає? Які існують особливості "читалок"? У цьому допоможемо розібратися.

електронні чорнило

Значить, вас цікавлять електронні книги - як працює їхня технологія? Особливість "читалок" полягає в застосуванні електронного чорнила. Завдяки їм букви і картинки на екрані нагадує звичайні друковані літери. Такий дисплей не випромінює світла на відміну від РК-моніторів . Навпаки, зображення формується в відбитому світлі, як і паперові сторінки. І це головна відповідь на питання, як працює дисплей електронної книги.

Електронний папір була створена більше 50 років тому. У сімдесятих роках минулого століття її розробив співробітник компанії Xerox на ім'я Нік Шерідон. Підготовлений їм прототип був сукупність поліетиленових сфер, що мають чорну і білу частки позитивного або негативного заряду. Коли за сферами запускалося напруга, вони міняли полярність і поверталися потрібної стороною. Так зображення набувало необхідний колір. Тепер ви приблизно знаєте, що таке електронні книги і як вони працюють.

Цікавий матеріал: Історія появи і розвитку електронної книги: 3 етапу

Але чим відрізняються чорнильні електронні книги ? Справа в тому, що на перші досягнення розробники не зупинилися. У 90-х роках Джозеф Якобсон, який згодом заснував добре відому сьогодні E Ink Corporation, продовжив удосконалювати напрацювання свого попередника. Він придумав помістити електрично заряджені білі частинки всередину капсул, наповнених чорним маслом. Реагуючи на напругу, частинки то спливали вгору, роблячи екран білим, то опускалися в темне масло. Ось що таке чорнильні електронні книги. До речі, саме це підсумку дало можливість створити дисплей не з скла, а з гнучкого пластику.

Але і попередніх досягнень розробникам здалося мало. І незабаром вони створили кольоровий електронний папір. Першопрохідцем в цьому знову-таки стала компанія E Ink. Вона придумала матрицю Triton, здатну видавати до 4096 відтінків кольорів. Перший рідер, що працює на новій технології, з'явився у продажу ще в 2011 році. Іншим компаніям теж стало цікаво, що таке електронні книги і як влаштовані вони. Вони багато в чому перейняли досвід E Ink Corporation. На сьогоднішній день electronic-ink displays активно використовують багато великих компаній, включаючи Sony і Fujitsu.

Якщо вам цікаво, що представляють собою електронні книги і як працюють ці пристрої, то ви напевно знаєте, що за останні десятиліття було створено кілька їх різновидів. І ось основні з них.

  • E Ink Vizplex. Базова технологія із середньою якістю і невисокою ціною. Таких рідерів зараз вже залишилося небагато.
  • E Ink Pearl. Як працює електронна книга, заснована на цій розробці? Дисплей такого гаджета має підвищену контрастність. І якщо пристрої на Vizplex за зовнішнім виглядом відображається картинки більше нагадували газети, то нові девайси можна порівняти скоріше з книгами. Оновлюватися сторінки теж стали швидше. Приклад тому - AirBook City LED .
  • E Ink Triton, Triton 2. Тепер ці гаджети для читання придбали фарби. Досягти цього вдалося завдяки кольоровим фільтрам. Мінус в тому, що ці фільтри трохи знизили контрастність зображення. Найперша модель на Triton 2 - PocketBook Color Lux.
  • E Ink Carta. Рідери відрізняються підвищеною контрастністю і високою роздільною здатністю. Досить поглянути на PocketBook Touch Lux 3 .
  • Mobius. Дана напрацювання дає виробникові можливість створювати дисплеї не з скла, а з гнучкого пластику. Перша модель рідера на підставі нової технології Onyx Boox Max вийшла в минулому році.

Вам цікаво, чому електронні книги без підсвічування? Завдяки технології електронного чорнила користуватися рідерами можна навіть під прямими променями. Оскільки пристрій працюють на що відображається світлі, то в таких умовах зображення на них не тьмяніє. Звичайно, при поганому освітленні читати менш комфортно. Як і у випадку з використанням паперових книг в такій ситуації доведеться пошукати додаткові джерела світла. Або ж придбати рідер з підсвіткою - багато моделей все-таки забезпечені такою функцією.

Радимо почитати: Як вибрати електронну книгу - 8 порад щодо вибору рідера

Радимо почитати:   Як вибрати електронну книгу - 8 порад щодо вибору рідера

Вплив на зір

Одне з питань, які ставлять перед собою люди, які купують електронні книги - як впливають на зір ці гаджети?

У 2013 році вчені провели ряд досліджень, мета яких полягала в тому, щоб визначити ступінь впливу на зір різних видів рідерів. Наприклад, вони порівняли Kindle Fire HD і Kindle Paperwhite, в результаті чого прийшли до висновку, що робота з LCD навантажує очі набагато більше, ніж використання пристроїв, що працюють на підставі E-ink. При цьому вчені підкреслили, що втома викликається не тільки технологією, але і якістю зображення.

Яка електронна книга краще для очей? Відповідь проста - перевагу слід віддавати новим моделям, які мають підвищену контрастність і краще дозвіл дисплея. наприклад, PocketBook Plus 615 або PocketBook Basic 625 .

Читайте також: ТОП-7 найкращих електронних рідерів на технології E-Ink: гід по моделям

Читайте також:   ТОП-7 найкращих електронних рідерів на технології E-Ink: гід по моделям

Чому E-ink є найкращим рішенням для любителів книг, які піклуються про свій зір?

  • Завдяки цій технології електронні книги нагадують традиційну папір. Іншими словами, навантаження на очі при їх читанні точно така ж як і під час гортання книги або журналу. А все тому, що контрастність зображення помірна, а сам екран не випромінює світла. приклад - PocketBook 625 Basic Touch2 .
  • Сучасні моделі рідерів створювалися по можливості зручними для користувачів. Йдеться про розміри пристроїв і форматі виведення тексту на їх екрани. Практично у всіх моделях цих гаджетів ви можете шрифт і інтервали, щоб читання було комфортним. Іншими словами, людям з поганим зором не доведеться вдивлятися в занадто дрібний текст.
  • Оскільки екрани рідерів в своїй більшості не світяться, то вибір відповідного освітлення залежить від вас. Ваше завдання - організувати його таким чином, щоб очі напружувалися мінімально. Приймайте до уваги як навколишнє оточення, так і особливості вашого зору.

Приймайте до уваги як навколишнє оточення, так і особливості вашого зору

Підсумок очевидний. Електронні книги впливають на зір не більше, ніж їх паперові аналоги. Звичайно, за умови, що ви придбаєте якісну модель і не будете на ній економити. А ще будете під час читання тримати пристрій на безпечній відстані від очей. До речі, до речі, буде придбати зручну підставку для "читалки". Або інші корисні аксесуари .

А ось ЖК-екрани в порівнянні з вищезгаданими варіантами програють. Адже вони не відбивають світло, а є його джерелом. В силу своїх біологічних особливостей людські очі до цього не пристосовані, а тому втомлюються швидко.

Рекомендуємо почитати: Планшет або електронна книга - що вибрати? Огляд 2 пристроїв для читання

Огляд 2 пристроїв для читання

Переваги та недоліки електронного чорнила

Ринок електронних книг зростає. І число людей, що віддають перевагу цим гаджетам, теж збільшується. Але щоб зробити остаточний вибір, потрібно зважити всі позитивні і негативні сторони пристроїв.

Отже, чим хороші рідери?

1. Їх екрани не викликають втому очей. Візуально вони схожі на сірі листи з нанесеним на них текстом. Без світіння і з помірною контрастністю. Погляньте хоча б на PocketBook 614 Basic 3 .

2. Ще одна особливість електронного чорнила полягає в тому, що використовують цю технологію гаджети економлять енергію. По суті вона витрачається тільки тоді, коли потрібно перегорнути сторінку. Тому рідери здатні працювати на одному заряді по кілька тижнів. Виняток - гаджети з вбудованим підсвічуванням.

3. В одному рідері можна помістити цілу бібліотеку, яка буде завжди під рукою для власника гаджета. Пам'яті пристроїв вистачає для того, щоб вмістити в них тисячі романів. Наприклад, в AirBook City Base передбачено 4 ГБ вбудованої пам'яті.

4. Рідери забезпечені зручним пошуком, який допоможе знайти потрібну книгу за лічені секунди. А ще «читалки» дають можливість залишати замітки і виділяти цікаві моменти в тексті.

5. Нові моделі рідерів здатні похвалитися вбудованими словниками. Якщо ви читаєте книгу закордонного автора в оригіналі і зустріли незнайоме слово, перевести його простіше простого - досить виділити фрагмент в тексті і натиснути клавішу.

6. Сучасні "читалки" можуть виходити в інтернет. наприклад, PocketBook 840 InkPad2 . Це означає, що завантажити потрібну вам книгу на пристрій ви можете в будь-який момент, де б ви не знаходилися. А нові випуски журналів і газет і зовсім будуть приходити автоматично.

Що ж стосується недоліків цих пристроїв?

  • Обходяться рідери недешево. Але в кінцевому підсумку вони повністю відбивають свою ціну, адже книги в електронному форматі коштують дешевше паперових, а деякі і зовсім безкоштовні. Проте, спочатку вам все-таки доведеться витратитися.
  • На відміну від паперових книг їх електронні аналоги вимагають певного обслуговування. Вони потребують періодичної перезавантаження, синхронізації, підзарядці, оновленні програмного забезпечення.
  • Якщо ваша читалка буде вкрадена або розіб'ється, ви втратите всі її вміст. І не важливо, виберіть ви PocketBook 615 або AirBook City Light Touch .

Ще одна цікава стаття: Паперова книга або електронна - що краще? 5 головних відмінностей

Отже, що ж являють собою електронні рідери? Це просунуті альтернативи звичайним друкованим виданням. Вони зручні, не створюють зайвого напруження для очей, мало важать, мають вбудовані словники, здатні вміщати масу інформації.

Створено рідери виключно для читання книг, а тому повноцінною заміною планшетів стати не зможуть. Але якщо ви любите читати і бажаєте робити це з комфортом, то сучасна «читалка» - це те, що вам потрібно. Ось тільки при можливості віддавайте перевагу останнім моделям, які здатні запропонувати більш чітке зображення. А ще задумайтеся над тим, який функціонал повинен мати відповідний гаджет. Можливо, сенсорне управління або вбудоване підсвічування будуть зовсім не зайвими.

Як працює електронна книги: технологія електронного чорнила

Паперові книги поступово поступаються місцем новим технічним рішенням - смартфонам , Таблетки та рідера . При цьому останні впевнено перетворюються в лідерів ринку, адже здатні запропонувати то, на що інші поки що не здатні. Йдеться про особливу технології, на підставі якої вони створені. Саме вона робить нові девайси зручними і безпечними для очей. У чому саме вона полягає? Які існують особливості "читалок"? У цьому допоможемо розібратися.

електронні чорнило

Значить, вас цікавлять електронні книги - як працює їхня технологія? Особливість "читалок" полягає в застосуванні електронного чорнила. Завдяки їм букви і картинки на екрані нагадує звичайні друковані літери. Такий дисплей не випромінює світла на відміну від РК-моніторів . Навпаки, зображення формується в відбитому світлі, як і паперові сторінки. І це головна відповідь на питання, як працює дисплей електронної книги.

Електронний папір була створена більше 50 років тому. У сімдесятих роках минулого століття її розробив співробітник компанії Xerox на ім'я Нік Шерідон. Підготовлений їм прототип був сукупність поліетиленових сфер, що мають чорну і білу частки позитивного або негативного заряду. Коли за сферами запускалося напруга, вони міняли полярність і поверталися потрібної стороною. Так зображення набувало необхідний колір. Тепер ви приблизно знаєте, що таке електронні книги і як вони працюють.

Цікавий матеріал: Історія появи і розвитку електронної книги: 3 етапу

Але чим відрізняються чорнильні електронні книги ? Справа в тому, що на перші досягнення розробники не зупинилися. У 90-х роках Джозеф Якобсон, який згодом заснував добре відому сьогодні E Ink Corporation, продовжив удосконалювати напрацювання свого попередника. Він придумав помістити електрично заряджені білі частинки всередину капсул, наповнених чорним маслом. Реагуючи на напругу, частинки то спливали вгору, роблячи екран білим, то опускалися в темне масло. Ось що таке чорнильні електронні книги. До речі, саме це підсумку дало можливість створити дисплей не з скла, а з гнучкого пластику.

Але і попередніх досягнень розробникам здалося мало. І незабаром вони створили кольоровий електронний папір. Першопрохідцем в цьому знову-таки стала компанія E Ink. Вона придумала матрицю Triton, здатну видавати до 4096 відтінків кольорів. Перший рідер, що працює на новій технології, з'явився у продажу ще в 2011 році. Іншим компаніям теж стало цікаво, що таке електронні книги і як влаштовані вони. Вони багато в чому перейняли досвід E Ink Corporation. На сьогоднішній день electronic-ink displays активно використовують багато великих компаній, включаючи Sony і Fujitsu.

Якщо вам цікаво, що представляють собою електронні книги і як працюють ці пристрої, то ви напевно знаєте, що за останні десятиліття було створено кілька їх різновидів. І ось основні з них.

  • E Ink Vizplex. Базова технологія із середньою якістю і невисокою ціною. Таких рідерів зараз вже залишилося небагато.
  • E Ink Pearl. Як працює електронна книга, заснована на цій розробці? Дисплей такого гаджета має підвищену контрастність. І якщо пристрої на Vizplex за зовнішнім виглядом відображається картинки більше нагадували газети, то нові девайси можна порівняти скоріше з книгами. Оновлюватися сторінки теж стали швидше. Приклад тому - AirBook City LED .
  • E Ink Triton, Triton 2. Тепер ці гаджети для читання придбали фарби. Досягти цього вдалося завдяки кольоровим фільтрам. Мінус в тому, що ці фільтри трохи знизили контрастність зображення. Найперша модель на Triton 2 - PocketBook Color Lux.
  • E Ink Carta. Рідери відрізняються підвищеною контрастністю і високою роздільною здатністю. Досить поглянути на PocketBook Touch Lux 3 .
  • Mobius. Дана напрацювання дає виробникові можливість створювати дисплеї не з скла, а з гнучкого пластику. Перша модель рідера на підставі нової технології Onyx Boox Max вийшла в минулому році.

Вам цікаво, чому електронні книги без підсвічування? Завдяки технології електронного чорнила користуватися рідерами можна навіть під прямими променями. Оскільки пристрій працюють на що відображається світлі, то в таких умовах зображення на них не тьмяніє. Звичайно, при поганому освітленні читати менш комфортно. Як і у випадку з використанням паперових книг в такій ситуації доведеться пошукати додаткові джерела світла. Або ж придбати рідер з підсвіткою - багато моделей все-таки забезпечені такою функцією.

Радимо почитати: Як вибрати електронну книгу - 8 порад щодо вибору рідера

Радимо почитати:   Як вибрати електронну книгу - 8 порад щодо вибору рідера

Вплив на зір

Одне з питань, які ставлять перед собою люди, які купують електронні книги - як впливають на зір ці гаджети?

У 2013 році вчені провели ряд досліджень, мета яких полягала в тому, щоб визначити ступінь впливу на зір різних видів рідерів. Наприклад, вони порівняли Kindle Fire HD і Kindle Paperwhite, в результаті чого прийшли до висновку, що робота з LCD навантажує очі набагато більше, ніж використання пристроїв, що працюють на підставі E-ink. При цьому вчені підкреслили, що втома викликається не тільки технологією, але і якістю зображення.

Яка електронна книга краще для очей? Відповідь проста - перевагу слід віддавати новим моделям, які мають підвищену контрастність і краще дозвіл дисплея. наприклад, PocketBook Plus 615 або PocketBook Basic 625 .

Читайте також: ТОП-7 найкращих електронних рідерів на технології E-Ink: гід по моделям

Читайте також:   ТОП-7 найкращих електронних рідерів на технології E-Ink: гід по моделям

Чому E-ink є найкращим рішенням для любителів книг, які піклуються про свій зір?

  • Завдяки цій технології електронні книги нагадують традиційну папір. Іншими словами, навантаження на очі при їх читанні точно така ж як і під час гортання книги або журналу. А все тому, що контрастність зображення помірна, а сам екран не випромінює світла. приклад - PocketBook 625 Basic Touch2 .
  • Сучасні моделі рідерів створювалися по можливості зручними для користувачів. Йдеться про розміри пристроїв і форматі виведення тексту на їх екрани. Практично у всіх моделях цих гаджетів ви можете шрифт і інтервали, щоб читання було комфортним. Іншими словами, людям з поганим зором не доведеться вдивлятися в занадто дрібний текст.
  • Оскільки екрани рідерів в своїй більшості не світяться, то вибір відповідного освітлення залежить від вас. Ваше завдання - організувати його таким чином, щоб очі напружувалися мінімально. Приймайте до уваги як навколишнє оточення, так і особливості вашого зору.

Приймайте до уваги як навколишнє оточення, так і особливості вашого зору

Підсумок очевидний. Електронні книги впливають на зір не більше, ніж їх паперові аналоги. Звичайно, за умови, що ви придбаєте якісну модель і не будете на ній економити. А ще будете під час читання тримати пристрій на безпечній відстані від очей. До речі, до речі, буде придбати зручну підставку для "читалки". Або інші корисні аксесуари .

А ось ЖК-екрани в порівнянні з вищезгаданими варіантами програють. Адже вони не відбивають світло, а є його джерелом. В силу своїх біологічних особливостей людські очі до цього не пристосовані, а тому втомлюються швидко.

Рекомендуємо почитати: Планшет або електронна книга - що вибрати? Огляд 2 пристроїв для читання

Огляд 2 пристроїв для читання

Переваги та недоліки електронного чорнила

Ринок електронних книг зростає. І число людей, що віддають перевагу цим гаджетам, теж збільшується. Але щоб зробити остаточний вибір, потрібно зважити всі позитивні і негативні сторони пристроїв.

Отже, чим хороші рідери?

1. Їх екрани не викликають втому очей. Візуально вони схожі на сірі листи з нанесеним на них текстом. Без світіння і з помірною контрастністю. Погляньте хоча б на PocketBook 614 Basic 3 .

2. Ще одна особливість електронного чорнила полягає в тому, що використовують цю технологію гаджети економлять енергію. По суті вона витрачається тільки тоді, коли потрібно перегорнути сторінку. Тому рідери здатні працювати на одному заряді по кілька тижнів. Виняток - гаджети з вбудованим підсвічуванням.

3. В одному рідері можна помістити цілу бібліотеку, яка буде завжди під рукою для власника гаджета. Пам'яті пристроїв вистачає для того, щоб вмістити в них тисячі романів. Наприклад, в AirBook City Base передбачено 4 ГБ вбудованої пам'яті.

4. Рідери забезпечені зручним пошуком, який допоможе знайти потрібну книгу за лічені секунди. А ще «читалки» дають можливість залишати замітки і виділяти цікаві моменти в тексті.

5. Нові моделі рідерів здатні похвалитися вбудованими словниками. Якщо ви читаєте книгу закордонного автора в оригіналі і зустріли незнайоме слово, перевести його простіше простого - досить виділити фрагмент в тексті і натиснути клавішу.

6. Сучасні "читалки" можуть виходити в інтернет. наприклад, PocketBook 840 InkPad2 . Це означає, що завантажити потрібну вам книгу на пристрій ви можете в будь-який момент, де б ви не знаходилися. А нові випуски журналів і газет і зовсім будуть приходити автоматично.

Що ж стосується недоліків цих пристроїв?

  • Обходяться рідери недешево. Але в кінцевому підсумку вони повністю відбивають свою ціну, адже книги в електронному форматі коштують дешевше паперових, а деякі і зовсім безкоштовні. Проте, спочатку вам все-таки доведеться витратитися.
  • На відміну від паперових книг їх електронні аналоги вимагають певного обслуговування. Вони потребують періодичної перезавантаження, синхронізації, підзарядці, оновленні програмного забезпечення.
  • Якщо ваша читалка буде вкрадена або розіб'ється, ви втратите всі її вміст. І не важливо, виберіть ви PocketBook 615 або AirBook City Light Touch .

Ще одна цікава стаття: Паперова книга або електронна - що краще? 5 головних відмінностей

Отже, що ж являють собою електронні рідери? Це просунуті альтернативи звичайним друкованим виданням. Вони зручні, не створюють зайвого напруження для очей, мало важать, мають вбудовані словники, здатні вміщати масу інформації.

Створено рідери виключно для читання книг, а тому повноцінною заміною планшетів стати не зможуть. Але якщо ви любите читати і бажаєте робити це з комфортом, то сучасна «читалка» - це те, що вам потрібно. Ось тільки при можливості віддавайте перевагу останнім моделям, які здатні запропонувати більш чітке зображення. А ще задумайтеся над тим, який функціонал повинен мати відповідний гаджет. Можливо, сенсорне управління або вбудоване підсвічування будуть зовсім не зайвими.

Як працює електронна книги: технологія електронного чорнила

Паперові книги поступово поступаються місцем новим технічним рішенням - смартфонам , Таблетки та рідера . При цьому останні впевнено перетворюються в лідерів ринку, адже здатні запропонувати то, на що інші поки що не здатні. Йдеться про особливу технології, на підставі якої вони створені. Саме вона робить нові девайси зручними і безпечними для очей. У чому саме вона полягає? Які існують особливості "читалок"? У цьому допоможемо розібратися.

електронні чорнило

Значить, вас цікавлять електронні книги - як працює їхня технологія? Особливість "читалок" полягає в застосуванні електронного чорнила. Завдяки їм букви і картинки на екрані нагадує звичайні друковані літери. Такий дисплей не випромінює світла на відміну від РК-моніторів . Навпаки, зображення формується в відбитому світлі, як і паперові сторінки. І це головна відповідь на питання, як працює дисплей електронної книги.

Електронний папір була створена більше 50 років тому. У сімдесятих роках минулого століття її розробив співробітник компанії Xerox на ім'я Нік Шерідон. Підготовлений їм прототип був сукупність поліетиленових сфер, що мають чорну і білу частки позитивного або негативного заряду. Коли за сферами запускалося напруга, вони міняли полярність і поверталися потрібної стороною. Так зображення набувало необхідний колір. Тепер ви приблизно знаєте, що таке електронні книги і як вони працюють.

Цікавий матеріал: Історія появи і розвитку електронної книги: 3 етапу

Але чим відрізняються чорнильні електронні книги ? Справа в тому, що на перші досягнення розробники не зупинилися. У 90-х роках Джозеф Якобсон, який згодом заснував добре відому сьогодні E Ink Corporation, продовжив удосконалювати напрацювання свого попередника. Він придумав помістити електрично заряджені білі частинки всередину капсул, наповнених чорним маслом. Реагуючи на напругу, частинки то спливали вгору, роблячи екран білим, то опускалися в темне масло. Ось що таке чорнильні електронні книги. До речі, саме це підсумку дало можливість створити дисплей не з скла, а з гнучкого пластику.

Але і попередніх досягнень розробникам здалося мало. І незабаром вони створили кольоровий електронний папір. Першопрохідцем в цьому знову-таки стала компанія E Ink. Вона придумала матрицю Triton, здатну видавати до 4096 відтінків кольорів. Перший рідер, що працює на новій технології, з'явився у продажу ще в 2011 році. Іншим компаніям теж стало цікаво, що таке електронні книги і як влаштовані вони. Вони багато в чому перейняли досвід E Ink Corporation. На сьогоднішній день electronic-ink displays активно використовують багато великих компаній, включаючи Sony і Fujitsu.

Якщо вам цікаво, що представляють собою електронні книги і як працюють ці пристрої, то ви напевно знаєте, що за останні десятиліття було створено кілька їх різновидів. І ось основні з них.

  • E Ink Vizplex. Базова технологія із середньою якістю і невисокою ціною. Таких рідерів зараз вже залишилося небагато.
  • E Ink Pearl. Як працює електронна книга, заснована на цій розробці? Дисплей такого гаджета має підвищену контрастність. І якщо пристрої на Vizplex за зовнішнім виглядом відображається картинки більше нагадували газети, то нові девайси можна порівняти скоріше з книгами. Оновлюватися сторінки теж стали швидше. Приклад тому - AirBook City LED .
  • E Ink Triton, Triton 2. Тепер ці гаджети для читання придбали фарби. Досягти цього вдалося завдяки кольоровим фільтрам. Мінус в тому, що ці фільтри трохи знизили контрастність зображення. Найперша модель на Triton 2 - PocketBook Color Lux.
  • E Ink Carta. Рідери відрізняються підвищеною контрастністю і високою роздільною здатністю. Досить поглянути на PocketBook Touch Lux 3 .
  • Mobius. Дана напрацювання дає виробникові можливість створювати дисплеї не з скла, а з гнучкого пластику. Перша модель рідера на підставі нової технології Onyx Boox Max вийшла в минулому році.

Вам цікаво, чому електронні книги без підсвічування? Завдяки технології електронного чорнила користуватися рідерами можна навіть під прямими променями. Оскільки пристрій працюють на що відображається світлі, то в таких умовах зображення на них не тьмяніє. Звичайно, при поганому освітленні читати менш комфортно. Як і у випадку з використанням паперових книг в такій ситуації доведеться пошукати додаткові джерела світла. Або ж придбати рідер з підсвіткою - багато моделей все-таки забезпечені такою функцією.

Радимо почитати: Як вибрати електронну книгу - 8 порад щодо вибору рідера

Радимо почитати:   Як вибрати електронну книгу - 8 порад щодо вибору рідера

Вплив на зір

Одне з питань, які ставлять перед собою люди, які купують електронні книги - як впливають на зір ці гаджети?

У 2013 році вчені провели ряд досліджень, мета яких полягала в тому, щоб визначити ступінь впливу на зір різних видів рідерів. Наприклад, вони порівняли Kindle Fire HD і Kindle Paperwhite, в результаті чого прийшли до висновку, що робота з LCD навантажує очі набагато більше, ніж використання пристроїв, що працюють на підставі E-ink. При цьому вчені підкреслили, що втома викликається не тільки технологією, але і якістю зображення.

Яка електронна книга краще для очей? Відповідь проста - перевагу слід віддавати новим моделям, які мають підвищену контрастність і краще дозвіл дисплея. наприклад, PocketBook Plus 615 або PocketBook Basic 625 .

Читайте також: ТОП-7 найкращих електронних рідерів на технології E-Ink: гід по моделям

Читайте також:   ТОП-7 найкращих електронних рідерів на технології E-Ink: гід по моделям

Чому E-ink є найкращим рішенням для любителів книг, які піклуються про свій зір?

  • Завдяки цій технології електронні книги нагадують традиційну папір. Іншими словами, навантаження на очі при їх читанні точно така ж як і під час гортання книги або журналу. А все тому, що контрастність зображення помірна, а сам екран не випромінює світла. приклад - PocketBook 625 Basic Touch2 .
  • Сучасні моделі рідерів створювалися по можливості зручними для користувачів. Йдеться про розміри пристроїв і форматі виведення тексту на їх екрани. Практично у всіх моделях цих гаджетів ви можете шрифт і інтервали, щоб читання було комфортним. Іншими словами, людям з поганим зором не доведеться вдивлятися в занадто дрібний текст.
  • Оскільки екрани рідерів в своїй більшості не світяться, то вибір відповідного освітлення залежить від вас. Ваше завдання - організувати його таким чином, щоб очі напружувалися мінімально. Приймайте до уваги як навколишнє оточення, так і особливості вашого зору.

Приймайте до уваги як навколишнє оточення, так і особливості вашого зору

Підсумок очевидний. Електронні книги впливають на зір не більше, ніж їх паперові аналоги. Звичайно, за умови, що ви придбаєте якісну модель і не будете на ній економити. А ще будете під час читання тримати пристрій на безпечній відстані від очей. До речі, до речі, буде придбати зручну підставку для "читалки". Або інші корисні аксесуари .

А ось ЖК-екрани в порівнянні з вищезгаданими варіантами програють. Адже вони не відбивають світло, а є його джерелом. В силу своїх біологічних особливостей людські очі до цього не пристосовані, а тому втомлюються швидко.

Рекомендуємо почитати: Планшет або електронна книга - що вибрати? Огляд 2 пристроїв для читання

Огляд 2 пристроїв для читання

Переваги та недоліки електронного чорнила

Ринок електронних книг зростає. І число людей, що віддають перевагу цим гаджетам, теж збільшується. Але щоб зробити остаточний вибір, потрібно зважити всі позитивні і негативні сторони пристроїв.

Отже, чим хороші рідери?

1. Їх екрани не викликають втому очей. Візуально вони схожі на сірі листи з нанесеним на них текстом. Без світіння і з помірною контрастністю. Погляньте хоча б на PocketBook 614 Basic 3 .

2. Ще одна особливість електронного чорнила полягає в тому, що використовують цю технологію гаджети економлять енергію. По суті вона витрачається тільки тоді, коли потрібно перегорнути сторінку. Тому рідери здатні працювати на одному заряді по кілька тижнів. Виняток - гаджети з вбудованим підсвічуванням.

3. В одному рідері можна помістити цілу бібліотеку, яка буде завжди під рукою для власника гаджета. Пам'яті пристроїв вистачає для того, щоб вмістити в них тисячі романів. Наприклад, в AirBook City Base передбачено 4 ГБ вбудованої пам'яті.

4. Рідери забезпечені зручним пошуком, який допоможе знайти потрібну книгу за лічені секунди. А ще «читалки» дають можливість залишати замітки і виділяти цікаві моменти в тексті.

5. Нові моделі рідерів здатні похвалитися вбудованими словниками. Якщо ви читаєте книгу закордонного автора в оригіналі і зустріли незнайоме слово, перевести його простіше простого - досить виділити фрагмент в тексті і натиснути клавішу.

6. Сучасні "читалки" можуть виходити в інтернет. наприклад, PocketBook 840 InkPad2 . Це означає, що завантажити потрібну вам книгу на пристрій ви можете в будь-який момент, де б ви не знаходилися. А нові випуски журналів і газет і зовсім будуть приходити автоматично.

Що ж стосується недоліків цих пристроїв?

  • Обходяться рідери недешево. Але в кінцевому підсумку вони повністю відбивають свою ціну, адже книги в електронному форматі коштують дешевше паперових, а деякі і зовсім безкоштовні. Проте, спочатку вам все-таки доведеться витратитися.
  • На відміну від паперових книг їх електронні аналоги вимагають певного обслуговування. Вони потребують періодичної перезавантаження, синхронізації, підзарядці, оновленні програмного забезпечення.
  • Якщо ваша читалка буде вкрадена або розіб'ється, ви втратите всі її вміст. І не важливо, виберіть ви PocketBook 615 або AirBook City Light Touch .

Ще одна цікава стаття: Паперова книга або електронна - що краще? 5 головних відмінностей

Отже, що ж являють собою електронні рідери? Це просунуті альтернативи звичайним друкованим виданням. Вони зручні, не створюють зайвого напруження для очей, мало важать, мають вбудовані словники, здатні вміщати масу інформації.

Створено рідери виключно для читання книг, а тому повноцінною заміною планшетів стати не зможуть. Але якщо ви любите читати і бажаєте робити це з комфортом, то сучасна «читалка» - це те, що вам потрібно. Ось тільки при можливості віддавайте перевагу останнім моделям, які здатні запропонувати більш чітке зображення. А ще задумайтеся над тим, який функціонал повинен мати відповідний гаджет. Можливо, сенсорне управління або вбудоване підсвічування будуть зовсім не зайвими.

У чому саме вона полягає?
Які існують особливості "читалок"?
Як працює електронна книга, заснована на цій розробці?
Вам цікаво, чому електронні книги без підсвічування?
Яка електронна книга краще для очей?
Отже, чим хороші рідери?
У чому саме вона полягає?
Які існують особливості "читалок"?
Як працює електронна книга, заснована на цій розробці?
Вам цікаво, чому електронні книги без підсвічування?

Новости