Як виїхати в Австралію на ПМЖ?

Австралія, яка довгі роки залишалася однією з найбільш відкритих і цікавих країн для іммігрантів, поступово починає закривати свої двері для приїжджих. Тому поспішайте! Чим далі, тим буде складніше потрапити в цю країну на постійне місце проживання. Уже зараз влада Австралії прагнуть надавати дозвіл на проживання тільки найбільш перспективним з їх точки зору кандидатам (володіє або дуже затребуваною професією або власним великим капіталом).


Крім того, починаючи з 2012 року, в Австралії вступають в силу нові правила, згідно з якими охочі переїхати в Австралію на ПМЖ на основі професійної імміграції, повинні будуть розміщувати свою електронну заявку і сидіти чекати відповіді від потенційного австралійського роботодавця або уряду штату Крім того, починаючи з 2012 року, в Австралії вступають в силу нові правила, згідно з якими охочі переїхати в Австралію на ПМЖ на основі професійної імміграції, повинні будуть розміщувати свою електронну заявку і сидіти чекати відповіді від потенційного австралійського роботодавця або уряду штату. Відповіді, якого може і не бить.Однако, незважаючи, на видиму відсутність особливих перспектив, ми все ж розглянемо можливі варіанти імміграції до Австралії.
Варіант 1. Професійна імміграція
Підходить тим, хто хоче іммігрувати в Австралію на основі професійних навичок. Існує кілька підвидів професійної імміграції в Австралію . В першу чергу, це "Независимая імміграція в Австралію" - вона призначена для громадян, які не мають пропозицій австралійських роботодавців. Для того, що б отримати "Візу незалежного іммігранта" її претенденти повинні набрати певну кількість балів, які нараховують за соціально-професійні критерії. Обов'язкове знання англійської мови (не нижче IELTS 6.0), наявність професії зі списку "Skilled Occupation List (SOL)", вік не менше 45 років, інші вимоги.
Другим підвидом професійної імміграції є імміграція через спонсорство з боку родича в Австралії або австралійського штату / території. У цьому випадку необхідний загальний бал буде нижче, ніж у першому варіанті. Крім того, існує можливість імміграції через спонсорство з боку роботодавця в тому випадку, якщо австралійський роботодавець пропонує роботу на постійній основі.
Варіант 2. Бізнес імміграція
Цей варіант підходить тим, у кого є досвід управління власною (або чужий) компанією, а так само є власний значний капітал. Основні вимоги для кандидатів - вік до 45 років, знання англійської (на рівні IELTS 5.0), докази бізнес спроможності (наприклад, особисті активи сумарною вартістю не менше 500 000 AUD). Якщо Ви не маєте досвіду управління бізнесом, але маєте свій значний капітал, то Ви можете іммігрувати і за програмою імміграції для інвесторів. В цьому випадку треба довести, що Ви брали безпосередню участь в управлінні прийнятними інвестиціями загальною вартістю не менше 1,5 мільйона AUD.
Варіант 3. Сімейна імміграція
Цей варіант можливий у тому випадку, якщо у Вас є дружина, батьки або інші близькі родичі, які є громадянами Австралії. Для імміграції цим шляхом Вам треба буде надати свідоцтво про шлюб або інший документ, що підтверджує родинні зв'язки на протязі не менше 12 місяців і довести спільне проживання.
Варіант 4. Гуманітарна імміграція.
Вона можлива в тому випадку, якщо Ви вже знаходитеся в Австралії, і не хочете їхати додому, бо у Вашому житті, на батьківщині загрожує небезпека (політичні, етнічні, релігійні переслідування).
висновки
Отже, варіантів імміграції в Австралію дуже багато, проте в реальному житті імміграція дуже складно організована (тобто необхідна наявність вагомих підстави для імміграції - унікальної професії, значного капіталу, родичів).

Як переїхати в Австралію: досвідом ділиться відомий австралійський блогер Вадим Герасимов:

Новости