Як відкрити заправку ЛУКОЙЛ по франшизі: детальний бізнес-план, ціна та відгуки

  1. Загальна інформація про мережу (таблиця)
  2. Переваги та недоліки франшизи «ЛУКОЙЛ»
  3. Умови отримання франшизи і юридичні аспекти
  4. Що отримує франчайзі
  5. Витрати на відкриття бізнесу
  6. Таблиця: початкові вкладення
  7. Таблиця: щомісячні витрати
  8. Прогноз окупності і рентабельність
  9. Можливі проблеми
  10. Відгуки про бізнес

Кількість людей, які купують власні автомобілі, неухильно зростає з кожним роком. За прогнозами міжнародного рейтингового агентства Bloomberg, до 2020 року кожен третій житель Росії, який досяг повноліття, матиме власний автомобіль. При цьому середня кількість проведеного часу за кермом в тиждень перевищить позначку в шість годин. А значить, виникає питання відкриття рентабельного бізнесу в світлі світових трендів. Одним з найбільш популярних рішень в цій ніші може стати покупка всесвітньо відомої франшизи «ЛУКОЙЛ». Детальніше про всі умови і ключових моментах покупки читайте в нашій статті.

Загальна інформація про мережу (таблиця)

ВАТ «ЛУКОЙЛ» бере свій початок в 1991 році, коли був створений великий держконцерн «ЛангепасУрайКогалимнефть». Уже в 1995 році акціонером «ЛУКОЙЛ» стає всесвітньо відома американська компанія Atlantic Richfield Company. У 2000 році відкривається велике родовище нафти на півночі Каспію. Саме в цей момент починається активне просування і перші продажі франшиз компанії «ЛУКОЙЛ» підприємцям і бізнесменам Росії. А в 2005 році, після підписання відкритого угоди між дочірньою компанією «ЛУКОЙЛ» і «Газпром нафта» про стратегічне партнерство, франчайзингова мережа отримала новий величезний виток зростання.

Схема і умови співпраці з того часу вельми змінилися, тому в наступній таблиці можна побачити актуальну інформацію на сьогоднішній день.

Повне найменування торгової марки ВАТ «ЛУКОЙЛ» Напрямок компанії Продаж палива і паливно-мастильних матеріалів за єдиними цінами компанії Позиціонування Заправні станції для всіх автомобілістів з бюджетними цінами і розвиненою мережею представництв у всіх регіонах Росії Правовласник франшизи ВАТ «ЛУКОЙЛ» Кількість міст або населених пунктів, в яких присутня «ЛУКОЙЛ» понад 2 тисячі Кількість заправних станцій на території Росії більше 4 тисяч Середній розмір інвестицій для старту 4,5-6,5 млн. руб. Розмір паушального (вступного) внеску для оплати франшизи 400 тис. Рублів Роялті 217-398 тис. Рублів (залежить від географічного положення) Обов'язкові витрати на маркетинг і рекламу Відсутні Середній термін окупності 2-2,5 року Мінімальна площа землі під заправну станцію 200 м2 форма власності ТОВ Офіційний сайт http://www.lukoil.ru

У наші дні компанія займає друге місце в Росії за обсягами реалізації палива і третє місце по якості продаваного бензину.

Переваги та недоліки франшизи «ЛУКОЙЛ»

Кількість людей, які купують власні автомобілі, неухильно зростає з кожним роком

Логотип був зареєстрований в 1991 році

До основних переваг володіння франшизою даної торгової марки можна сміливо віднести наступне:

  • Широка аудиторія потенційних клієнтів. Більшість автовласників заправляються завжди на одних і тих же автозаправках, однією і тією ж нафтової компанії. А у компанії «ЛУКОЙЛ» неймовірно високий рівень впізнаваності на території Російської Федерації.
  • Перспективи для зростання і розвитку. Статистика компанії показує, що обсяг реалізованих нафтопродуктів і бензину на кожній автозаправній станції з кожним роком тільки зростає.
  • Стабільність. Підписаний франчайзинговий договір гарантує його власнику регулярні поставки нафтопродуктів в незалежності від політичної та економічної ситуації в країні, а значить, ваш дохід буде постійним і стабільним.
  • Висока якість. Продукція, що поставляється проводиться в повній відповідності з міжнародними нормами і стандартами. Всі показники якості знаходяться під постійним контролем як на етапі виготовлення, так і на етапі транспортування.
  • Безкоштовні освітні програми для персоналу і власника франшизи. Компанія «ЛУКОЙЛ» постійно працює над підвищенням лояльності і довіри клієнтів до своєї торгової марки. Спеціально розроблені маркетингові схеми і методики дають вам незаперечна перевага перед іншими заправними станціями.
  • Безкоштовні консультації по веденню бізнесу. При виникненні будь-якого типу проблем, труднощів і складнощів можна завжди звернутися в консалтинговий центр «ЛУКОЙЛ», де кваліфіковані фахівці з багаторічним досвідом роботи допоможуть вам і запропонують раціональне рішення.
  • Відсутність прямих витрат на рекламу. Всі витрати на масштабні рекламні кампанії та промо-акції франчайзер бере на себе.
  • Найменший термін окупності. З усіх франшиз автозаправних станцій - «ЛУКОЙЛ» займає перше місце за термінами окупності - середній показник по території Росії становить 2,5 року.

З недоліків франшизи можна виділити пункти:

  • Висока вартість входу. Відкриття франшизи в середньому обійдеться в п'ять мільйонів рублів, які треба буде вкласти на самому старті роботи підприємства, а значить, можливість входу вимагає чималих зусиль для накопичення або пошуку подібної суми.
  • Відсутність альтернатив. За умовою договору закупівля бензину та всіх нафтопродуктів може здійснюватися виключно у компанії «ЛУКОЙЛ».
  • Відсутність можливості втілення власних ідей. Всі норми, вимоги, дизайн приміщень і форми ведення бізнесу суворо регулюються франчайзером.
  • Неприпустимість виходу. До завершення договору франшизи неможливо закрити бізнес без істотних фінансових втрат.
  • Наявність конкуренції. У договорі немає обмежень по відкриттю точок автозаправних станцій, вашим прямим і головним конкурентом може стати така ж автозаправка «ЛУКОЙЛ», відкрита за договором франшизи.

    Варіант відкриття заправки «ЛУКОЙЛ» за франшизою має безліч переваг, головне з них - невеликий термін окупності

Умови отримання франшизи і юридичні аспекти

Для отримання франшизи потрібно виконати кілька основних кроків:

  1. Зареєструвати власне підприємство як організацію з обмеженою відповідальністю (ТОВ).
  2. Отримати ліцензію на оптову та роздрібну торгівлю нафтопродуктами від Російського нафтового концерну з нафти та хімії.
  3. Акумулювати необхідний стартовий капітал, вказати джерела його отримання для подальшої перевірки.
  4. Отримати рекомендації та відгуки від партнерів, бізнесменів і компаній, з якими ви працювали раніше.
  5. Оформити на офіційному сайті компанії «ЛУКОЙЛ» (http://www.lukoil.ru) заявку на отримання франшизи з доданими розрахунками площі приміщення і його планування.
  6. Очікувати: протягом 30 календарних днів вам буде відправлений відповідь від представників компанії.

У разі отримання позитивної відповіді за вашою заявкою, вам вишлють запрошення на особисту зустріч з представником компанії. Там необхідно буде обговорити і детально розглянути наступні питання:

  1. Перспективи зростання і окупності конкретно взятого вашого проекту автозаправної станції.
  2. Уточнити всі вимоги, які надає франчайзер для отримання франшизи.
  3. Взяти копію договору для його вивчення та консультації з незалежними юристами.
  4. Обговорити всі етапи початкового запуску і відкриття, поцікавитися про всі способи підтримки і можливості отримання бонусів конкретно у вашому регіоні.
  5. Прорахувати приблизний і оптимальний обсяг первинної закупівлі сировини.
  6. Уточнити вартість, умови покупки і базові характеристики обладнання для автозаправної станції.
  7. Отримати інформацію про всі нюанси і правила контролю роботи франчайзингової мережі і можливої ​​системі штрафних санкцій в разі допущення порушень.
  8. Обговорити етапи оплати франшизи і намітити приблизну дату запуску вашого проекту.

    Важливо заздалегідь продумати розташування заправної станції - поруч не повинно бути конкурентів

Після обговорення всіх цих питань і уточнення необхідних деталей вам буде запропоновано укласти договір комерційної концесії. Він необхідний для отримання прав на використання бренду «ЛУКОЙЛ», його технологій виробництва, методів роботи і ділову репутацію в бізнес-середовищі. Франчайзер зобов'язаний надати вам всю технічну, комерційну та торгову документацію для подальшої роботи.

При цьому варто відзначити, що підписаний договір концесії повинен бути укладений на період, як мінімум в два рази більше, ніж закладений період окупності вашого проекту. Іншими словами, якщо ваша заправна станція повністю окупиться через три роки, то договір буде укладено на термін від шести років.

Що отримує франчайзі

Укладаючи договір, покупець франшизи отримує:

  1. Право на фінансову і економічну діяльність під логотипом всесвітньо відомої компанії з власним дизайн-проектом, розробленим в фірмовому стилі корпорації;
  2. Готову і конкретну систему роботи, витриману роками і модернізовану під потреби ринку;
  3. Сертифіковану продукцію і товари з фіксованим контролем якості;
  4. Можливість використання корпоративного стилю компанії в своїй діяльності;
  5. Лояльних клієнтів, які вже знають і цінують бренд «ЛУКОЙЛ»;
  6. Безперервну доставку нафтопродуктів найвищої якості за партнерськими цінами;
  7. Консультації по організації і ведення бізнесу від професіоналів;
  8. Всю технічну документацію, необхідну для повної роботи вашого бізнесу;

В рамках укладеного договору, компанія «ЛУКОЙЛ» дає право франчайзі на продаж таких товарів і послуг:

  • Бензин, газ і нафтопродукти європейської якості.
  • Мийка автомобілів.
  • Продаж додаткових (супутніх) товарів для автомобілістів.
  • Можливість відкриття на території заправки кафе чи магазину для ще більш повного задоволення потреб покупців і отримання додаткового прибутку.

Витрати на відкриття бізнесу

вартість франшизи

Річна вартість франшизи «ЛУКОЙЛ» (роялті) розраховується в залежності від географічного розташування АЗК або АЗС. Тут компанія-франчайзер проводить поділу на три основні групи:

  1. Вартість 369 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Сюди відносять міста, де кількість населення перевищує півмільйона осіб.
  2. Вартість 410 тисяч рублів. Це автозаправні станції, розташовані на великих магістралях всеросійського призначення, їх повний список зазначений в договорі франшизи з повною градацією по щорічному потоку автомобілів.
  3. Вартість 229 тисяч рублів. Сюди відносять всі інші заправні станції, які не підходять під характеристики пунктів 1 і 2.

До загального та необхідний мінімум вкладень входять як стартові інвестиції, так і щомісячні платежі. У наступних таблицях ми представимо основні витратні частини для старту роботи, пов'язані з підготовкою місця, персоналу, продукції, а також юридичними і технічними моментами відкриття франшизи «ЛУКОЙЛ».

Таблиця: початкові вкладення

НайменуванняСума (грн.)

Топлівнораздаточние колонки 3 одиниці (вартість 1 од. = 600 000 руб.) 1,8 млн. Купівля і монтаж навісу над роздавальними колонками 800 000 Операторная 900 000 Електронне табло, стенди для інформації, флагштоків, вивіски, таблички , знаки, покажчики 350 000 Форма для співробітників 60 000 Торговельне обладнання для магазину і заправки 600 000 Реєстрація підприємства і отримання ліцензій 40 000 Благоустрій території (250 м2) 130 000 Купівля франшизи (паушальний внесок) 400 000

Таким чином, повна реконструкція і грунтовна підготовка заправної станції до продуктивної роботи обійдеться майбутньому власнику в 5 мільйонів рублів.

Таблиця: щомісячні витрати

НайменуванняСума (грн.)

Роялті 30 000 Заробітна плата співробітниками 150 000 Податки 100-200 000 Оренда землі 120 000 Реклама (яскравий банер) 15 000 Закупівля палива 500 000 Закупівля товарів для магазина 30 000

Разом, щомісячні витрати на утримання автозаправної станції будуть коливатися в районі 800-1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в залежності від кількості персоналу та обсягів реалізованої продукції.

Прогноз окупності і рентабельність

Будь-які вкладення коштів в навіть найнадійніший бізнес можуть не тільки не окупитися, але і зовсім привести до їх повної втрати. Компанія-франчайзер тільки надає можливість для організації власної справи, а далі все буде залежати від підприємницького таланту і ефективного управління отриманої системою.

Щомісячний дохід кожної АЗС може сильно відрізнятися. Якщо взяти для прикладу АЗС в місті з населенням в 750 тисяч чоловік, розташовану в межах міста, з загальною площею станції в 300 м2 і прохідністю в 20 тисяч автомобілів щодоби, при середній націнці на паливо 12-15%, на супутніх товарах 40- 70% і товари продуктового магазину 70-120%, то загальний дохід такої заправної станції буде коливатися в межах 1,2-1,8 мільйона рублів. Сума також буде залежати від пори року і рівня конкуренції в конкретно взятому районі. Чистий щомісячний дохід такої автозаправної станції складе 300-500 тис. Руб., А термін окупності - 3 роки. При цьому середньорічний показник повернення інвестицій ROI (return of investment) складе 30-35%.

Можливі проблеми

У будь-якому бізнесі є свої проблеми і свої підводні камені. Купівля навіть найкращої франшизи не гарантує стабільно високий прибуток без додаткових проблем. Отримавши відгуки від покупців франшизи і поспілкувавшись з представниками консалтингового центру «ЛУКОЙЛ», можна сміливо виділити наступні проблеми, з якими стикаються більшість підприємців:

  1. Помилка при виборі місця розташування. Це найбільш поширена і складно вирішується проблема цього бізнесу. Низький потік проїжджаючих автомобілів або наявність поруч автозаправної станції конкурентів з більш лояльними цінами на бензин і меншим рівнем його якості можуть послужити причиною низької прибутковості франшизи.
  2. Проблеми з кадрами. Як правило, більшість дійсно відповідальних і кваліфікованих співробітників вважають роботу на автозаправній станції негідною і навіть принизливою, а якщо додати до цього постійний запах токсичного бензину і невисоку заробітну плату, то пошук співробітників взагалі перетворюється в вічну проблему.
  3. Стандартизація та технологічні норми. Ще однією проблемою на початковому етапі роботи може стати підтримка відповідності всім технічним нормам і стандартам, зазначеним в договорі франшизи. У разі порушення стягуються великі штрафи як самою компанією-франчайзером, так і представниками контролюючих органів.

Відгуки про бізнес

Про компанію «ЛУКОЙЛ» відгуків в інтернеті досить багато. Часто можна зустріти і відверто негативні висловлювання, але в цілому більшість людей дотримується єдиної точки зору - гарна франшиза, але з високим рівнем початкових вкладень.

Скільки б скептиків і противників не було, а відгуки про франшизу залишають хороші. Мабуть піклується і не ображає нафтовий гігант своїх франчайзі. Зрозуміло, що з парою мільйонів в такому бізнесі робити нічого, але він і не розрахований, щоб в нього останнім вкладали. Тут дійсно вже ім'я працює на бізнес.

Еліна

http://biznes-otzyv.ru/franshiza-lukojl/znamenityi_brend_lukoil_franshiza_otzyvy_uchastnikov_/

«ЛУКОЙЛ» в минулому році був на сьомому місці в рейтингу франшиз. Але майже 6 мільйонів інвестицій не кожному по кишені, та й ставити одну заправку безглуздо. Франшиза звичайно приваблива, але дорога і долгоокупаемая. Я б пошукав швидші і дешевші варіанти, а вже надлишки від них вклав би в «ЛУКОЙЛ» До того ж у останнього проблеми з місцем розташування, все шоколадні місця вже зайняті, якщо тільки викуповувати готові збиткові АЗС і переоснащувати їх.

Шапочкин Сергій

http://biznes-otzyv.ru/franshiza-lukojl/znamenityi_brend_lukoil_franshiza_otzyvy_uchastnikov_/

Такі величезні гроші і з високим ризиком вкладати ... .просто помилка усього життя! Краще вкласти кошти в МФО, там багато відповідних франшиз раз в 10 менше вимагають для стартапу, ну і прибутку буде звичайно по менше, зате стабільно і надійно.

Gurujob

http://forumbiznes.ru/index.php/topic/7623-lukojl-franshiza-zapravki

Ціни повний ахтунг, за франшизу як зазвичай викочують ринкова ціна помножити на 2-3 рази і так все, хоч обладнання, хоч вивіска, хоч фарбування. Cамое поршівое, що ціна палива на заправці з франшизою відрізняє від оригіналу в більшу сторону (цибуля і Росн., Це стосується і вище зазначеної АЗС на Лукойлі (ЗАТ Лукан)) Самому зробити те ж саме вийде рази в два як мінімум дешевше, але не дадуть тому офіційна ціна франшизи вказана на кшталт терпимою, а всі інші забаганки закладають в інші статті, мовляв меблі тільки наша, вивіску тільки нашу, фарбу тільки нашу і.т.д.

antoncher

http://www.bmwclub.ru/index.php?threads/franshiza-lukojl-na-azs.527757

Вкладення таких великих коштів в автозаправну станцію є цілком цікавим і виправданим. Звичайно, така франшиза буде не по кишені починаючим підприємцям, але для досвідченого бізнесмена з пристойною часткою власного капіталу це може стати прекрасним вкладенням. Прибутковість бізнесу досить висока, при цьому сама система, яку пропонує компанія-франчайзер, перевірена не одним десятком років і не однією тисячею реально дохідних автозаправних станцій. Тому, орієнтуючись на розрахунок прибутку, загальний рівень доходів і видатків, а також ринкові тренди, можна прийти до однозначного висновку, що франшиза «ЛУКОЙЛ» заслуговує на належну увагу з боку потенційних інвесторів і бізнесменів.

Php?

Новости