Як стати байером: 10 порад для початківців

думка професіоналів

Видання Business of Fashion опублікувало поради для початківців байеров. Їх склали професіонали універмагів Barneys, Bergdorf Goodman і мультибренд Matchesfashion, Lane Crawford і Ssense.

1) Балансуйте між макропоніманіем світу і увагою до деталей. Працюючи з люксовими брендами, важливо не просто орієнтуватися в моді, технологіях, фінансах і поп-культурі, а й аналізувати політичну ситуацію в країні і психологію покупців різних поколінь.

2) Перед співбесідою вивчіть бренд-лист магазину, щоб зрозуміти покупця. Сходіть в магазин, в який хочете влаштуватися працювати, вивчіть речі і підготуйте на основі побаченого питання.

3) Робіть більше того, про що вас просять.

4) Покажіть свої навички в командній роботі. Колаборація - ключ до успіху.

5) Демонструйте ваше розуміння глобального ритейлу. "Он-лайн революція зробила ритейл міжнародним. Ми більше не порівнюємо себе з байерами інших магазинів в нашому регіоні, ми мислимо в рамках цілого світу", - коментує байєр гонконгського Lane Crawford Келлі Вонг.

6) Не бійтеся ризикувати, навіть якщо у вас скромне портфоліо. За словами Вонг, кандидат з невеликим досвідом повинен піти на ризик і показати найсміливіші речі.

7) Визначтеся, що вас мотивує. "На співбесіді питання" Чого ти вже домігся? "Для нас не такий важливий, як" Що тобою рухає? ", - говорить байєр Matchesfashion.com Хайді Коппін.

8) Доведіть, що ви легко адаптуєте до нової роботи. Онлайн-комерція рухається з великою швидкістю. На співбесіді важливо показати, як ви щасливі бути частиною цього процесу.

9) Будьте в курсі тенденцій. В індустрії, яка постійно змінюється, важливо бути поінформованим. Аналізуйте, що показують відомі дизайнери, стежте за новими іменами і проводите власні дослідження.

10) Будьте готові обробляти великі обсяги даних. Федеріко Барассі з Ssense попереджає, що вибір речей - це лише мала частина роботи. Найбільше часу у байеров займає аналіз даних.

Читайте також: Алессандро Мікеле оформить вітрини Harrods .

На співбесіді питання" Чого ти вже домігся?
Для нас не такий важливий, як" Що тобою рухає?

Новости