Як оформити процедуру банкрутства?

  1. Що потрібно для визнання особи банкрутом?

У більшості людей термін «банкрутство» асоціюється виключно з компаніями. Але за законом оголосити себе неплатоспроможним може і фізична особа. Ця процедура необхідна в тих випадках, коли людина не може виконувати свої боргові зобов'язання. Але не варто думати, що досить просто заявити про цей факт, і відразу всі проблеми підуть самі по собі. Процедура визнання фізичної особи банкрутом є досить складною, тому не обійтися без допомоги кваліфікованого фахівця. Він розробить правильну стратегію, яка приведе до успіху.

Що потрібно для визнання особи банкрутом?

Банкрутство фізичних осіб може бути оформлено виключно через арбітражний суд, так що потрібно буде підготувати пакет документів. З повним переліком можна ознайомитися на сайті, оскільки в залежності від ситуації він буде змінюватися. Якщо поквапитися, то можна встигнути зібрати всі необхідні папери за один тиждень, після чого залишається перейти до наступного етапу. Необхідно написати заяву, в якому будуть перераховані всі кредитори з сумами заборгованості. Також важливо вказати причину, через яку немає можливості виконувати свої боргові зобов'язання.

Якщо всі документи зібрані і заява написана, то можна подавати в суд. На першому етапі перевіряють паперу, щоб переконатися, що позивач дійсно надав весь необхідний пакет. При виявленні будь-яких нестиковок на усунення дається місяць. У разі успішного прийняття документів суд призначає дату першого засідання. Найкраще найняти собі адвоката, який представлятиме інтереси в суді. Сама людина може розгубитися в стресовій ситуації і дати неправильні показання, що тільки зашкодить йому. Якщо на юриста немає грошей, то потрібно заздалегідь підготуватися до засідання морально, а також продумати відповіді на питання, які задаються на всіх подібних справах.

Якщо вдається довести свою фінансову неспроможність, то суд визнає людину банкрутом, після чого починається процедура офіційного оформлення даного статусу. Для подачі заяви на банкрутство загальна сума боргів повинна перевищувати півмільйона рублів. Причому в цю суму не враховуються штрафи і пеня, відсотки, що набігли за несплату боргів. Банкрутство завершується продажем особистого майна боржника, щоб можна було покрити хоча б частину його кредитів. Решта борги йдуть на списання, а людина звільняється від фінансового тягаря.

Що потрібно для визнання особи банкрутом?
Що потрібно для визнання особи банкрутом?

Новости