Як прибрати рекламу з допомогою Adblok і функція блокування Chrome

  1. Як прибрати рекламу з допомогою Adblok
  2. Алгоритм роботи функції блокування реклами

Напевно все спостерігають дістають банери на веб-сайтах, або рекламу в YouTube. Користувачі постійно ставлять одне питання «Як прибрати рекламу». Наша редакція вирішила допомогти порадою, але незабаром він стане не актуальний оскільки Google анонсував вбудовану фичу в Chrome яка блокуватиме рекламу.І так по порядку.

Як прибрати рекламу з допомогою Adblok

Існує кілька спосіб побороти це «прокляття». Самий перевірений і простий - встановити дозвіл Adblok в браузер. Розглянемо на прикладі Google Chrome, але ви можете це зробити на Mozilla Firefox і на Opera.

  1. Потрібно відкрити параметри браузера і знайти вкладку розширень. Для Chrome все досить просто: Правий верхній кут три полосочки або тепер крапочки - Додаткові інструменти - Розширення Напевно все спостерігають дістають банери на веб-сайтах, або рекламу в YouTube
  2. Перед вами відкриється вікно всіх встановлених розширень. Тут можна ними керувати, видаляти або відключати. А для того що б встановити нове, вам потрібно прокрутити в самий низ сторінки і знайти там кнопку «Інші розширення»

Вам відкриється Магазин всіляких додатки для Chrome, є в ньому як платні так і безкоштовні версії додатків. Нас цікавить безкоштовна програма Adblok, для того щоб її встановити потрібно вписати в поле пошуку її назву, знайти її і натиснути кнопку встановити як на картинці. Вам відкриється Магазин всіляких додатки для Chrome, є в ньому як платні так і безкоштовні версії додатків

Ось і все, ви захищені від настирливої ​​реклами, але це рішення тимчасове. У мережі гуляє новина про те, що Google впроваджує функцію блокування реклами. Але все не так райдужно як здається. Ця функція не блокує, тотально, всі банери і рекламу, а лише тільки погану рекламу на думку Chrome.

Алгоритм роботи функції блокування реклами

Алгоритм такий, що при включеній функції, рекламні оголошення будуть фільтруватися в автоматичному режимі. Якщо оголошення не відповідає вимогам стандарту Better Ads Standards, встановленим Coalition for Better Ads, воно не буде відображено. Всі вони будуть розподіляться виходячи з вищезгаданого стандарту. Їм буде присвоєно мітки: «Passing», «Warning» або «Failing». У разі якщо сайт, отримує відмітку «Failing», Chrome такі рекламні оголошення не допускатиме до перегляду, блокувавши їх на відповідних сторінках даного ресурсу.

При цьому Google Chrome буде надавати можливість, переглянути всі рекламні оголошення на ресурсі, включаючи заблоковані, попередньо повідомивши вас про блокування реклами на просматриваемом веб-сайті.

Так Google намагається «зробити серфінг в інтернеті краще, для всіх веб-користувачів» і при цьому, зобов'язати всі сайти, дотримується стандарту Better Ads Standards. Компанія поділилася інформацією, що 42% веб-сайтів, які не дотримались стандарту, тепер перейшли на новий рівень якості реклами.

Новости