Як зробити банер для сайту і скільки це може коштувати?

  1. Колір, зміст картинки і текстове наповнення
  2. Скільки коштує зробити банер?

Привіт друзі. На зв'язку Іван.

Якщо ви власник сайт і ставите питанням - Як зробити банер для сайту самому? Те ... Немає нічого неможливого! Ось тільки, для того щоб приступити, вам потрібно вирішити кілька первинних питань, щоб не думати в ході творчості над банальностями. Треба чітко уявляти собі те, що ви хочете отримати в результаті. І якщо ви розібралися з цим, зробити банер самому не так вже й складно. Про варіанти вибору, тонкощах втілення, розміщення і поговоримо в цій статті. Поїхали ...

Розробка дизайну банера починається з загадок - Куди і як буде вести ваш графічний заклик? Варіанти: на ваш ресурс, на обслуговування клієнта, на посадкову сторінку вашу або замовника, відразу на форму для заповнення замовлення ... Як буде здійснюватися перехід? Клацанням миші на поле плаката, на підписи або просто при наведенні на зображення курсору? Останнє - явно підвищує конверсію.

Чи буде зображення статичним або використовуємо gif-анімацію для підвищення уваги відвідувача? Який розмір для рекламного веб-плаката вибрати? Це буде залежати від того, де ви плануєте його розміщувати: у себе або на сторонньому ресурсі. На сторонньому - дуже жорсткі вимоги їх треба знати заздалегідь, або готувати багатоваріантність. Ось так:

Ось так:

Зверніть увагу, що розміри вказуються в пікселях. Це стандартна вимога службових програм і тих сайтів, де ви збираєтеся розміщувати своє творіння. Різні розміри підійдуть і для підвищення адаптивності вашого дизайну. Саме для цього творіння - було явно використано стічне фото, підібрані кольори, фон, шрифт, керуюча кнопка. І так, це статичний варіант. Що можна використовувати для зміни кадрів в gif? Подивіться на цю рекламу кросівок:

Подивіться на цю рекламу кросівок:

Послідовна зміна кадрів з інтервалом 1.5 - 2 секунди зверху вниз і далі по колу, ось і вийде сама запальна анімація на світі! Усередині знову три стокові фотографії (черевик можемо зняти і самі), решта - чудеса фотошопу і типографіки.
Після цих наочних демонстрацій зробити банер своїми руками, вже не виглядає таким вже складним? Чи не правда? Та й ті питання, які ви повинні задати собі спочатку вже не виглядають вже такими зайвими і стали набагато зрозуміліше.

Колір, зміст картинки і текстове наповнення

Дуже бажано знати заздалегідь, де буде розміщуватися ваш закличний плакат для того, щоб правильно підібрати основні кольори зображення. Вони повинні бути контрастними! Тільки на хвилину собі уявіть, що фоновий колір виявиться блакитним, а ви туди свою анімацію з кросівками, з тією ж темою ... Вона вважай - загубилася, немає її, непомітна!

Часто багато замовників просять створити текстовий заклик без фонового зображення - це невдале рішення! Тільки такі великі корпорації як Intel, IBM, Coca-cola і Ford можуть дозволити собі таке, вони вклали в саморекламу мільйони і самі по собі стали текстовим брендом. Іншим таке не підходить, треба привертати увагу відвідувачів і утримувати його. Для цього найкраще підходить барвиста і креативна графіка, а текст відіграє допоміжну функцію, хоча недооцінювати його теж не варто! Так, варто йти від лобових закликів (купити, замовити ...), треба бути тонше і хитріше. Часто багато замовників просять створити текстовий заклик без фонового зображення - це невдале рішення Навів глядач курсор на плакат і раз, йому подгружается інший банер того ж змісту, але вже зі знижкою.

Зміст ... Воно повинно точно передавати дух і настрій рекламованого бізнесу, іноді опосередковано, частіше буквально. Так на туристичному сервісі краще поміщати пейзажі місць подорожей, а не фото офісу. Бажано, щоб була присутня внутрішня динаміка, не просто чашка кави на веб-плакаті кав'ярні, а щоб обов'язково з димком і піною, щоб слинки текли!

  • Інформація повинна бути короткою і бажано зрозумілою, але не завжди ...

Ніхто не буде читати полотнища текстів. Кожне слово має бути продумано і підпорядковане на виконання кінцевого цільового дії. Ефективність наших веб-плакатів буде прямо залежати від змісту призову. Повернемося до наших прикладів. Там ми бачимо гасло - Використовуй реакцію! Яку реакцію - незрозуміло. А будь-яка непонятка народжує питання, питання вимагають знаходження відповідей. Інстинктивно, не замислюючись, тиснемо гіперпосилання самого зображення. Мета досягнута!
Але іноді заклик може бути прямим, в першому прикладі він звучить як - Гайда, пішли на сайт. Теж не в лоб, але прямо, годиться!

  • Шрифти повинні бути читабельними

Іншими словами - типографіка обов'язково розбірлива, на раз! Крім того, використання шрифтів легко розпізнаються усіма пристроями в мережі - прискорює завантаження сайту. Застосування рукописних варіантів набору неприпустимо, місця для цього мало, а звуження шрифту ускладнює розуміння. Так що Колібрі, Ариал і Гельветика і подібні до них - наше все!

  • Зменшуйте «вага» ваших творів для підвищення продуктивності ресурсу, де вони розміщені

Це дуже і дуже важливо. Від цього буде залежати час завантаження, якщо грузиться буде довго, то відвідувач не стане чекати і перейде до більш швидким конкурентам. А це неприпустимо! Вас просто не зрозуміють, ні клієнт, ні розміщує сервіс. Для цього, можна без втрати візуального значення, знизити якість зображення за допомогою спеціальних програм. Можливо стиснути графіку в zip і gzip, адміністратори сервісу та хостингу допоможуть налаштувати HTTP протокол, щоб він прийняв це стиснення і пропустив «в ефір». Також може бути корисною заміна великовагового формату PNG на більш легкий JPEG, без втрати візуалізації пікселів при стисненні. Детальніше про це, ви можете дізнатися з попередньої статті - як зробити редизайн .

Скільки коштує зробити банер?

Можна починати гірко сміятися, але іноді це безкоштовно, за допомогою конструкторів. Є лише багато мінусів, так як програмна збірка використовує типові шаблони. Вони впізнавані, як пошуковими системами (що не додасть вам унікальності і знизить у видачі результатів), так і самими користувачами мережі. Можна починати гірко сміятися, але іноді це безкоштовно, за допомогою конструкторів Ми інстинктивно відчуваємо штампи і ексклюзив, на рівні - відчуйте різницю!

На планці тих прикладів, які я навів, за вирахуванням вартості стічних фото (близько 10 $), ваша прибуток може скласти від 200 $. Про те, де і як знайти підходящі зображення, ви можете дізнатися тут . Але запитуючи таку ціну у клієнта, ви повинні бути дійсно талановитим і просунутим екземпляром. Таким чином, розробка банерів може бути вельми прибутковою справою.

До зв'язку, Іван.

Якщо ви власник сайт і ставите питанням - Як зробити банер для сайту самому?
Розробка дизайну банера починається з загадок - Куди і як буде вести ваш графічний заклик?
Як буде здійснюватися перехід?
Клацанням миші на поле плаката, на підписи або просто при наведенні на зображення курсору?
Чи буде зображення статичним або використовуємо gif-анімацію для підвищення уваги відвідувача?
Який розмір для рекламного веб-плаката вибрати?
Що можна використовувати для зміни кадрів в gif?
Після цих наочних демонстрацій зробити банер своїми руками, вже не виглядає таким вже складним?
Чи не правда?
Скільки коштує зробити банер?

Новости