Як продовжити заряд батареї на Андроїд

  1. Чому швидко сідає батарея на Android
  2. Як правильно заряджати Андроїд
  3. Як продовжити термін служби батареї
  4. Кращі програми для економії заряду батареї

Сьогодні ми вирішили торкнутися саму болючу тему для Android - це заряд батареї. Думаємо ні для кого не секрет, що майже всі Андроїд швидко розряджаються. Ми вирішили розібратися в цій проблемі, і з'ясувати причини, через які швидко сідає батарея на Android. У статті ми дамо декілька порад, за допомогою яких можна продовжити заряд, розповімо як збільшити термін служби акумулятора, а також познайомимо вас з корисними додатками для економії заряду.

Чому швидко сідає батарея на Android

З кожною новою версією Android розробники приділяють велику увагу енергозбереженню, тим самим збільшуючи тривалість роботи телефону. Але, як показує практика, не всі проблеми ще вирішені і час роботи після зарядки все ще влаштовує не всіх користувачів. І так, чому ж Андроїд швидко розряджається?

  1. Основна проблема звичайно ж як самого акумулятора і залежить від виробника і його вартості.
  2. Завищена яскравість екрану - ця проблема легко вирішується зменшенням яскравості.
  3. Робота додаткових модулів, таких як 3G / 4G, Wi-Fi, Bluetooth, GPRS - просто відключіть їх в настройках.
  4. Ігри на максимальних налаштуваннях - спробуйте знизити настройки графіки або просто відмовтеся від складних 3D ігор, що вимагають доступ до мережі інтернет.
  5. Фонова робота додатків - перевірте які програми витрачають заряд найбільше. Для цього треба зайти в меню налаштувань, натисніть на пункт "Батарея", в списку процесів знайдіть додатки, які задіюю акумулятор, натисніть команду "Зупинити".

Тепер, перед тим як переходити до додатків і способам економії заряду батареї, ми поговоримо про те, як же насправді потрібно правильно заряджати свої телефони та планшети, які працюють на оперативній системі Андроїд. У мережі можна зустріти безліч міфів щодо цього. Пов'язано це з тим, що процес зарядки у різних акумуляторів дійсно відрізняється і багато користувачів просто плутають їх між собою.

Як правильно заряджати Андроїд

Спочатку, на перших мобільних телефонах встановлювалися нікелеві акумуляторні батареї. У таких батарейках був присутній, так званий ефект пам'яті, завдяки чому телефони з такими акумуляторами необхідно було розряджати до 0%, а потім заряджати до 100%.

Згодом технології змінилися, а звички залишилися. В даний час на пристроях Андроїд встановлюються більш сучасні літій-іонні акумулятори. Такі акумулятори рекомендується навпаки нерозряджаються до 0%, а регулярно заряджати. В ідеалі заряд вашого пристрою повинен бути в межах 40-80%. Але в той же час, в профілактичних цілях (один раз на місяць), рекомендується повна розрядка і зарядка, для того щоб відбулася калібрування пристрою

Варто відзначити, що сучасні літій-іонні, не люблять високих температур, а так само постійного підключення до мережі. Тому, після того як ваш андроїд зарядився на 100%, відключайте його від зарядки.

Як продовжити термін служби батареї

І так. Максимальний термін служби батарей на сучасному андроїд становить 3 роки. Щоб не скоротити цей термін в 1,5-2 рази необхідно дотримуватися таких правил:

  • Вимикайте пристрій з розетки, коли заряд досяг 100%.
  • Не допускайте перегріву.
  • Раз на місяць повністю розряджайте і заряджайте батарею.
  • Намагайтеся тримати заряд в межах 40-80%.
  • Періодично заряджайте телефон у вимкненому стані.

Користуючись цими простими правилами ви зможете максимально продовжити життя акумулятора на своєму смартфоні або планшеті андроїд.

Також рекомендуємо прочитати статтю   Калібрування батареї Андроїд   , В якій ви дізнаєтеся як швидко пожвавити акумулятор Також рекомендуємо прочитати статтю Калібрування батареї Андроїд , В якій ви дізнаєтеся як швидко пожвавити акумулятор.

Кращі програми для економії заряду батареї

Тепер коли ви знаєте основні правила правильної зарядки і експлуатації акумулятора, можна переходити до додатків для економії заряду батареї на телефонах і планшетах андроїд.

1. DU Battery Saver

Це безкоштовний додаток для Андроїд російською мовою, для управління енергозбереженням, яке може збільшити час роботи вашого телефону або планшета Android аж до 50%. Завдяки інтелектуальним режимам управління живленням, DU Battery Saver допоможе вам з легкістю усунути проблеми швидкого розряду і максимально продовжить термін служби батареї.

Основні можливості і переваги:

  • Кілька режимів оптимізації телефонів.
  • Охолодження телефону.
  • Антивірус.
  • Оптимізація при зарядці.

СКАЧАТИ З GOOGLE PLAY СКАЧАТИ З GOOGLE PLAY

2. Battery Doctor

Популярний додаток для економії заряду батареї від розробників Clean Master
Battery Doctor - це безкоштовний додаток для оптимізації економії заряду батареї в один дотик.

Додаток має високу оцінку в Гугл Плей і більш ніж 300 млн. Установок.

Основні функції та особливості:

  • Зручний віджет.
  • Оптимізація витрат в 1 торкання.
  • Повний контроль за енергоємними додатками.
  • Стеження за процесом зарядки.

СКАЧАТИ З GOOGLE PLAY СКАЧАТИ З GOOGLE PLAY

3. Батарея HD - Battery

Це відмінна програма для моніторингу батареї вашого телефону або планшета Андроїд. Додаток HD Battery просте в використання, має гарний дизайн і може бути налаштований спеціально для вашого пристрою.

Додаток має зручні і функціональні віджети, анімаційні шпалери і інформативне повідомлення. З ним ви зможете миттєво дізнаватися, як багато часу у вас залишилося для:

  • Фотозйомки.
  • Прослуховування музики.
  • Перегляду і запису відео.
  • Розмови по телефону.
  • Інтернет-серфінгу.
  • Режиму очікування.
  • Зарядки пристрою.
  • 2D і 3D ігор
  • GPS-навігації

СКАЧАТИ З GOOGLE PLAY СКАЧАТИ З GOOGLE PLAY

4. Battery Master

Тепер ваш смартфон зможе працювати без підзарядки ще довше. Майстер економії батареї допоможе зберегти заряд завдяки функції розумною підзарядки. Режими енергозбереження та аналізу основних споживачів заряду телефону запускаються одним натисненням.

З основних функцій можна виділити інтелектуальну зарядку, енергозберігаючий режим і аналіз витрат батареї.

СКАЧАТИ З GOOGLE PLAY СКАЧАТИ З GOOGLE PLAY

СКАЧАТИ З GOOGLE PLAY

5. Battery Saver

Ще одне непогане додаток для економії заряду акумулятора, яке може продовжити роботу вашої батареї, і допомогти вам збільшити до 300% термін служби батареї для вашого телефону. Понад 400 мільйонів користувачів по всьому світу встановили "Battery Saver".

Як і попередні додатки, завдяки інтелектуальному режиму і управління в один дотик, Battery Saver практично миттєво знаходить і усуває всі проблеми витрати енергії.

СКАЧАТИ З GOOGLE PLAY СКАЧАТИ З GOOGLE PLAY

А яким додатком для економії заряду користуєтеся ви А яким додатком для економії заряду користуєтеся ви? Поділіться своєю думкою, залишивши коментар внизу сторінки, можливо ваше повідомлення виявиться корисним і допоможе визначитися з вибором іншим користувачам.

І так, чому ж Андроїд швидко розряджається?

Новости