Як відкалібрувати батарею iPhone і iPad для збільшення часу автономної роботи

Час автономної роботи мобільних пристроїв завжди було притчею во язицех. І хоча яблучні пристрою в цьому плані вигідно відрізняються від конкурентів, проблема іноді загострюється з вихідному нової прошивки або її поновлення, коли неозброєним оком видно, що iPhone тримає заряд набагато гірше. На щастя цю проблему можна вирішити за допомогою старого «дідівського» методу, калібрування контролера батареї.

Суть калібрування зводиться до того, щоб «обнулити» контролер, який керує акумулятором і відповідає за граничні межі заряду і розряду. Ємність батареї з часом змінюється і контролер може «пустувати» недозаряжая її або навпаки відключаючи занадто рано. Це часто трапляється після оновлення прошивки на iPhone або iPad. Так ось, є ймовірність того, що після калібрування акумулятор прийде до тями і покаже кращі результати роботи. Виконати її досить просто.

  1. Насамперед, потрібно повністю розрядити батарею вашого iOS-пристрої. Говорячи повністю, я маю на увазі розрядити до того моменту, поки девайс повністю не відключиться. Так що включайте відео, грайте в ігри, слухайте музику і навантажуйте ваш гаджет по-повній.
  2. Після цього ставимо пристрій на зарядку і заряджаємо його до магічних 100%. Рекомендується використовувати мережевий зарядний пристрій, щоб забезпечити необхідний струм заряду.
  3. Як тільки ваш iPhone або iPad зарядиться до 100%, залиште його повисіти на шнурку ще на годинку (для вірності).
  4. Тепер потрібно відключити iOS-пристрій від мережі і користуватися ним в звичайному режимі, поки акумулятор повністю не розрядиться (повністю!). Ні в якому разі не підключайте ваш пристрій зарядці або комп'ютера. Це дуже важливо! Інакше чари розвіються і наша мантра може не спрацювати. ?
  5. Ще раз заряджаємо пристрій під зав'язку і залишаємо його заряджатися ще на годину (як описано в пунктах 2 і 3).
  6. Ось тепер все. Батарея вашого пристрою відкалібрована. Вітаю!

Вітаю

Знаю, виконати всі ці кроки буде трохи втомлює, доведеться змінити звичкам - не підключати iPhone до комп'ютера і заряджатися строго до 100%. Однак повірте, воно того варто. По крайней, допомагаємо багатьом.

Якщо у вас спостерігається подібна проблема - спробуйте все таки виконати калібрування. Багато часу і зусиль це у вас не забере, а ось результат може приємно здивувати.

Новости