Як ми робимо дитяче харчування «Беллакт»

Дорогі батьки!

Сьогодні в інтернеті Ви можете знайти багато інформації про властивості дитячих молочних сумішей, але дуже мало інформації про те як проводиться харчування для самих маленьких. Я хочу поділитися з Вами деякими секретами про виробництво дитячих сумішей «Беллакт».

Історія. У 1970 році був запущений перший в СРСР молочно-консервний комбінат по виробництву сухого дитячого харчування Волковиське ВАТ «Беллакт», який випускав суміші «Малюк» і «Малютка». Комбінат розташувався в Білорусі поруч із заповідником «Біловезька Пуща». З моменту запуску виробництва і до сьогоднішнього дня підприємство ні на один день не припиняло свою роботу, постійно вдосконалюючи технології. Повна модернізація була завершена в 2008 році. «Беллакт» оснащений сучасним обладнанням з Голландії, Німеччини та ін. Співробітники підприємства регулярно проходять стажування в Європі.

Співробітники підприємства регулярно проходять стажування в Європі

виробництво

Для виробництва дитячої суміші перш за все необхідно молоко. «Беллакт» єдиний виробник дитячого харчування на території СНД, який має власну сировинну зону. Сучасні молочні ферми оснащені голландськими автоматичними доїльними апаратами-роботами з експрес-аналізаторами якості молока. Тільки молоко екстра-класу може потрапити на «Беллакт» для виробництва дитячого харчування. Ще для виробництва дитячих сумішей необхідні вітаміни, мінерали, пребіотики, омега-3 жирні кислоти і безліч інших компонентів. Всі ці інгредієнти «Беллакт» закуповує у провідних виробників з Німеччини, Швейцарії та ін. Все молоко та інгредієнти проходять обов'язковий вхідний контроль на підприємстві «Беллакт» і тільки після підтвердження якості та безпеки направляються у виробництво. У підготовлене свіже молоко додаються необхідні компоненти.

Виробничий процес на «Беллакт» повністю автоматизований, внесення компонентів контролює комп'ютер, що мінімізує вплив людського фактора. Готова рідка суміш відправляється в спеціальну сушарку, умови якої дозволяють зберегти всі корисні властивості суміші і забезпечити хорошу розчинність. Важливий факт: «Беллакт» не використовує спеціальні емульгатори для поліпшення розчинності суміші! Готова суха суміш направляється в цех розфасовки. Умови в цеху по стерильності наближені до лікарняного операційної. Суміш фасується в пакети із спеціального безпечного матеріалу, що забезпечує збереження властивостей і якості суміші. Після отримання контрольних результатів лабораторних досліджень дитяче харчування «Беллакт» вирушає до споживача.

Після отримання контрольних результатів лабораторних досліджень дитяче харчування «Беллакт» вирушає до споживача

Якість. «Беллакт» строго і відповідально підходить до контролю якості виробництва. У структурі підприємства «Беллакт» особливе місце займає випробувальний центр, який включає в себе 5 лабораторій: приймальня, фізико-хімічних, токсикологічних та мікробіологічних досліджень, а також пост радіометричного контролю. Чисельність співробітників випробувального центру 86 осіб, що більш ніж в 2 рази вище чисельності на аналогічних підприємствах. Випробувальний центр «Беллакт» працює цілодобово і без вихідних. В процесі виробництва дитячого харчування здійснюється автоматичних забір проб кожні 3 години на всіх етапах виробництва і контролюється 85 показників. За місяць випробувальний центр «Беллакт» здійснює в середньому 22 000 лабораторних аналізів! А виїзна експрес-лабораторія контролює якість кормів для корів і якість молока в господарствах. На підприємстві «Беллакт» впроваджені і активно функціонують системи управління якістю та безпеки ISO 22000-2006 і ін., А також система контролю критичних точок виробництва HACCP 1470-2004. Важливий факт: дворівневий контроль якості - безпосередньо підприємством «Беллакт» і державний контроль якості дитячого харчування «Беллакт». «Беллакт» - єдиний в Білорусі виробник дитячих молочних сумішей і каш, є стратегічним для білоруської держави, тому що «Беллакт» довіряють найголовніше - здоров'я самих маленьких білорусів.

Вже понад 40 років «Беллакт» виробляє дитяче харчування, відповідне вітчизняним і міжнародним стандартам якості і безпеки, що знаходить своє підтвердження в численних нагородах на різних конкурсах і виставках. «Беллакт» успішно здійснює поставки дитячого харчування в Росії, Україні, Узбекистан, В'єтнам, Китай, Пакистан, Венесуелу і ін. Країни, а також поставляє сухе молоко для багатьох виробників дитячого харчування в Росії.

Дізнатися більш детальну інформацію і познайомитися з нашим асортименту ви зможете на сайті http://www.bellaktbaby.com/

Чи не набридаємо! Тільки найважливіше - підписуйся на наш Telegram-канал

Новости