Як дізнатися ключ безпеки бездротової мережі Wi-Fi (пароль від Wi-Fi)

  1. кабельне підключення
  2. Вхід в інтерфейс Wi-Fi роутера
  3. Робота з інтерфейсом Wi-Fi роутера
  4. бездротове підключення
  5. Windows 7, 8, 8.1
  6. Windows XP
  7. Смартфони і планшети на Android
  8. Програми для знаходження ключа безпеки
  9. для Android
  10. Подивитися відео як дізнатися пароль від Wi-Fi на Windows

Ключ безпеки (пароль від Wi-Fi) потрібен для підключення до запаролений бездротової мережі, тому необхідно мати уявлення про те, як його можна дізнатися (відновити).

Стандарт бездротової мережі Wi-Fi в наші дні придбав дуже велику популярність. Для передачі даних тут використовується звичайний радіосигнал. Оскільки абсолютно будь-який користувач, у якого є Wi-Fi адаптер може підключитися до неї по радіоканалу, її необхідно захищати паролем.

Алгоритм пошуку ключа безпеки мережі залежить від виду підключення до Wi-Fi роутера і операційної системи.

кабельне підключення

Якщо Ваш комп'ютер підключений або, Ви можете його підключити до Wi-Fi роутера за допомогою кабелю 8P8C (кручений пари), який також називають RJ45, то першим кроком для того, щоб дізнатися пароль від свого Wi-Fi буде вхід в призначений для користувача інтерфейс роутера.

Вхід в інтерфейс Wi-Fi роутера

  1. Для цього Вам необхідно знати адресу для входу. Як правило, це один з двох адрес: 192.168.0.1 або 192.168.1.1. Ця електронна адреса була також є основним шлюзом Вашого ПК. Якщо Ви не знаєте його або як його знайти, то Вам необхідно прочитати нашу статтю про те, як дізнатися IP-адресу основного шлюзу .
  2. Відкрийте будь-який браузер і введіть адресу для входу в інтерфейс роутера (на скріншоті це 192.168.1.1). Має з'явитися спливаюче вікно, в якому Вас попросять ввести Ім'я користувача і Пароль для входу.

    Має з'явитися спливаюче вікно, в якому Вас попросять ввести Ім'я користувача і Пароль для входу

  3. Введіть Ім'я користувача та Пароль. Їх Ви повинні знати, якщо це не так, то пробуйте наступні комбінації:
    • Ім'я: admin і порожній пароль
    • Ім'я: admin, Пароль: admin
    • Ім'я: admin, Пароль: password
    • Ім'я: admin, Пароль: 12345
    • Ім'я: administrator і порожній пароль
    • Ім'я: administrator, Пароль: admin
    • Ім'я: administrator, Пароль: password
    • Ім'я: administrator, Пароль: 12345
    Якщо увійти не вдалося, то уважно прочитайте інструкцію до Вашого Wi-Fi роутера, пароль повинен бути там. Якщо і після цього не вийде підключитися, то натисніть кнопку Reset на роутері. Будьте обережні, натискання цієї кнопки скине всі попередні налаштування до заводських. Після цього знову пробуйте підключитися за допомогою вишенаписанное комбінацій імені користувача і пароля.

Робота з інтерфейсом Wi-Fi роутера

Подальші дії будуть різними на різних пристроях, в даній статті ми розглянемо Zyxel Keenetic Lite II. Але в більшості випадків кроки будуть ідентичними.

  1. Вам необхідно перейти на вкладку з Wi-Fi мережами, в Цьому випадку потрібно натиснути на значок знизу. Якщо подібного значка у Вас немає, то повинна бути вкладка або посилання, що містить слово «Бездротові», «Wi-Fi» або «Wireless».

    Wi-Fi мережами,

  2. Далі Вам необхідно знайти пароль від точки доступу (ключ безпеки мережі). Він може бути у вкладці точка доступу (як показано на скріншоті). Поле з паролем повинно називатися «Ключ безпеки», «Пароль», «Passphrase» або «Password».

    Поле з паролем повинно називатися «Ключ безпеки», «Пароль», «Passphrase» або «Password»

Увага! Деякі роутери, можуть не відображати ключ, а замість цього показувати зірочки без можливості побачити сам шифр. Якщо це Ваш випадок, то просто задайте новий пароль і натисніть "Зберегти зміни" або "Застосувати налаштування".

бездротове підключення

Якщо Ви підключені до Wi-Fi мережі бездротовим шляхом, то пошук ключа безпеки буде залежати від операційної системи.

Windows 7, 8, 8.1

  1. Зайдіть в меню Пуск, потім в Панель управління.
  2. Перейдіть по посиланню Центр управління мережами і загальним доступом.
  3. З'явиться вікно зі списком всіх поточних з'єднань. Якщо тут є Ваша мережа, то натисніть на посилання, яка буде навпаки Підключення і переходите до наступного кроку. Якщо Вашої мережі немає, то є Ви були раніше підключені, а зараз мережа недоступна, то Вам буде потрібно спеціальна програма для пошуку пароля. Про це мова піде в кінці статті.
  4. У вікні, натисніть на кнопку Властивості бездротової мережі.
  5. Перейдіть на вкладку Безпека. Тут і буде Ваш пароль, щоб подивитися його поставте галочку навпроти Відображати вводяться знаки (для цього у Вас повинні бути права адміністратора).

    Відображати вводяться знаки

Windows XP

  1. Натисніть значок бездротових з'єднань (правий нижній кут на панелі завдань)
  2. Наведіть і натисніть правою кнопкою миші на імені вашої мережі і виберіть "Налаштування"
  3. Далі поставте галочку в поле "показати пароль", код безпеки буде прописаний у відповідному полі

Якщо у Вас не вийшло дізнатися пароль, то скористайтеся однією з програм описаних в кінці статті.

Смартфони і планшети на Android

Скачайте програму адміністратора Root Browser запустіть додаток, відкриється каталог доступних папок, переходите з папки в папку за такою схемою: Data / Misc / Wifi / wpa_supplicant.confg, останній файл відкрийте за допомогою будь-якого текстового редактора. У файлі будуть доступні паролі до всіх мереж, до яких ви коли-небудь підключалися на цьому пристрої:

Програми для знаходження ключа безпеки

Для основних версій Windows

На даний момент існує безліч простих програм, що дозволяють подивитися пароль від Wi-Fi. Серед них можна відзначити Multi Password Recovery . Вона підходить під основні версії ОС Windows і завантажити її можна з нашого сайту абсолютно безкоштовно і без перегляду реклами.

для Android

Найпростішим способом подивитися пароль від Wi-Fi на телефоні або планшеті з ОС Android залишається скачування програми WiFi Key Recovery або аналогічних утиліт. Ця програма є безкоштовною та завантажити його можна з нашого сайту.

Подивитися відео як дізнатися пароль від Wi-Fi на Windows

Швидше за все, Вам буде цікаво:

Новости