Як приготувати млинці з картопляного пюре за рецептом з фото

  1. Як приготувати картопляні оладки з пюре за рецептом з фото
  2. складові
  3. покрокове приготування
  4. Відео
  5. тонкощі приготування
  6. Соуси до картопляним оладки
  7. Соус з хріном і вершками
  8. Швидкі рецепти соусів за 2 хвилини

Повторно розігріте картопляне пюре - не смачна страва. Тому господині пофантазувати і придумали, як приготувати з нього золотисті оладки. Базовий рецепт оладок з картопляного пюре можна урізноманітнити приємними доповненнями у вигляді спецій або різних варіантів начинки.

Як приготувати картопляні оладки з пюре за рецептом з фото

Інвентар: миска, ложка, толкушкой, лопатка, тарілка, паперовий рушник, сковорода.

складові

Картопляне пюре 400-500 г Борошно 4-5 ст. л. Яйце 1 шт. Манка для панірування 5-6 ст. л. Зелень (кріп, петрушка) невеликий пучок Ковбаса або сосиски для начинки 200 г Рослинна олія для обсмажування 5-6 ст. л. Сіль, перець за смаком Спеції за смаком

покрокове приготування

  1. Висипати в миску 500 г картопляного пюре. Якщо пюре вчорашнє - ще раз розім'яти його толкушкой або занурювальним блендером. Свіжоприготовлене пюре потрібно трохи остудити. Повторно розігріте картопляне пюре - не смачна страва
  2. Невеликий пучок зелені порізати і теж додати в миску до пюре.
  3. Вбити в картопляне тісто 1 яйце, все добре перемішати.
  4. Додати порціями 4-5 столових ложок борошна, постійно перемішуючи. Її кількість потрібно регулювати залежно від того, рідке пюре чи ні. Якщо з борошном перестаратися, тісто вийде розсипчастим і з нього неможливо буде сформувати оладки.
  5. Нарізати тонкими скибочками 200 г ковбаси для начинки. Величина шматочків повинна бути така, щоб начинка повністю помістилася всередині оладки.
  6. Поставити на вогонь сковороду і налити на неї 1-2 столові ложки олії для обсмажування. Масло перед обсмажуванням має гарненько розігрітися.
  7. Оладки потрібно формувати, як сирники. Взяти невеликий шматочок тесту, гарненько розпластати його в млинець і покласти в середину шматочок начинки. Заліпити краї і сформувати оладок. Якщо тісто липне до рук, руки можна змочувати у воді або посипати борошном - за бажанням.
  8. Сформовані оладки обваляти в манки і викласти на досочку.
  9. Перевірити, чи достатньо розігрілося масло, можна простим способом: кинути в нього дрібку борошна. Якщо навколо борошна починають закипати дрібні бульбашки масла, можна смажити.
  10. Зменшити вогонь до середнього і покласти на сковороду першу порцію оладок. Вони повинні схопитися в золотисту скориночку по краях, але прожаритися всередині. Масло в сковороду потрібно підливати перед кожною новою порцією оладок.
  11. Готові оладки викладати на тарілку, застелену паперовим рушником. Рушник забере зайвий жир.

Подавати оладки прямо з печі зі сметаною і з кетчупом. Зверху посипати свіжою зеленню.

Відео

Просте блюдо - картопляні оладки - можна приготувати з свіжого пюре, але господині вважають за краще використовувати вчорашнє. Кілька варіантів начинки теж можуть знайтися в холодильнику.

тонкощі приготування

  • Оладки можна запекти в духовці до золотистої скоринки. Паніровці в цьому випадку робити не потрібно, а коли готові оладки дістанете з духовки, їх потрібно змастити розтопленим вершковим маслом. Подавати зі сметаною.
  • Якщо тісто все ж розсипається в руках, ситуацію можна виправити додаванням ще одного яйця. Тоді оладки сформуються напевно.
  • Для начинки можна використовувати і твердий сир. Для цього сир натерти на дрібній тертці і додати до пюре на етапі замішування тіста.
  • Інші варіанти начинки: гриби, рубані яйця із зеленою цибулею або морквяна засмажкою.
  • Для панірування можна використовувати панірувальні сухарі, пшеничне або кукурудзяну муку. Кукурудзяне борошно найменше вбирає жир, а скоринка виходить золотава і апетитна.

Кукурудзяне борошно найменше вбирає жир, а скоринка виходить золотава і апетитна

  • Зелень можна брати будь-яку, але не дуже інтенсивну по запаху (кінза, наприклад, не поєднується з картоплею). З петрушкою і кропом можна використовувати зелену цибулю. Часник краще пропустити через Часничниці, нарізані шматочки можуть гірчити в готових оладки.
  • Зі спецій найкраще підійде кмин, перець (білий, чорний, запашний), чебрець. Куркума теж поєднується з картоплею, але саме в оладки вона занадто інтенсивно забарвлює пюре в помаранчевий колір. Тому її краще не використовувати. Лаврушку і корінь селери потрібно додавати ще на стадії варіння картоплі.
  • З готових приправ підійдуть хмелі-сунелі або приправа для картоплі.

Соуси до картопляним оладки

грибний соус

Грибний соус можна приготувати з сушених грибів або з шампіньйонів.

Для соусу з печерицями знадобиться:

  • Свіжі печериці - 250 г.
  • Часник - 2-3 зубчики.
  • Оливкова олія і сметана - по 2 ст. л.
  • Сіль, мелений перець, зернова гірчиця - за смаком.
  • Зелень - пучок.

Як готувати:

  1. Очистити і нарізати пластинками гриби, обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору.
  2. Додати дрібно порізаний часник, нарізану зелень і обсмажувати ще 3-4 хвилини.
  3. Додати сметану, сіль, перець, гірчичні зерна, перемішати і прогріти ще кілька хвилин. Соус готовий.

Соус з хріном і вершками

Пікантний соус з хроном готується всього за 5 хвилин.

Для нього знадобиться:

  • Вершки 20% жирності - стакан.
  • Готовий білий хрін з банки - 3 булані ложки (або 1 ложка свеженатертого).
  • Гранульований часник - половина чайної ложки.
  • Зелена цибуля з тонкими пір'ям - невеликий пучок.

Як готувати:

  1. Помістити в невеликий сотейник хрін, вершки, часник і довести все до кипіння.
  2. Зняти з вогню, додати дрібно нарізану цибулю і перевірити на сіль. Подавати до столу відразу.

Швидкі рецепти соусів за 2 хвилини

  • Соус із зеленню готується зовсім просто. Пучок зелені і пару зубчиків часнику дрібно нарубати і змішати зі сметаною або з майонезом. Якщо додати до нього натертий на тертці солоний огірок, вийде варіація на тему соусу Тартар.
  • Соус з грецького йогурту можна приготувати, коли оладки вже готові. Змішати 10% грецький йогурт, натертий часник, мелений білий перець і трохи посолити.
  • Сирний соус з плавленого сирка готується в сковороді. Налити на сковороду половину склянки молока або вершків, прогріти і висипати туди натертий на дрібній тертці плавлений сирок. Прогрівати вміст сковороди до повного розчинення сирка (3-5 хвилин), постійно помішуючи. Подавати гарячим.

Як подавати оладки з картопляного пюре

  • На тарілку покласти порцію оладок, полити сметаною і посипати зеленню.
  • Соуси подати в окремих соусниках.
  • Оладки можна розігріти на наступний день в мікрохвильовці. Зверху покласти шматочок сиру, смак оладок від цього тільки виграє.

Корисні поради

Господині часто затівають піч оладки просто для того, щоб навести порядок в холодильнику. Але все одно це блюдо було і залишається одним з найулюбленіших. Для інгредієнтів підійдуть будь-які продукти.

  • Кабачки - ще один доступний і благодатний овоч, який поєднується зі спеціями, зеленню і іншими добавками. Оладки з кабачків виходять соковитими і ніжними.
  • Пишні оладки на дріжджах - спогади про безтурботне дитсадівському дитинстві. Багато готують їх саме з цієї причини, просто хочуть відчути себе маленькими.
  • рецепт панкейк прийшов до нас відносно недавно. Але ці пишні млинці, политі шоколадом, варенням або солодким сиропом, вже встигли полюбитися всім домочадцям.
  • Куряча печінка - один з доступних і поживних субпродуктів. Її варять, прокручують в паштети, смажать і готують навіть торти. Печінкові оладки з курячої печінки - ще один спосіб нагодувати корисним стравою дітей і дорослих.
  • смачні оладки з гарбуза не просто готуються швидко, але і піднімають настрій своїм помаранчевим кольором. Дивитися на них одне задоволення, а їсти зі сметаною і з варенням - просто здорово.

Ми сподіваємося, що картопляне пюре не пропаде на наступний день, адже тепер у нас є рецепт смачних оладок. Поділіться з нами в коментарях, чи сподобалося вам це блюдо і соуси до нього.

Новости