Як допомогти дитині уникнути комплексів при короткозорості?

7- 9 ​​і 12- 14 років - вік, коли у дітей найчастіше падає зір. Великі навантаження на очі і спадковий фактор - ось основне, що провокує погіршення зору. Зір потребує корекції, однак мало яка дитина погодиться носити окуляри.

Зір потребує корекції, однак мало яка дитина погодиться носити окуляри

Як правило, діти соромляться носіння окулярів через горезвісний прізвиська очкарика. Навіть якщо дитина і буде носити окуляри в школу, то може і не діставати їх з портфеля. З цієї причини може почати падати успішність, школяр просто-напросто не буде бачити те, що написано на дошці.

Батькам не рекомендується тиснути на свого сина, змушуючи носити окуляри, спробуйте використовувати невеликі хитрощі:

  1. Виберіть своїй дитині красиву оправу, яка йому дійсно йде.
  2. Поговоріть зі шкільною вчителькою, щоб вона не дозволяла іншим дітям дражнити вашого сина чи дочку.
  3. Постійно розмовляйте з дитиною про те, що окуляри - це сучасно, красиво, культивуйте міф - в окулярах ходять розумні люди.
  4. Хваліть за носіння окулярів, можете навіть заохочувати якимись нагородами.
  5. Якщо у вас дочка, і вона переживає, що окуляри псують її зовнішність, покажіть їй фото знаменитих актрис, фотомоделей в окулярах.

У разі якщо нічого з перерахованого вище не допомагає, і дитина ні в яку не хоче користуватися окулярами, пообіцяйте йому, що коли він виросте, зможе носити контактні лінзи . А може вже зараз він готовий до носіння лінз? Відвідайте офтальмолога, він проведе обстеження і підбере відповідні дитині лінзи. Найголовніше, щоб дитина могла самостійно знімати і одягати їх.

А може вже зараз він готовий до носіння лінз?

Новости