Як заробляти на ринку Форекс

  1. Порадада № 1
  2. Рада №2
  3. Рада №3

Хоча навколо валютного ринку і крутиться багато чуток і домислів, заробляти на ринку Форекс досить просто. Мінімальний набір успішного трейдера не такий вже великий. Він включає, звичайно ж, торгову стратегію. Найбільш підходящу для себе стратегію ви можете знайти в Інтернеті або створити самостійно. Крім цього, вам знадобиться розумне управління капіталом, правильний розмір інвестицій, адекватний менеджмент ризиків, ну і, звичайно ж, терпіння і бажання стати успішним валютним трейдером.

Давайте, для прикладу, обговоримо найпростішу торгову стратегію - це стратегія торгівлі трендом 10-20 EMA.

На будь-якому графіку своєї торгової платформи ви можете додати 2 ковзаючі середні: 10-денну і 20-денну. Для вас сигналом на покупку буде ситуація, коли 10-денна змінна середня від низу до верху перетне 20-денну ковзну середню. А якщо перетин відбувається в протилежному напрямку, значить, вам слід продавати.

Чи дозволить така стратегія заробляти на Форекс? Важко сказати, якщо років через 5, то, можливо, так. А чи можна заробити великі гроші за допомогою такої торговельної стратегії? Наша відповідь - навряд чи. Ринок не може завжди знаходиться в тренді, адже він мінливий, по своїй натурі. Навіть якщо ви самі просто прослідкуйте за ринком, то це незабаром побачите.

У цій стратегії, як і у будь-який інший, є свої незаперечні переваги. По-перше, з технічної точки зору вона дуже проста і її зрозуміє навіть недосвідчений початківець трейдер. По-друге, з точки зору виконання вона теж дуже проста. По-третє, для її реалізації потрібно зовсім мало часу - досить буде і 10 хвилин в день. Крім того, її можна безпечно використовувати, якщо дотримуватися правила 1%, тобто, що в одній угоді ви можете ризикувати не більше ніж 1% свого капіталу. Ця стратегія може приносити приголомшливу прибуток на трендах, головне не упустити момент.

Було б нечесно не згадати мінуси цієї торгової стратегії. Але не судіть строго, адже мінуси є у всіх. Оскільки ця стратегія дуже проста і передбачає торгівлю на перетинах ковзають середніх, у неї, по суті, немає відмінною риси, адже торгувати на перетині можуть, насправді, все. Якщо ви зважитеся торгувати цією стратегією, то наберіться терпіння, адже щоб заробити кругленьку суму вам доведеться торгувати роками. Багато трейдерів зриваються і змінюють торгову стратегію на півдорозі, так як ця досить одноманітна і на практиці стають помітні багато можливостей її вдосконалення.

Вам, напевно, цікаво, чому ж, якщо в торгівлі все як двічі два, стільки трейдерів втрачають весь вкладений капітал? А відповідь проста - це жадібність і непослідовність. Вони хочуть все і відразу, а такого не буває! Якщо ви не хочете вкладати свій час і зусилля, не хочете вчитися, тоді торгівля на ринку Форекс, ймовірно, не для вас. Як і будь-яка інша сфера, валютна торгівля передбачає постійний наполеглива праця.

У цій статті ми зібрали для вас найкращі поради експертів про те, як збільшити свій капітал, або як заробляти на ринку Форекс.

Порадада № 1

Ринок Форекс давно є прикладом приголомшливого використання всіх найдієвіших маркетингових прийомів. На фондовому ринку такого немає. А на валютному ринку різноманітні реклами та білборди заманюють до себе потенційних трейдерів, обіцяючи їм нечувані доходи при мінімальних зусиллях. Природно, про ризики вони не говорять. А трейдери цього всього, на жаль, вірять, і потім жорстоко розчаровуються.

Завищені очікування прибутку відривають трейдера від реальності і, крім того, морально на нього тиснуть, примушуючи приймати поспішні торгові рішення, забуваючи про правила. На валютному ринку величезне значення для успіху грає самодисципліна та дотримання правил, які врятували вже не один валютний рахунок.

Ще не знаєте, як заробити на ринку Форекс? Ви готові читати стопки літератури з аналізу валютного ринку, вивчати методи його прогнозування і постійно практикуватися, практикуватися, і ще раз практикуватися? Ви готові старанно працювати і терпляче чекати слушній нагоді, відповідно до свого торговельного плану? Якщо так, то у вас дуже високі шанси на успіх на валютному ринку!

Рада №2

Заробляти на Форекс - означає зосередити свою увагу не на швидкості виконання угоди, а на результаті. Адже виграти забіг може лише той, хто добіжить до фінішу. Як показує статистика, серед тих трейдерів, які зазнали збитків у торгівлі більшість тих, хто зупинився на півдорозі.

Заробляти на Форекс - означає розуміти ті процеси, які відбуваються в національних економіках валют, якими ви торгуєте. Це також означає, що ви повинні відчувати майбутні фінансові колапси ще до того, як про них заговорить весь світ. Валютний ринок лише на 20% заповнений індивідуальними трейдерами, інша частина - це інституційні трейдери. Саме в їх руках і обертається левова частка капіталу, і саме вони створюють основну «погоду» на ринку Форекс

Щоб вам було зрозуміліше, наведемо деякі цифри. Якщо ви будете слідувати правилу 1%, то лише програвши 1000 позицій поспіль, ви втратите весь свій капітал. Але при цьому, слідуючи тим же правилом, вам потрібно буде виграти всього 50 угод, щоб подвоїти свій початковий капітал.

Вам все зрозуміло? Супер! Таким чином, всього через 10 років, наприклад, вклавши зараз $ 1000, ви зможете стати мільйонером.

Таким чином, всього через 10 років, наприклад, вклавши зараз $ 1000, ви зможете стати мільйонером

Рада №3

Будьте готові до того, що торгівля не завжди буде проходити настільки гладко, наскільки вам би цього хотілося. Ви зрозумієте, як заробляти на рику Форекс в процесі торгівлі. Терпимо ставитеся до перешкод, вірте в себе і впевнено дивіться вперед. Тільки так до успіху йдуть професіонали!

І наостанок, всі люди роблять помилки, і у вас вони теж будуть. Прийміть це як даність. Не потрібно себе картати за кілька помилок. Безумовно, їх потрібно аналізувати, на них потрібно вчитися, але робіть це спокійно, без зайвих емоцій. Пам'ятайте, що 100% гарантію успіху не може дати ніхто. Постарайтеся ліквідувати страх і всі негативні емоції зі своєї торгівлі. Свіжа голова і тверезий розум - ось, що вам потрібно. Валютний ринок - це невичерпна можливість для хороших доходів. Яскравим тому прикладом є компанія General Motors. Вона три роки тому опублікувала фінансовий звіт, в якому було очевидно, що в тому році на валютних спекуляціях вони заробили більше прибутку, ніж від своєї основної діяльності - продажу автомобілів. Розумні люди! Беріть з них приклад!

Чи дозволить така стратегія заробляти на Форекс?
А чи можна заробити великі гроші за допомогою такої торговельної стратегії?
Вам, напевно, цікаво, чому ж, якщо в торгівлі все як двічі два, стільки трейдерів втрачають весь вкладений капітал?
Ще не знаєте, як заробити на ринку Форекс?
Ви готові читати стопки літератури з аналізу валютного ринку, вивчати методи його прогнозування і постійно практикуватися, практикуватися, і ще раз практикуватися?
Ви готові старанно працювати і терпляче чекати слушній нагоді, відповідно до свого торговельного плану?
Вам все зрозуміло?

Новости