Як правильно доглядати за новонародженими кошенята без кішки? Поради на Petstory

  1. новонароджені кошенята
  2. харчування
  3. спорожнення
  4. догляд
  5. Через місяць
  6. харчування
  7. догляд

Існує безліч причин, за якими кошенята можуть залишитися без мами. У такій ситуації турбота про малюків лягає на плечі власника тварин. У чому ж полягає правильний догляд за кошенятами без кішки?

Очевидно, що догляд за маленьким кошеням без кішки - це досить складний процес, що вимагає від господаря багато часу, уваги і знань. Найважливішим етапом є перший місяць життя малюка, і власнику, який буде виконувати роль мами, можливо, варто навіть задуматися про відпустку на цей час.

новонароджені кошенята

Догляд за новонародженим кошеням без кішки в основному складається з правильної і регулярної процедури годування, а також забезпечення комфортних та безпечних для життя умов.

Догляд за новонародженим кошеням без кішки в основному складається з правильної і регулярної процедури годування, а також забезпечення комфортних та безпечних для життя умов

харчування

Звичайно, ідеальний варіант - знайти годує кішку. Можна розпитати знайомих і друзів або звернутися за допомогою до ветеринарної клініки або до заводчику. Якщо кішку знайти не вдалося, порадьтеся з лікарем про придбання спеціальної молочної суміші, наприклад Babycat milk від Royal Canin. Годувати кошенят можна тільки спеціалізованим замінником котячого молока! Ні в якому разі не можна вигодовувати їх коров'ячим молоком: його склад не відповідає потребам кошеня.

У перший місяць життя кошенята повинні харчуватися близько семи разів на день, кожні 2-3,5 години, причому важливо не збиватися з графіка ні вдень, ні вночі. Це природний режим для новонароджених, саме з такою частотою вони харчувалися б молоком матері.

Будьте обережні при годуванні: не можна годувати кошенят на спині, в тому ж положенні, що і дітей. Допустимо тільки горизонтальне положення, при якому кошеня лежить на животі.

спорожнення

Новонароджені кошенята не можуть контролювати акти дефекації і сечовипускання, за ці процеси відповідає мама-кішка. Вона вилизує живіт кошеня, таким чином викликаючи випорожнення. Як бути власникові?

Знадобиться махровий рушник або ватний диск, змочені теплою водою або маслом. Відразу після годування протягом хвилини необхідно помасажувати кошеняті живіт і область промежини. В середньому, акти дефекації і сечовипускання відбуваються 2-3 рази на добу.

догляд

Новонароджені кошенята не можуть регулювати температуру тіла, а це значить, що особливу увагу слід приділити оточуючого їх простору. В коробку з малюками можна помістити грілку або пляшку з теплою (не гарячою!) Водою, обгорнуту рушником. Вона буде зігрівати кошенят. Як тільки вода остигає, її слід міняти. Уважно стежте за тим, щоб новонароджені кошенята не переохолодити і не отримали тепловий удар: їх не можна залишати під прямими променями сонця, в прохолодному місці і на протязі. Через два-три тижні варто почати привчати їх до кімнатної температури, поступово знижуючи температуру води в пляшці, а потім прибравши її зовсім.

Якщо у кошенят є блохи, виловлюють паразитів вручну. Ні в якому разі не можна використовувати краплі від бліх або будь-які інші медичні препарати: більшість з них розраховані на тварин двох місяців і старше.

Через місяць

Догляд за місячним кошеням без кішки також ґрунтується на певній схемі живлення і ретельної турботи. Саме в цей час кішка прищеплює кошенятам охайність, вчить вмиватися і ходити в лоток .

Саме в цей час кішка прищеплює кошенятам охайність, вчить вмиватися і   ходити в лоток

харчування

Починаючи з четвертого тижня, кошенят поступово варто привчати до дорослої їжі. Але сухий корм їм давати ще рано. Деякі виробники в якості прикорму пропонують різні муси і паштети. Так, наприклад, в лінійці Royal Canin це мус для кошенят Babycat Instinctive. Він підходить для малюків в віці від чотирьох тижнів до чотирьох місяців.

догляд

В місяць кошенята починають проявляти характер, цікавляться навколишнім світом і досліджують все нове. Обов'язково починайте приручати їх, щоб вони не боялися людини. Беріть їх на руки, поступово збільшуючи час ласк з двох-трьох хвилин до 40 хвилин в день.

У віці чотирьох тижнів кошенята вже можуть самостійно вмиватися, а також вчаться ходити в лоток. До другого пункту їх доведеться привчати власнику. Не забудьте і про правила гігієни: догляд за очима і кігтями , а також розчісуванні - ці процедури тварини повинні знати з дитинства.

Догляд за кошенятами без кішки - копітка, але вкрай вдячна робота. Трохи уваги, турботи і ласки, і кошенята виростуть здоровими і красивими!

У чому ж полягає правильний догляд за кошенятами без кішки?
Як бути власникові?

Новости