Як вивести бліх у кошеняти - кращі способи і засоби

  1. Чим небезпечні блохи для домашніх тварин?
  2. Як вивести бліх у кошеняти - засоби і способи
  3. Нюанси застосування нашийника від бліх

У ваш чотириногий вихованець став блохастого? Зовсім не обов'язково бігти відразу до ветеринара, якщо ви знаєте кілька секретів, як вивести бліх у кошеняти. Сьогодні ми розповімо, які засоби і способи для цього підійдуть.

Чим небезпечні блохи для домашніх тварин?

Блохи у маленького кошеняти можуть з'явитися відразу після народження, перестрибнувши на шкірку тварини від матері. Буває, ці комахи з'являються навіть від «чистої» кішки, як тільки кошенята починають виходити на вулицю. Зрозуміло, що у домашніх котів такий ризик значно нижче, оскільки на вулицю їх не випускають. Але потрібно розуміти, що блохи, які живуть на шкірі домашніх вихованців, далеко не так безпечні і нешкідливі, як може здатися на перший погляд.

Перш за все, ці комахи призводять до появи свербежу, який в свою чергу може викликати алергію і дерматит. Ще одна проблема в тому, що блохи можуть переносити смертельно небезпечні захворювання для домашнього вихованця і є проміжними «власниками» деяких типів глистів. Якщо вчасно не почати боротьбу і не знайти підходяще засіб від бліх для кошенят, незміцнілий організм малюка може не перенести навантаження і померти.

Сьогодні в магазинах продаються найрізноманітніші засоби і краплі від бліх у кошенят. Але потрібно пам'ятати, що кожне таке засіб має свої нюанси у використанні і вимагає обдуманого застосування, адже відомо, що в краплі ліки, а в ложці отрута. Також вам треба приготуватися до того, що виведення бліх у маленьких кошенят забирає більше часу і сил, ніж у дорослих особин. Це пов'язано з підвищеними заходами безпеки при обробці малюків. Сьогодні ми розповімо, як позбутися від бліх у маленького кошеняти і які кошти найкраще підійдуть для цього.

Як вивести бліх у кошеняти - засоби і способи

Під час лікування малюка необхідно бути дуже обачним при виборі способу лікування, оскільки організм кошенят і їх імунітет дуже слабкий. Якщо є блохи у маленького кошеняти, то він почне втрачати вагу, може розвинутися анемія. У рідкісних випадках можливий летальний результат. Ми вже сказали, що існує маса засобів і препаратів від бліх. Необхідно розуміти, що багато хто з них будуть небезпечні для «дитини», а тому ми спробуємо розглянути більш консервативні, але не менш дієві методи боротьби з паразитами.

Необхідно розуміти, що багато хто з них будуть небезпечні для «дитини», а тому ми спробуємо розглянути більш консервативні, але не менш дієві методи боротьби з паразитами

Один з найефективніших методів - вичісування

Один з найефективніших методів - вичісування. До мінусів такого способу можна віднести те, що він вимагає маси часу, однак ефект буде позитивним. Вичесати блохи у вашого кошеняти потрібно помістити в ємність з мильною водою. Тільки цей метод підходить для новонароджених тварин.

Можна використовувати краплі, щоб прибрати блохи та інших паразитів у маленьких кошенят

Засоби та препарати:

  • Можна використовувати краплі, щоб прибрати блохи та інших паразитів у маленьких кошенят. Такий засіб є найефективнішим, проте не підходять для зовсім маленьких кошенят. Правда, є кілька дорогих крапель, в складі яких немає небезпечних інгредієнтів, а значить, застосовувати їх можна після того, як малюку виповниться місяць. Тому, вирішивши купити краплі від бліх для кошенят, уважно читайте інструкцію з їх застосування, особливу увагу приділяючи віком, з якого можна починати їх застосовувати.
  • Чи можна позбутися від паразитів за допомогою нашийника від бліх для кошенят? Так, але знову нашийник можна використовувати для маленьких кошенят - безпечне використання виробу можливо тільки після того, як малюку виповниться мінімум 2 місяці. Вибираючи нашийник, уважно вивчайте його упаковку, оскільки є вироби для дорослих особин, а є для маленьких - он-то нам і потрібен. Правда, використовувати нашийник потрібно укупі з будь-яким іншим методом - наприклад, з використанням спреїв або краплею.
  • Можна скористатися шампунями. Вивчивши склад і знайшовши відповідний за віком шампунь, помийте малюка. Після цього насухо витріть кошеня і захистіть його від вітру або протягу як мінімум на 8 годин, щоб вихованець не прохолов. До слова, деякі шампуні можуть не вбити, а «оглушити» блок, тому після миття бажано вичесати паразитів або прибрати їх руками.
  • Спреї вважаються універсальними засобами, за допомогою яких можна позбавити від бліх як дорослих вихованців, так і маленьких. Але використовувати потрібно тільки ті спреї, які дозволені ветеринарами. При використанні препаратів потрібно пам'ятати, що препарат не повинен потрапити в очі - це може привести до появи інфекції та захворювань очей. Найкраще поєднувати використання спрею або шампуню з нашийником проти бліх.

Нюанси застосування нашийника від бліх

Ми розповіли вам, як позбавити кошеня від злощасних бліх, вивчили всілякі методи і засоби. Але давайте більш докладно зупинимося на використанні нашийника. Як ми вже сказали, його можна використовувати тільки після того, як кошеняті виповниться 2 місяці. Головною особливістю нашийників є засіб, яким просякнуто виріб - при носінні воно в невеликих кількостях надходить на шкіру тварини, відлякуючи бліх, при цьому не завдаючи кошеняті ніякої шкоди.

Правда, якщо ви думаєте, що можете просто надіти виріб на кошеня з блохами і паразити зникнуть, то це зовсім не так.

Перед тим, як надіти нашийник, потрібно спочатку позбутися від бліх, наприклад, використовуючи спрей або шампунь, а вже потім надягати нашийник. При цьому необхідно стежити за станом шкіри малюка, оскільки у деяких кошенят починають проявлятися алергічні реакції на препарат. У такому випадку потрібно або змінити нашийник, або взагалі не купувати його.

Якщо ви не випускаєте вихованців на вулицю, і підхопили паразитів всього один раз, вистачить одного курсу застосування нашийника, тривалістю не більше 2-3 місяців. Якщо тварина нормально переносить наявність вироби на шиї і не боїться, коли ви застібаєте нашийник, його можна носити постійно з метою профілактики. Ми розповіли, як вивести бліх у кошеняти. Якщо ви відчуваєте, що ситуація складна, відразу ж вирушайте до ветеринара, щоб не нашкодити здоров'ю вашого кошеняти.

Чим небезпечні блохи для домашніх тварин?
Чим небезпечні блохи для домашніх тварин?
Чи можна позбутися від паразитів за допомогою нашийника від бліх для кошенят?

Новости