Як варити квасолю - швидко або якісно?

  1. попередня підготовка
  2. Як варити квасолю в звичайній каструлі
  3. Чи швидше варити квасолю в скороварці?
  4. Чи можна варити квасолю в мікрохвильовці?
  5. І ще трохи

Багато господинь виключають з раціону своєї сім'ї квасоля, так як вважають, що вона є важкою їжею і погано перетравлюється. Частка правди в цьому є, однак це виключно корисна рослина, яке допоможе відновити сили будь-якого організму, головне - правильно його приготувати. Як і скільки варити квасолю - обговоримо тут.

попередня підготовка

Перед тим як варити квасолю (червону - особливо), її потрібно обов'язково замочити. Так, можна почати варити і сухі боби квасолі, але це загрожує, по-перше, втратою часу (сухі боби варяться не менше 3-4 годин), по-друге, як раз тим, що таким чином приготована квасоля і викликає підвищене газоутворення в кишечнику з усіма витікаючими наслідками.

Тому візьміть широкий посуд, обсяг якої як мінімум в три рази перевищує обсяг квасолі, помістіть туди боби, залийте звичайною холодною водою і залиште на 7-8 годин, тобто на ніч. За цей час квасоля стане м'якою і з неї в воду перейдуть ті самі цукру, які не перетравлюються нашим кишечником. Більш цього часу квасоля вимочувати не слід, так як вона може закиснути.

Отже, наша фасолька гарненько отмокла і її розміри збільшилися приблизно в три рази. Зливаємо воду разом з розчиненими в ній нехорошими цукрами і ретельно промиваємо боби - тепер вони готові до варіння.

Як варити квасолю в звичайній каструлі

Заливаємо боби водою і ставимо на слабкий вогонь. Кришкою не накривати, щоб вони не поміняли колір. Помішувати квасолю можна, а ось за рівнем води стежити необхідно і вчасно вживати заходів. До речі, вважається, що, якщо підливати регулярно холодну воду, боби швидше дійдуть до стадії готовності. Через годину виймаємо три бобу і пробуємо: якщо все м'які - квасоля готова, а якщо хоча б один з них жорсткий - варимо ще 15 хвилин.

Хвилин за 5 до закінчення варіння додаємо сіль, але можна і не додавати, а посолити вже готову страву.

Чи швидше варити квасолю в скороварці?

Варити суху квасолю в скороварці я нікому не раджу по тій же самій причині: вона буде викликати неприємні відчуття в животі.

Якщо ви хочете приготувати квасоля швидко, то скористайтеся швидким способом її замочування. Доведіть в скороварці або будь-який інший посуді до кипіння, а потім зніміть з вогню і залиште на годину. Через годину злийте воду, добре промийте боби і помістіть їх в скороварку, залийте водою так, щоб вони були повністю нею покриті.

Чи не соліть! Через 40 хвилин після закипання квасоля готова, але варити її потрібно обов'язково на слабкому вогні.

Чим погана скороварка - вона не скляна, і не можна подивитися, як там себе наша фасолька відчуває.

Чи можна варити квасолю в мікрохвильовці?

У СВЧ-печі рекомендують варити вже отмокшую квасоля. Її поміщають в спеціальний посуд, заливають водою і готують 10 хвилин при максимальній потужності, а потім 20 при середній.

І ще трохи

Як, у чому і скільки варити квасолю, ми розібралися. А ось як варити квасолю червону, білу, чорну і рябу? Чи залежить час приготування від кольору бобів? Як не дивно, та, залежить. Кольорова квасоля зазвичай вариться менше, ніж біла.

Багато господинь виключають з раціону своєї сім'ї квасоля, так як вважають, що вона є важкою їжею і погано перетравлюється

Чи можна варити квасолю в мікрохвильовці?
Чи швидше варити квасолю в скороварці?
Чи можна варити квасолю в мікрохвильовці?
А ось як варити квасолю червону, білу, чорну і рябу?
Чи залежить час приготування від кольору бобів?

Новости