Як правильно вибрати подушку


Про те наскільки важливо мати повноцінний відпочинок під час сну, знають всі. Ми вже не маємо сумнівів, що якісний анатомічний матрац - це не примха, а життєва необхідність. При цьому мало хто замислюється про важливість такого аксесуара, як подушка. А дарма!
Задумайтесь, купили б Ви машину з 3 колесами без можливості доповнити її четвертим? Навряд чи, адже в даному випадку машина не зможе виконувати свою ключову функцію. Те ж саме відбувається тоді, коли ми набуваємо анатомічний матрац і не доповнюємо його якісної подушкою. В цьому випадку корисні властивості матраца будуть проявлятися лише на 80%.
Як же вибрати подушку, щоб забезпечити собі і близьким здоровий і повноцінний сон?

Перше, що варто відзначити - не буває правильних і неправильних подушок, є невірно підібрані подушки. Кожна людина індивідуальна, і те, що підійде одному, для другого може виявитися неприйнятним.
Подушки відрізняються між собою формою, висотою, жорсткістю і типом наповнювача. При підборі цих параметрів потрібно керуватися такими факторами як стать, вік, ширина плеча, бажана поза під час сну, жорсткість матраца.

Форма подушки. Подушки можуть мати класичну форму, тобто прямокутну / квадратну або так звану анатомічну форму - з подшейним валиками. Якщо Ви спите на боці, Вам підійде подушка з валиками різної висоти, якщо на спині - класична форма. Квадратні подушки давно залишилися в минулому. Фахівці-ортопеди в 1 голос заявляють, що подушка не повинна потрапляти під плечі. Вона повинна підтримувати голову і шийний відділ.

Висота подушки. Якщо Ви вважаєте за краще спати на боку, висота подушки повинна відповідати ширині плеча. Щоб дізнатися ширину свого плеча, за допомогою лінійки або сантиметрової стрічки потрібно виміряти відрізок від точки основи шиї до плечової точки. Якщо людина спить на спині або на животі, йому потрібна більш низька подушка, ніж при сні на боці. Також подушка для чоловіка повинна бути вищою, ніж для жінки.

  • Для сну на спині підійдуть подушки заввишки 8-10см.
  • Тим, хто вважає за краще спати на спині і на боці, рекомендуються подушки висотою від 10-13см
  • Для тих, хто любить спати на боці підійдуть подушки заввишки від 10-14см
  • Якщо Ви спите на животі, вибирайте самі низькі моделі від 6 до 8 см.
якщо матрац м'який , То подушка повинна бути нижчою, ніж при сні на більш твердій поверхні.
Жорсткість подушки. Жорсткість подушки також визначається позою під час сну. Тим, хто звик спати на боці, потрібна жорстка подушка, добре підтримує голову і шию. Людям, яким зручніше спати на спині, можна вибрати подушку середньої жорсткості, а любителям спати на животі потрібна подушка помягче.

Наповнювач подушки. Наповнювач і матеріал подушки - це найбільш важливий параметр, на який слід звернути увагу при її виборі. Саме від їх властивостей в повній мірі залежить підтримує здатність подушки, а також здатність забезпечувати правильне положення Вашого хребта під час сну.
Найякіснішими наповнювачами вважаються латекс, анатомічна піна, піна з пам'яттю форми, матеріал Taktile. Саме вони забезпечують хорошу підтримку голови і мають відмінні експлуатаційні характеристики більш тривалий час.

Подушки з пуху, пера, гречаного лушпиння, синтепону і інших м'яких наповнювачів в меншій мірі підтримують шийний відділ хребта, так як мають властивість м'яти. Крім того, такі подушки рекомендується міняти 1 раз в півроку, так як в них можуть утворюватися алергени і хвороботворні організми.
Впевнені, тепер Ви добре підковані і можете вибрати ідеально підходящу Вам нічну супутницю. Але все ж не нехтуйте рекомендаціями фахівців. І не бійтеся того, що до подушки доведеться перший час звикати: це нормальне явище, адже все незвичне і корисне організм спочатку може сприймати «в багнети». Зате потім Вашої радості не буде меж: Ви будете прокидатися з легкістю і хорошим настроєм!

Вибір подушки - індивідуальний. Правильно підібрана подушка може значно поліпшити якість сну і здоров'я в цілому.

Щоб правильно підібрати подушку, необхідно:

1 визначити звичну позу під час сну; 2 виміряти ширину плеча (за допомогою лінійки або сантиметрової стрічки
потрібно виміряти відрізок від точки основи шиї до плечової точки); 3 зіставити отримані дані з даними таблиці і вибрати відповідну подушку;

Таблиця підбору подушок

Ширина плеча

як засинаєте / прокидаєтеся на боці на спині на животі на боці пор. низ. пор. низ. пор. на спині низ. пор. низ. низ. на животі низ. пор. низ. низ. як засинаєте / прокидаєтеся на боці на спині на животі на боці вис. пор. пор. на спині пор. вис. пор. пор. на животі пор. вис. пор. пор. як засинаєте / прокидаєтеся на боці на спині на животі на боці вис. вис. вис. на спині пор. вис. пор. пор. на животі пор. вис. пор. пор.

Данн підбір носить рекомендаційний характер.
* Вибір подушки залежить від Ваших особистих переваг.

низька подушка

Середня подушка

висока подушка

Задумайтесь, купили б Ви машину з 3 колесами без можливості доповнити її четвертим?
Як же вибрати подушку, щоб забезпечити собі і близьким здоровий і повноцінний сон?

Новости