Як боротися з лінню і неорганізованістю

  1. Причини ліні і неорганізованості
  2. Причини ліні можуть бути такими:
  3. Плюси і мінуси ліні і неорганізованості
  4. Як подолати лінь і неорганізованість
  5. Несподівана пропозиція
  6. Способи гри в справи

Так буває, прокидаєшся в понеділок вранці і перша думка: «Знову на роботу

Так буває, прокидаєшся в понеділок вранці і перша думка: «Знову на роботу! Так не хочеться ... ». Звичайна ситуація, і ніхто не запитає себе: «До чого ти докотився? Раніше ти хотів працювати, заробляти гроші. А зараз ... Тобі терміново потрібна таблетка від ліні! ».

Шкода, але ліки від ліні ще не винайшли. Так як же правильно і ефективно боротися з лінню і неорганізованістю?

Причини ліні і неорганізованості

Напевно в дитинстві Вам хотілося рухатися, щось робити - все навколо було цікавим, включаючи навіть миття посуду і - який жах - прання Напевно в дитинстві Вам хотілося рухатися, щось робити - все навколо було цікавим, включаючи навіть миття посуду і - який жах - прання!

Що ми маємо зараз? Пасивну позицію: «треба, а не хочеться». Це як педалі газу і гальма, які натиснуті одночасно - в результаті відбувається величезна розтрата сил і енергії, а руху немає.

Чому «треба» - зрозуміло, інакше як жити? А ось чому не хочеться?

Причини ліні можуть бути такими:

  • Зайва витрата енергії внаслідок відсутності мотивації - в твоїх цілях немає даного пункту, робота не приносить задоволення, і робити це не хочеться (наприклад: ти мріяв стати професійним співаком, а тобі доводиться продавати побутову техніку);
  • Втрата інтересу до дії, як такого - в дитинстві все для тебе було новим, тому цікавим, однак, з тих пір пройшло багато часу, ти давно зрозумів, що і як треба робити, у всьому розібрався і з року в рік все робиш на автоматі - набридло!
  • Незадоволеність життям (в будь-яких інших аспектах) і, як наслідок - небажання взагалі щось робити - прихована депресія (скандали вдома - немає настрою працювати);
  • Причиною ліні може бути звичка так жити. Можливо, навіть задоволеність таким життям, втома, апатія і відсутність бажання робити щось ще: «Навіщо метушитися? Мені і так добре! Життя тече своєю чергою! На дивані…"

Ну що, впізнаєте себе?

Звичайно, Ви можете сказати: «А чим погано? Мене все влаштовує! », Що може свідчити про ознаках депресії .

Давайте подивимося, чи є в ліні і неорганізованості плюси і чим нам загрожують мінуси.

Плюси і мінуси ліні і неорганізованості

Чесно зізнаємося собі, що позитивні сторони ліні придумані нами для виправдання своєї бездіяльності. Судіть самі - ми думаємо, що в стані апатії:

  1. Ти розслаблений, тобі комфортно (до речі, може бути, і немає - якщо у тебе є совість);
  2. Ілюзія свободи - хочу-роблю, хочу-не роблю - як ніби ти господар своєї долі (хоча це обман).

У той же час нам зрозумілі явні недоліки стану втоми і апатії. Ми розуміємо, що нам може загрожувати:

  1. деградація - якщо ти не розвиваєшся - ти котишся вниз, як велосипед з гори;
  2. немає радості життя - на тебе ззовні тисне слово «треба». Звідси - конфлікт інтересів;
  3. невдоволення миропорядком і заздрість до інших - у них все виходить, вони краще живуть, а ти - велосипед.

У підсумку картина зовсім не весела. Що ж зовсім немає виходу? Звичайно є!

Як подолати лінь і неорганізованість

Ну, вперед - боріться з собою і переможете! - легко сказати ... Боротьба сама по собі не принесе результату, тільки розтрачує Ваші сили. Який сенс збільшувати тиск на педалі газу і гальма одночасно? Результат буде точно такий, як і раніше, тільки бензину розтратиш вдвічі більше. А в підсумку, скоро стане лінь боротися з лінню і апатією - замкнуте коло!

Інший варіант - віджати педаль газу, тобто пустити все на самоплив і насолоджуватися прискоренням польоту вниз - це ж весело! Як то кажуть: Кращий спосіб побороти спокусу - піддатися йому. Що ж, Ваше право ...

Ще варіант - прибрати гальмо і поїхати вперед зі словом «треба», щоб заспокоїти свою совість і «істерики» оточуючих, а потім пишатися собою: мовляв, який я молодець - впорався! Цей шлях обирають відповідальні люди, які згодом борються з внутрішньої незадоволеністю і прихованої депресією - теж непогана перспектива!

Саме правильне рішення питання, як подолати лінь - це спробувати розібратися в собі, своїх відчуттях, постаратися знайти причину ліні. Щось напевно сталося: Ви втомилися, тому що працювали без вихідних, втратили когось / щось, а без цього все інше втрачає свій сенс.

Бути може, Ваша робота не приносить задоволення, тому що мріяли про інше, а сюди прийшли за грошима. Або просто характер у Вас такий і Ви не вмієте організовувати своє життя.

Коли все складно, зверніться до психолога. Він обов'язково підкаже, як розібратися в собі і змінити ситуацію, і Ваше життя зміниться на краще.

Всі ці варіанти боротьби з лінню і неорганізованістю дієві.

Несподівана пропозиція

Однак, що якщо підійти до цієї проблеми трохи інакше? У далекому дитинстві для Вас, напевно, не існувало слів «хочу» і «треба». Я говорю про той час, коли Вас ще не змушували допомагати мамі всупереч бажанню.

Тоді все було грою, тому все було цікаво. Думаєте, Ви виросли і подорослішали? А іграшки все одно залишилися. Дорослі іграшки: робота, машина, будинок.

Спробуйте грати в життя, як грає дитина.

Способи гри в справи

Прийміть на озброєння кілька способів гри в справи, і Ви здивуєтеся, як легко боротися з лінню і неорганізованістю. Головне не бійтеся:

  1. Займатися тим, що цікаво - дитини не змусиш грати в те, що він не хоче. Чомусь дорослі про це забувають. Заради грошей вони готові на роботу, яка не приносить задоволення, на яку потім лінь йти. Зробите інакше - і жити стане набагато приємніше.
  2. Міняти діяльність - дитина не може годинами займатися одним і тим же. Чому Ви думаєте, що можете? Одноманітність і створює рутину. Звідси - небажання більше цим займатися.
  3. Винагороджувати себе за кожне виконане завдання. Дитина дуже любить подарунки, а вже якщо він заслужив якусь річ - він радіє подвійно.
  4. Спрощувати й упорядковувати діяльність - навіть якщо діти люблять розкидати іграшки, багато хто любить їх і збирати. А спрощувати механізми (розбирати іграшки на деталі) діти просто обожнюють! Так і боротьбі з лінню і апатією розберіть свою справу на деталі і грайте детальками черзі. Експерти стверджують, що ефективність Ваших дій зросте.
  5. Граючи в життя, як грає дитина, приділяти 100% своєї уваги кожному аспекту черзі. Дитя, зайняте своєю іграшкою, не бачить нічого навколо (за винятком речі, яку взяв брат)! У дорослому житті правила залишаються такими ж - Ваша деталька найбільш цінна для Вас в даний момент часу, поки щось інше її не замінить.
  6. Радіти дрібницям - як дитина своїх іграшок. Уявіть тільки: у Вас є власний комп'ютер на роботі, зручне крісло, телефон - все для гри і зміни життя на краще!

Головне в тому, як боротися з лінню і неорганізованістю - активна радість життя. Погодьтеся: дія - це життя, бездіяльність - смерть! Цьому нас вчить і сама природа. Органи, які не використовуються, атрофуються. Найслабшого і неактивного в зграї - з'їдають.

Хочете, щоб Вас з'їли? Ні? Тоді вистачить виправдовувати свою бездіяльність, дійте! Все у ваших руках!

Нехай інші котяться вниз - вони ніколи не побачать горизонту можливостей, який відкривається тільки тим, хто стоїть на вершині.

Будьте вище ліні і неорганізованості. Дійте - і у Вас все вийде!

Звичайна ситуація, і ніхто не запитає себе: «До чого ти докотився?
Так як же правильно і ефективно боротися з лінню і неорганізованістю?
Що ми маємо зараз?
Чому «треба» - зрозуміло, інакше як жити?
А ось чому не хочеться?
Можливо, навіть задоволеність таким життям, втома, апатія і відсутність бажання робити щось ще: «Навіщо метушитися?
Звичайно, Ви можете сказати: «А чим погано?
Що ж зовсім немає виходу?
Який сенс збільшувати тиск на педалі газу і гальма одночасно?
Думаєте, Ви виросли і подорослішали?

Новости