Як почистити замшеві чоботи?

  1. Як можна чистити замшеві чоботи?
  2. Догляд за замшевим взуттям

замша - досить вибагливий матеріал, вона боїться зайвої вологи, пилу, впливу хімікатів. Однак чоботи або черевики з цього матеріалу виглядають дуже дорого і красиво, тому багато зупиняють свій вибір на замшевого взуття навіть для демісезонного шкарпетки. Як же почистити замшеві чоботи ?

Як можна чистити замшеві чоботи?

Перш за все, варто відзначити, що існують спеціальні засоби для чищення замшевих чобіт. Продавці часто пропонують їх при купівлі пари взуття. Такі кошти вельми ефективно видаляють навіть складні забруднення, при цьому залишаючи замшу в первісному вигляді, не утворюючи затертостей або слідів. Серед найпопулярніших можна назвати чистячі засоби фірм: Salton, Salamander professional, Tarrago, Silver, Collonil, Dr. Beckmann, Avel, Saphir, Erdal. У лінійці професійних засобів можна зустріти найменування, що допомагають позбутися як від легких забруднень і плям: піни, очисники, спреї, лосьйони, так і сильнодіючі речовини: шампуні, гумки, засоби для виведення плям.

Як почистити зимові замшеві чоботи домашніми засобами? Можна використовувати два види чисток: вологу і суху. Для вологого чищення взуття можна застосовувати наступний рецепт: в стакан знежиреного молока додайте чайну ложку соди і ретельно розмішайте. Потім протріть брудне місце шматочком грубої тканини, змоченою в розчині, після пройдіться по поверхні чобіт ганчіркою, змоченою у воді.

Суха чистка може проходити в такий спосіб: брудну замшу слід протерти шматочком жорсткого поролону або ластиком, а потім розчесати її спеціальною щіткою. Якщо перед вами стоїть питання: як почистити світле або руде замшеві чоботи, то його можна вирішити наступним чином: забруднення потрібно гарненько присипати тальком і залишити на деякий час. Після цього необхідно ретельно почистити чоботи щіткою, видаляючи залишки забруднень разом з порошком.

Догляд за замшевим взуттям

Позбавити від великої кількості проблем при чищенні замшевого взуття зможе правильний догляд. По-перше, варто обов'язково придбати спеціальні засоби для захисту замші від бруду і вологи. Це особливі просочення і спреї, які наносяться на взуття після чищення. Також потрібно купити спеціальну щіточку для замші. Вона може стати справжнім порятунком, якщо чоботи носяться в бруд. Така щітка відмінно видаляє дрібні забруднення, а також розчісує ворс на чоботях, надаючи їм більш доглянутий і новий зовнішній вигляд. Нарешті, не слід забувати про те, що замша - це все-таки більше рішення для сухої погоди, тому краще мати на зміну пару взуття з менш вибагливого матеріалу.

Як можна чистити замшеві чоботи?
Як можна чистити замшеві чоботи?
Як почистити зимові замшеві чоботи домашніми засобами?

Новости