Як правильно зашнурувати берци

  1. Як правильно шнурувати берци?
  2. Варіанти шнурівки берців

Берци - це черевики на шнурках, які є елементом армійського екіпіровки, але в наш час їх активно використовують і в повсякденному носінні Берци - це черевики на шнурках, які є елементом армійського екіпіровки, але в наш час їх активно використовують і в повсякденному носінні. Вони водонепроникні і важать не більше звичайних чобіт. Голеностоп при носінні такого взуття добре фіксується, що знижує ризик розтягування сухожиль і захищає ногу від вивихів і ударів.

Але, крім всіх перерахованих плюсів, така взуття має один істотний недолік. Це довгий і кропіткий процес шнурування. Однак, якщо навчитися робити це правильно, шнурівка берців не складе особливих труднощів.

Як правильно шнурувати берци?

Досить правильно зашнурувати берци один раз, а потім при взуванні, злегка послаблювати шнурівку зверху. Однак якщо шнурівка виконана неправильно, взуття не зможе захищати стопу від пошкоджень. Крім того, дуже щільна шнурівка може сильно передавлює ногу, порушуючи правильний кровообіг стопи.

Найкраще вибирати берци, в яких блочки виконані у вигляді кілець, оскільки, наприклад, блочки у вигляді гачків можуть чіплятися за одяг і інші предмети. Для того щоб вибрати потрібну щільність шнурівки, запам'ятайте одне з найважливіших правил: чоботи взуваємо перед початком шнурівки.

Варіанти шнурівки берців

Найпопулярнішою шнурівкою для берців залишається «армійська шнурівка» Найпопулярнішою шнурівкою для берців залишається «армійська шнурівка». Її перевага в тому, що вона виконується дуже швидко. Шнурок простягається через 2 отвори внизу, після чого потрібно підняти шнурки прямо і провести через 2 верхніх отвори. Далі потрібно схрестити шнурки і протягнути їх у напрямку знизу вгору в наступний ряд блочек, а потім знову по прямій.

Дуже зручний спосіб зашнурувати берци - шнурівка «сходи». Шнурок простягається по горизонталі між двома нижніми блочками, далі краю шнурків проводять в отвори знаходяться вище від низу до верху. Потім, схрестивши шнурки між собою, їх необхідно провести через утворену петлю і знову протягнути в верхні блочки по прямій лінії.

Шнурівка «хрест-навхрест» - досить простий вигляд шнурівки. Починаючи знизу, шнурок проходить по горизонталі в два бічних отвори, далі кінці шнурка складаються хрест-навхрест і простягаються в наступні блочки у напрямку знизу вгору.

Не можна з упевненістю сказати, який з перерахованих способів шнурівки краще. Кожен з них можна використовувати в тому чи іншому випадку. Спробувавши все варіанти, щасливий володар берців безсумнівно вибере для себе найбільш зручний.

Як правильно шнурувати берци?
Як правильно шнурувати берци?

Новости