Як розтягнути взуття в домашніх умовах: способи

  1. Як розтягнути взуття: найпопулярніші способи
  2. Шкарпетки і тепло
  3. заморожування
  4. взуттєві колодки
  5. Касторове масло
  6. Спирт, одеколон або горілка
  7. газети
  8. Парова лазня або окріп
  9. замочування
  10. Господарське мило
  11. Спосіб з феном
  12. тремпель
  13. оцет
  14. Відео: як розтягнути взуття
  15. Способи збільшення розміру взуття з різних матеріалів
  16. Як розтягнути шкіряне взуття
  17. Як розтягнути туфлі з лаковим покриттям
  18. Як розносити взуття з нубуку
  19. Як збільшити взуття із замші
  20. Чи можна розтягнути гумове взуття
  21. Як розтягнути взуття зі шкірозамінника
  22. Як розтягнути дитячі черевички
  23. Чи можна розносити кросівки і кеди
  24. Як розтягнути елемент взуття
  25. Занадто вузький носок
  26. халяву чобіт
  27. збільшуємо підйом
  28. Як розтягнути задник туфель

Хто не стикався з ситуацією, коли взуття, ідеально сиділа на нозі під час примірки, при першому ж виході починала жати і натирати мозолі? Існує безліч домашніх способів, які допоможуть розтягнути в домашніх умовах нові туфельки або чоботи.

Як розтягнути взуття: найпопулярніші способи

Метод, яким можна скористатися при домашньому розтягуванні, буде залежати від якості взуття. Взуття з тонкого матеріалу вимагає менше зусиль і часу. Міцний матеріал розтягнути складніше. Але, як показує практика, способи, як розтягнути взуття доступними домашніми засобами, існують для будь-якого виду взуттєвого матеріалу.

Шкарпетки і тепло

Відомий простий спосіб, що не вимагає абсолютно ніяких витрат. Потрібно одягнути теплі шкарпетки з щільної тканини, потім взути нові туфлі. Періодично даючи ногам відпочити, протриматися кілька годин.

Після того, як взуття розтягнеться, її змащують вазеліном, олією або пом'якшувальною кремом для догляду.

заморожування

Взуття зі штучної шкіри розтягують шляхом заморозки. У нові черевики або туфлі поміщають цілі целофанові пакети, в кожен з них наливають води за рівнем взуття. На ніч взуття поміщається в морозильну камеру. Так як при заморожуванні вода збільшується в об'ємі, то взуття розтягнеться.

Цей метод не рекомендується застосовувати по відношенню до натуральної шкіри, так як під впливом льоду вона потріскається.

взуттєві колодки

Пластмасові або дерев'яні колодки розтягнутий взуття без ризику деформації. Їх можна придбати у взуттєвому відділі. Перед розтяжкою взуття пом'якшується спеціальним спреєм.

Касторове масло

Натуральні шкіряні черевики або туфлі обробляють касторовою олією. Воно розтягує і розм'якшує шкіру. За допомогою кисті або ганчірки масло наноситься на шкіряну поверхню.

Спирт, одеколон або горілка

В аерозольному балончику змішується спирт, одеколон або горілка з водою в однакових пропорціях. Цим розчином покривається взуття всередині. Після розпилення потрібно походити у взутті з півгодини.

Ще один варіант - тонкі шкарпетки потрібно змочити в спирті, надіти їх і взути взуття.

газети

Щільні грудки газети щільно поміщають в взуття на ніч. Газета почне розпрямлятися, за рахунок чого взуття розтягнеться. Замість сухої газети можна використовувати вологу.

Парова лазня або окріп

Під впливом температури взуття здатна розтягнутися в короткі терміни. Для цього її наповнюють повністю окропом буквально на кілька секунд. Після чого воду виливають і взувають черевики або туфлі. У них потрібно походити деякий час.

Ефективна альтернатива цим методом - обробка парою. Взуття тримають хвилину над ємністю з киплячою водою. Після чого у взутті треба походити по будинку кілька годин.

Чи потрібен вам отпариватель?

Чи варто купувати отпариватель або краще купити хороший праска з потужним потоком пара? Поради щодо вибору

замочування

Мова йде не про повну навантаження взуття в воду , А про те, щоб її обернути в мокрий рушник і залишити на годину. Після закінчення цього часу взуття висушити.

Використовуючи «мокрі» методи для розтягування взуття, сушити її потрібно природним шляхом.

Господарське мило

Це доступне речовина ефективно вирішить проблему тісного взуття. Господарським милом натирають внутрішню поверхню черевик. Після цього у взутті ходять в квартирі весь день, відпочиваючи періодично.

Спосіб з феном

Цей спосіб підходить для тих, хто боїться пошкодити нові туфлі окропом або гарячою парою. Перш ніж взутися, на ноги треба вдягнути вовняні шкарпетки. Після цього гаряче повітря з фена направляється на взуття. Як тільки вона стала гарячою, потрібно походити по кімнаті.

тремпель

Стара вішалка може стати прекрасною заміною колодок. Тремпель обрізають так, щоб він був трохи більше розміру взуття. Черевики замочити у воді на п'ять хвилин, після чого засунути вішалки в них. Вода розширить взуття, а тремпель вирівняє.

оцет

Тиснучий взуття розтягується до потрібного розміру за допомогою оцту. Рідиною обробляється взуття всередині, після чого її взувають і носять в квартирі кілька годин. Ще один варіант - газету або ганчірку змочують в міцному оцтовому розчині і набивають нею взуття.

Відео: як розтягнути взуття

Один з випусків телепередачі «Жити здорово» розповідає про те, як домашніми засобами збільшити тісне взуття в розмірі. Кілька прикладів доводять наочно, що ці кошти дійсно ефективні в дії.

Способи збільшення розміру взуття з різних матеріалів

Звичайно, наскільки б дієвими були домашні способи, потрібно пам'ятати, що деякі засоби можуть по-різному впливати на шкірозамінник, натуральну шкіру, замшу і нубук, лаковану і тканинну поверхню.

Як розтягнути шкіряне взуття

Взуття з натуральної шкіри можна збільшити на пів розміру за допомогою таких засобів:

  • окріп;
  • пар;
  • оцет;
  • Касторове масло;
  • Горілка, спирт.

Як розтягнути туфлі з лаковим покриттям

По відношенню до лакованих туфельок можна застосовувати не всі доступні методи. Деякі засоби можуть негативно впливати, в результаті чого лакова поверхня потріскається. Тому розтягнути лаковані черевички здатний тільки спирт або крем для взуття. Пом'якшувачі шкіри у вигляді кремів, спреїв і гелів випускаються виробниками:

  • Salamander;
  • Kiwi;
  • Salton;
  • Duke of Dubbin;
  • Ecco.

Як розносити взуття з нубуку

Нубук - дуже чутливий матеріал, до нього також можна застосувати не всі домашні засоби. Цей матеріал не любить вологу, тому вплив водою або парою виключається. Нубукові чоботи можна розтягнути за допомогою:

  • Вовняних шкарпеток;
  • газет;
  • колодок;
  • заморозки;
  • Спеціалізованих засобів.

Вовняних шкарпеток;   газет;   колодок;   заморозки;   Спеціалізованих засобів

Як збільшити взуття із замші

Замша більш зносостійкий матеріал, ніж нубук, тому тут використовується наступний набір засобів:

  • Горілка або спирт;
  • Колодка або тремпель;
  • Замороження;
  • Газети і шкарпетки;
  • Аерозолі.

Чи можна розтягнути гумове взуття

Якісну гуму розтягнути неможливо. При будь-яких спробах вона порветься. Про це мало хто знає, але чоботи і калоші, які всі звикли називати гумовими, виробляються з полівінілхлориду - ПВХ. Це термопластичний матеріал, пом'якшує при високій температурі, а при низькій - твердіє. Тому найоптимальніший варіант розтягнути чоботи або калоші - замочити їх в окропі на півгодини, після чого туго набити ганчірками.

Як розтягнути взуття зі шкірозамінника

Збільшити штучну шкіру складно. Розтягуючись, шкірозамінник набуває старий потертий вигляд. Тому до такого методу потрібно вдаватися всього один раз і з обережністю. Крім способів за допомогою шкарпеток, газет, заморозки, можна ще скористатися касторовою олією, горілкою, спиртом, оцтом.

Як розтягнути дитячі черевички

Дитячу взуття розтягнути також непросто. Дитину не можна змусити бути схожим в мокрих шкарпетках навіть кілька хвилин. Але, в залежності від матеріалу, з якого виготовлені черевички, можна використовувати всі перераховані вище способи.

У випадку з дитячим взуттям краще все ж звернутися в спеціалізовану майстерню. Намагаючись самостійно розтягнути взуття, можна її деформувати, що згодом негативно позначиться на здоров'ї малюка.

Намагаючись самостійно розтягнути взуття, можна її деформувати, що згодом негативно позначиться на здоров'ї малюка

Чи можна розносити кросівки і кеди

Спортивне взуття виготовляється з синтетичних матеріалів, які не розтягуються. Не піддаються розтягуванню і шви скріплення. Якщо на кросівках присутні елементи шкіри, їх можна розтягнути в ширину за допомогою спирту або оцту. А в інших випадках можна спробувати використовувати колодки або спеціалізовані аерозолі.

Кеди з тканинних матеріалів розтягуються за допомогою заморозки.

Як розтягнути елемент взуття

Не у всіх людей нога має стандартне будова, тому їм дуже важко підібрати ідеальну взуття.

Занадто вузький носок

Якщо взуття тисне в шкарпетці, то її можна просто розносити, носячи мокрою.

халяву чобіт

Крім всіх можливих способів, ефективний ще один: розгорнуте халяву пропарюють через тканину праскою. Після «розігрітий» чобіт набивають газетами або ганчірками.

збільшуємо підйом

Володарям високого підйому дуже складно підібрати вподобану взуття, так як її не завжди виходить взути і застебнути. Збільшити взуття в підйомі можливо спеціальними колодками.

Як розтягнути задник туфель

Саме задня частина туфель є причиною хворобливих мозолів на ніжках модниць. Пом'якшити їх можна наступними способами:

  • Акуратно постукати молотком по поверхні, попередньо накривши взуття тканиною.
  • Задники туфлі можна розм'якшити плоскогубцями.
  • Розпарити взуття, змастити проблемну ділянку гліцерином і залишити на ніч.

Перш ніж використовувати домашні засоби, щоб трохи збільшити взуття в розмірі, врахуйте можливі наслідки. Адже далеко не кожен матеріал здатний витримати впливу іншими засобами і зберегти свій первісний вигляд.

Чи потрібен вам отпариватель?
Чи варто купувати отпариватель або краще купити хороший праска з потужним потоком пара?

Новости