Як працюють фітнес браслети?

Останнім часом фітнес-трекери набирають популярність, їх можна помітити у багатьох перехожих на вулиці. Найчастіше фітнес-браслети купують для підрахунку кроків, але можуть вони набагато більше. Наприклад, купити фітнес браслет Xaiomi можна не тільки для підрахунку кроків, але і для відстеження якості сну, підрахунку пульсу і використання інших функцій, а їх чимало. Пропонуємо з'ясувати, як працює фітнес браслет?

купити фітнес браслет Xaiomi

Як фітнес браслет вважає кроки?

Спортивні браслети Xiaomi підраховують калорії за відстеження яких відповідає акселерометр. Він визначає прискорення і темп ходьби. Деякі моделі доповнені гіроскопами, які відстежують орієнтацію в просторі. Акселерометр передає отримані дані в мікропроцесор, який обробляє інформацію і визначає чи був це просто мах рукою або ви дійсно йшли. Деякі фітнес-трекери вміють відрізняти ходьбу від бігу.

Принцип роботи розумного фітнес браслета з гіроскопом полягає в тому, що мікропроцесор володіє більш повною - тривимірної картиною переміщення руки. Це дозволяє максимально точно визначати руху руки, які виникають при ходьбі.

Це дозволяє максимально точно визначати руху руки, які виникають при ходьбі

Як фітнес браслет дізнається, що ми заснули?

Трекери сну призначені для боротьби з «поганим підйомом» і нелюбов'ю до ранку. Вони вміють визначити фазу сну, в якій людини потрібно розбудити, щоб він відчував себе виспався. Деякі гаджети мають функцію відстеження впливу навколишнього середовища на сплячого користувача.

Для відстеження якості сну в розумному спортивному браслеті є датчик положення. Інформацію про те, як ви спали можна буде подивитися в додатку. Якщо ви користуєтеся розумним трекером Ксяомі, то фірмовий додаток називається Mi Fit. Там будуть відображені фази глибокого і легкого сну, час перебування уві сні.

Там будуть відображені фази глибокого і легкого сну, час перебування уві сні

вважаємо пульс

Пульсометр - ще один популярний датчик в фітнес-трекерах, який є, наприклад, у фітнес браслеті Xaiomi Mi Band Puls. Для підрахунку пульсу показання зчитуються з двох електродів, які згодом надають інформацію. за допомогою спеціального датчика реєструється відмінність потенціалів на шкірі при скороченні серця, що дозволяє виміряти пульс.

інші особливості

У спортивному браслеті Xiaomi Mi Band, як і в інших трекерах від Ксяомі на екрані відображаються вхідні дзвінки, смс та інші примітки. Для цього в новинці використовуються три світлодіода і вібромотор. Всі повідомлення відображаються на невеликому сенсорному дисплеї, тому навіть під час занять спортом ви зможете побачити, інформацію про те, хто вам телефонує, у вас на руці.

висновки

В основі роботи будь-якого фітнес-трекера буде акселерометр, гіроскоп і різні датчики. У фірмовому додатку ви зможете переглядати ваші досягнення, встановлювати нові цілі і стежити за прогресом. Додаток навіть намагатиметься вас мотивувати. Деякі вважають, що Mi Fit - одне з кращих додатків, для фітнес-трекерів. Воно лаконічне і пропонує тільки необхідний функціонал.

Пропонуємо з'ясувати, як працює фітнес браслет?
Як фітнес браслет вважає кроки?
Як фітнес браслет дізнається, що ми заснули?

Новости