Як правильно носити годинник жінці, або Правила етикету

Як не дивно, жінки одягли наручний годинник значно пізніше чоловіків Як не дивно, жінки одягли наручний годинник значно пізніше чоловіків. Адже годинник спочатку були атрибутом ділової людини (а завдання жінки при ньому - борщ варити)), причому, ділового і заможного: коштувала така дрібниця дорого.

Годинники з'явилися на жіночому зап'ясті, як модний аксесуар, тому стиль годин, спосіб їх носіння і зовнішній вигляд були важливі завжди.

Чи не на провідній руці. Правші носять годинник на зап'ясті лівої руки, лівші - навпаки: це правило аналогічно чоловічий етики носіння годин. Мало хто знає, що існують годинник для правої і лівої руки, і відрізняються вони тим, з якого боку розташована заводна головка годин.

Згідно стилю одягу. Годинник буде виглядати безглуздо і без смаку, якщо в їхньому стилі є яскраве протиріччя стилю одягу. Наприклад, жіночий годинник спортивного стилю підійдуть до спортивної та повсякденного одягу на кшталт джинсів і куртки, але ніяк не для ділового костюма. Діловий одяг зажадає суворого стилю, простих геометричних форм і зовсім невеликої кількості прикрас. Годинники, всіяні стразами, або нестандартні яскраві аксесуари будуть чужі. Вечірній же наряд зажадає витончених годин з яскравими прикрасами, але не строгі тони і чорний ремінець. Саме тому жінки зазвичай мають кілька годин для різних цілей.

У підходящої колірної гамі. Ремінець годин за кольором повинен поєднуватися з якою-небудь деталлю одягу або прикрасою: наприклад, з браслетом, сумочкою, поясом або гудзиками, з губною помадою, в кінці кінців. До ділового костюма - класичні кольори: коричневий, чорний, сірий, темно-синій. До яскравою повсякденному одязі - яскраві кольори.

Форма годин залежить від стилю одягу і типу зап'ястя: діловий костюм - класика в простих геометричних фігурах (квадрат, прямокутник, коло, овал, трикутник), повсякденного варіанту - творче розмаїття (будь-які форми, в т.ч. нестандартні), спортивний стиль - практичні форми (без гострих кутів, якими можна подряпатися або зачепитися). Повному великому зап'ястя трикутник, прямокутник і інші довгасті форми йдуть більше, ніж великий круг або квадрат.

Розмір годин. Залежить від товщини зап'ястя: на тонкій худенькою ручці великі товсті годинник будуть виглядати громіздкими, і навпаки. Враження погіршується товстим ремінцем \ браслетом і бовтається посадкою: годинник будуть виглядати «не по руці».

Як щільно. Годинники на ремінці зазвичай носять більш-менш щільно (звичайно, не внатяг), в той час як браслету дають велику свободу. Трохи вільний браслет краще виглядає на повному зап'ясті, ніж на худому.

Де носити. На відміну від чоловічого етикету, де годинник повинні бути прикриті рукавом сорочки, жінки можуть носити годинник на відкритому зап'ясті. Причому, це основне положення годинника: їх повинно бути видно, адже вони - прикраса насамперед. Годинники, в залежності від типу браслета, можуть вдягатися вище зап'ястя.

З чим носити. Так як годинник є самостійним аксесуаром, то їх не носять на одній руці з кільцями, браслетами та іншими прикрасами. Занадто багато - не завжди виграшно.

купити стильні витончені жіночі годинники на будь-який випадок життя - не проблема! асортимент модних годин відомих світових брендів представлено в каталозі.

Новости