Як зв'язати чокер на шию гачком (схеми)

  1. Чим відрізняються чокери
  2. В'яжемо гачком чокер-кольє (майстер-клас)
  3. Схеми для в'язання чокерів гачком
  4. Умовні позначення

Який дівчині, або дамі, не хочеться бути ніжною та жіночною? У цьому нам завжди допоможуть стильні аксесуари. В даний момент це чокери. Мода на чокери не проходить, і найближчим часом не збирається йти з подіумів і з гардеробів. Всім, хто цікавиться цією темою - пропонуємо спробувати свої сили в майстер-класі «Чокер на шию гачком». Крім цього, поговоримо про те, які види чокерів існують, чим вони відрізняються, і як їх правильно носити. Який дівчині, або дамі, не хочеться бути ніжною та жіночною

Ну і, звичайно, наша розповідь про те, як зв'язати чокер гачком - докладно. Цей аксесуар хороший тим, що його можна зробити самому, на свій смак, своїми руками, з доступних матеріалів - доклавши трохи зусиль і терпіння. Відмінний вибір для повсякденного або святкового лука.

Чим відрізняються чокери

Чокер - прикраса, яке візуально подовжує шию, роблячи її більш жіночою і витонченіше, але в той же час він робить акцент на ній. Тому є одне правило, яке варто дотримувати: якщо у вас є шрами, плями на шкірі - від чокера краще відмовитися. Але в той же час, якщо продумати форму чокера, то шрам або пляма можна вміло сховати: принцеса Уельська ховала під чёкерамі шрам на шкірі.

Чокери бувають різні:

  1. Тату-чокер.
  2. Металевий.
  3. З бісеру і намистин.
  4. З шкіри.
  5. Оксамитовий.
  6. Мереживний.
  7. Чокер-кольє, він же комір.
  8. З деніму.
  9. Із замші.
  10. В'язаний гачком або на спицях.

В'язаний чекер з довгими підвісками і намистинами буде візуально "витягати" вашу шию, якщо вона коротка. Також в цьому випадку краще носити світлі аксесуари, які гармоніюють з шкірою. Кольори: беж, блідо-рожевий, золотистий, сірий. Чорний нашийник буде "розрізати" шию надвоє смугою, тим самим трохи скорочуючи цю частину тіла.

В'яжемо гачком чокер-кольє (майстер-клас)

В'яжемо гачком чокер-кольє (майстер-клас)

В даний момент ми в'яжемо сірий чокер гачком. В'язання і опис не надто складні, а виріб виходить дуже цікаве і стильне.

Для роботи знадобиться:

  1. Нитки бавовна 100%, (50 гр. / 120 м.) - 1 упаковка.
  2. Гачок товщиною 3 мм.
  3. Ґудзики - 3 шт.
  4. В'язання, щільність: 24 п. / 10 р. = 10 см. Полотна.

позначення:

  • "..." - повтор фрагмента в'язки.
  • ВП - воздуш. петля.
  • СБН - стовп. без накиду.
  • ССН - стовп. з накидом.
  • ПБН - полустолб. без накиду (СС).

Гачком товщиною 3 мм робимо ланцюжок з 82 ВП і далі в'яжемо:

1-й р., 6-й р., І 11-й р. : 3 ВП для 1 ССН, далі - все ССН.

2-й і 7-й р. : 3 ВП для 1 ССН, 1 ССН в наступну п., * 5 ВП, пропускаємо 3 п., 2 ССН в 2 следующ. п. *, повтор від * до *.

3-й р., 5-й, 8-й і 10-й р. : 3 ВП для 1 ССН, 1 ССН в следующ. п., * 4 ВП, 2 ССН в 2 ССН попередн. р. *, повтор від * до *.

4-й і 9-й р. : 3 ВП для 1 ССН, 1 ССН в следующ. п., * 2 ВП, 1 СБН в попередн. 2 ряди, 2 ВП, 2 ССН в 2 ССН попередн. р. *, повтор від * до *.

12-й р. : 1 ВП для розвороту, * 6 ВП, пропускаємо 4 п., 1 СБН в следующ. п., * повтор від * до *, і закінчуємо 1 СБН.

13-й р. : 1 ВП для того, щоб повернути, * 3 ССН в'яжемо своїми руками в арку з 6 ВП попередн. р., 1 піко (3 ВП, 1 ПБН в 1-ю ВП), 3 ССН, далі 1 СБН в СБН попередн. ряду *, повтор від * до *.

14-й р. : 1 ВП для того, щоб повернути, (* З ВП, 1 піко * - повтор 6 разів від * до *, 3 ВП, дві черепашки пропускаємо, 1 СБН в следующ. СБН), повтор 3 рази те, що в дужках. (* 3 ВП, 1 піко * - повтор 8 разів від * до *, 3 ВП, дві черепашки пропустити, 1 СБН в следующ. СБН) - повтор 2 рази то, що в дужках, (* 3 ВП, 1 піко *, повтор 6 разів від * до *, 3 ВП, дві черепашки пропустити, 1 СБН в следующ. СБН) - повтор 3 рази те, що в дужках. От і все. Пов'язане чокер-кольє готове.

Залишилося тільки зробити петлі з 5 ВП на одній стороні і пришити гудзики для застібання.

Ще одна схема для кольє-чокера:

Схеми для в'язання чокерів гачком

Давайте зв'яжемо не один, а кілька чокерів різної ширини і різного кольору. Чокер гачком - прикраса самодостатнє, навіть якщо форма у нього найпростіша. До нього не потрібно додавати масивні прикраси: сережки, намиста, браслети. Добре комбінується чокер схеми з однією або двома тонкими ланцюжками. В'язані чокери можна прикрасити однієї або декількома намистинами, бісером, або підвіскою.

Застібку краще зробити з двох замшевих або шкіряних тонких шнурків, гудзиків, або спеціального кріплення для біжутерії. Використовуйте кріплення від старих бус. Схема використовується будь-яка, яку ви виберете для вашого чокера. В кінці статті є умовні позначення для прочитання схем гачком.

Умовні позначення

На відео: як зв'язати чокер гачком покроково.

В'яжемо Чокер гачком за 30 хвилин.

Новости