Як правильно вибрати пилосос для квартири і будинки? Огляд хороших пилесосовКак вибрати пилосос?

  1. види пилососів
  2. З аквафільтром
  3. миючий
  4. Робот пилосос
  5. циклонного типу
  6. Бездротовий
  7. Мішок або контейнер
  8. мішки
  9. контейнери
  10. За якими параметрами вибирати
  11. Яка потужність повинна бути
  12. Поради щодо вибору
  13. Огляд кращих моделей
  14. Відео-поради

На прилавках магазинів існує безліч фірм і видів пилососів. Як не загубитися серед великої виду товарів? Як правильно вибрати пилосос для дому? Нижче ви можете ознайомитися з видами цих технічних пристроїв і правилами за вибором.

види пилососів

У повсякденному житті складно уявити домашній побут без відмінного помічника - пилососа. Він став незамінним атрибутом кожної квартири. Але як же вибрати потрібний, якщо їх стільки багато? Спершу визначимося з типом. Бувають пилососи:

  • з аквафільтром;
  • миючі;
  • роботи-пилососи;
  • циклонного типу;
  • для сухої та комбінованої прибирання;
  • бездротові.

Зупинимося і розглянемо кожен вид окремо.

З аквафільтром

Пилососи з аквафільтром мають високий ККД при прибиранні квартири. Дуже ефективно справляються як з великим, так і з дрібним сміттям. У чому секрет такої високої продуктивності? Вода є природним природним фільтром від пилу і бруду. При всмоктуванні, повітря проходить через цей природний фільтр. Мікро частинки бруду, що містяться в приміщенні, зволожуються і осідають на дні контейнера. Практично очищене повітря проходить додаткове очищення і виходить назовні. У підсумку, після такого прибирання залишається не тільки чиста квартира, але і відфільтрований зволожене повітря. Така чистота тільки позитивно позначиться на організмах мешканців квартири.

На прилавках з побутовою технікою можна знайти пилососи з аквафільтром двох типів очищення:

  1. кальянного;
  2. Сепараторного.

Розглянемо, які бувають переваги і недоліки у кожного з фільтрів. Який вибрати?

Пилососи з аквафільтром кальянного типу.

Такі апарати добре затримують велику бруд, а ось пилові мікро частинки повітря повинні проходити додаткове очищення. Правда і цей момент тут передбачений, в залежності від кількості повітряних фільтрів чистота повітря на виході може становити до 99%. Однак в пилососах кальянного типу слід змінювати резервуар з водою кожні 15-20 хвилин, через невеликий обсяг контейнера. Після прибирання слід мити як водні, так і повітряні фільтри, щоб не було втрати потужності всмоктування при наступній прибирання квартири. Також, через потужних двигунів, вбудованих в такі апарати, значно витрачається електроенергія, що призводить до непередбачених фінансових витрат.

Пилососи з аквафільтром сепараторного типу.

Такі агрегати є дуже дорогими, але вони і заслужили цю ціну. Сепараторний фільтр за рахунок відцентрової сили розділяє воду, бруд і повітря. Створюване, всередині такого апарату, тиск і рухається вода змушують брудні бульбашки повітря розбиватися, а пил осідати на дні. Таким чином, кисень в приміщенні стає чистим. Особливого догляду такі пилососи не вимагають, окрім заміни рідини в «очищающем» контейнері.

Особливого догляду такі пилососи не вимагають, окрім заміни рідини в «очищающем» контейнері

Який пилосос краще вибрати - з фільтрами кальянного або сепараторного типу, вирішувати вам. Засновуйте свій вибір за наданою вище інформації.

миючий

Такі пилососи по потужності дуже результативні при збиранні величезних приміщень. Вони якісно справляються з будь-брудом і пилом. А також, є приховані можливості, наприклад, миття стекол і дзеркал. У цих агрегатів є два резервуари: для чистої і брудної води. Чистий рідина по трубці виливається на підлогу, після чого засмоктується в контейнер для брудної води.

Недоліки таких пилососів:

  • громіздкі;
  • дорогі;
  • Після кожного прибирання треба мити фільтри;
  • Якщо немає можливості просушити килими після збирання, а паркет покрити антисептичними засобами, то не слід користуватися такими апаратами. Килими незабаром, як і паркет, можуть почати гнити, що призведе до чергової і безглуздої витрати фінансів;
  • У маленьких приміщеннях пилососи для вологого прибирання будуть займати значне місце, і постійний догляд за цими агрегатами почне набридати.

Робот пилосос

Який пилосос краще вибрати серед інтелектуальних пристроїв? Такі пристрої можна вважати найбільш шанованими і дорогими. Цей апарат названий «роботом» не просто так - виконання функцій прибирання приміщення він проводить самостійно.

Який фірми пристосування краще вибрати? Важке питання. Всі компанії вбудовують в ці пилососи мікрочіпи з певними алгоритмами роботи (у кожної компанії програмний код свій, від чого і залежить розкид цін на даний пристрій). Агрегат сам знає, де і як йому краще прибрати, а головне, автономне зарядний пристрій полегшить вам життя.

Агрегат сам знає, де і як йому краще прибрати, а головне, автономне зарядний пристрій полегшить вам життя

На прилавках магазинів можна знайти безліч агрегатів. Який вибрати?

  • Бюджетні варіанти. Не слід купувати дешеві моделі - вони, як правило, швидко виходять з ладу і не ефективні в роботі по дому. Купуючи бюджетну модель, будьте готові до фінансових витрат на додаткові запчастини. За потужністю такі пристрої поступаються дорогим «колегам». Навряд чи вони зможуть очистити від пилу кути кімнати. А якщо квартира з пухнастими тваринами, то незабаром, ви втомитеся очищувати щітки від шерсті, і з заміною деталей доведеться повозитися. Втім, в дорогих моделях варто натиснути всього одну кнопку, а зміна деталей буде тільки в радість. При створенні бюджетних пристроїв компанії починають економити буквально на всьому: матеріалі, ПО, кількості датчиків (що важливо).
  • Кількість датчиків. Від кількості датчиків вбудованих в пилосос багато що залежить. Вони дозволяють вашому робот не натикатися на великі вироби, без зусиль знаходити сміття і пом'якшувати зіткнення. Чим більше датчиків, тим краще. Такі пилососи для великих будинків незамінні.
  • Вологе прибирання. Миючі роботи після сухого прибирання без зусиль знайдуть плями від пролитої рідини на підлозі і миттєво приберуть їх, після чого насухо протруть підлогу.
  • Енергія і прибрана площа. Який пилосос краще купити для прибирання великих площ? Від кількості енергії залежить площа, яку зможе «покрити» ваш прилад.
  • Обслуговування. Як правило, всі роботи-пилососи потребують того ж сервісі, що і звичайні. Від місткості контейнера буде залежати частота його зміни. також потрібно правильно чистити пилосос .

циклонного типу

Призначені ці пилососи для сухого чищення. Ціна таких пристроїв відносно невисока. Така техніка легка в обслуговуванні:

  • Не потрібно мити контейнер після збирання;
  • Легко змінити брудний резервуар на чистий;

Не потрібно мити контейнер після збирання;   Легко змінити брудний резервуар на чистий;

У контейнері для сміття є дві колби, брудне повітря, проходячи по цим колбам, починає завихрюватися і під впливом відцентрової сили сміття залишається в контейнері. Навіть при заповненому резервуарі для сміття немає втрати потужності. Цей пилосос не видає дзижчання, але звукові ефекти присутні від розбитого сміття об стінки резервуара. При тривалому користуванні стінки контейнера стають каламутними, що заважає відстежувати якість прибирання.

Бездротовий

Ще один вид побутового помічника. Ці пристрої легкі в обслуговуванні, не займають багато місця. Вирішуючи, який пилосос вибрати, врахуйте і недоліки цього виду.

  1. Маленька потужність;
  2. Компактний контейнер для сміття;
  3. Відносно невеликий заряд акумулятора;

Всі ці риси створюють пилосос для швидкого прибирання, але ніяк не для тривалої чистки великої квартири.

Цей агрегат дуже зручний у використанні, так як не заважають дроти, що тягнуться від розетки, і шланги. Після того як сяде акумулятор, цей агрегат можна повісити або поставити на базову станцію підзарядки. Базова станція пилососа не займає багато місця, вона візуально підходить до будь-якого дизайну і не псує його. Щітка бездротового пристрою, як і в інших видах, може рухатися, що надає цьому агрегату маневреності. Правда через невеликої потужності, не вдасться якісно прибрати килими. Маленький контейнер доведеться постійно чистити.

Мішок або контейнер

Всі моделі пилососів відрізняються один від одного. У одних мішки для збору сміття, у інших - контейнери, у третіх - резервуари з водою. Як вибрати хороший пилосос для щоденного використання і не прогадати?

мішки

Який пилосос краще купити для малогабаритних площ? Оптимальним варіантом є обладнання з одноразовими паперовими мішками. Після збирання їх легко утилізувати. Вони дозволяють забезпечити хорошу потужність всмоктування. Фільтри тонкого очищення при такому захисті явно непотрібні. Правда, коли закінчується упаковка з паперовими мішками доводиться витрачатися на нові.

Є також тканинні мішки для збору сміття. Вони не такі ефективні, як паперові. Через тканину проскакують дрібні частинки пилу, що дає вплив на додаткову систему очищення. Однак з таких мішків можна без зусиль видалити сміття, після чого їх слід вимити і просушити.

контейнери

Який пилосос вибрати для будинку, де проживає алергік? Звичайно з контейнером. З такої системи мікро частинки повітря не вилітають, сміття залишається на дні. Певного сервісу по догляду не потребують. Загалом, переваг більше, ніж у мішків. Наповнений контейнер не впливає на рівень потужності пилососа. Заміни на нові не вимагають.

Детальніше про те, який пилосос краще: з контейнером або мішком, читайте тут .

За якими параметрами вибирати

Прилавки магазинів переповнені побутовою технікою. Як вибрати пилосос для дому? Перелік параметрів, на які варто звернути увагу:

  1. Бренд побутового влаштування;
  2. Сухе, вологе, комбінована або парова прибирання;
  3. Потужність пилососа;
  4. Який вибрати пилозбірник, як розрахувати його обсяг;
  5. Рівень виробленого шуму;

На кожному з параметрів зупинимося окремо трохи нижче.

Яка потужність повинна бути

Багато людей вибирають пилососи по потужності - чим вище потужність, тим краще. Але мало хто знає, що ця тенденція є хибною. Потужність мотора пилососа залежить тільки на споживану електроенергію, причому цей параметр не повинен бути більше пропускних можливостей електропроводки у вас в будинку. Оптимальне число цього параметра коливається від 1.5 до 2 кВт.

Є ще один коефіцієнт, що не залежить від першого - потужність всмоктування. Що це таке? Потужність всмоктування - сила, з якою пилосос буде всмоктувати пил. За цим критерієм і треба вибирати пилосос. Оптимальне значення цього коефіцієнта від 350 до 500 Вт.

Якщо пилосос став погано усувати частинки бруду і пилу, читайте статтю: Що робити, якщо пилосос погано всмоктує пил .

Поради щодо вибору

Ці поради допоможуть вам краще орієнтуватися на побутовому ринку і підкажуть, як вибрати пилосос для квартири і якісного прибирання приміщення.

Бренд. Пилосос якої марки краще придбати? Цей параметр дуже важливий для людей, які хочуть купити якісний пристрій і не переплатити. Вибрати пилосос по бренду буде нескладно після прочитання цієї статті. Надамо список лідируючих компаній, що випускають якісну продукцію:

  1. Zelmer;
  2. Bosch;
  3. Karcher;
  4. Electrolux;
  5. LG;
  6. Samsung;
  7. Philips;
  8. Zanussi;
  9. Scarlett;

Сухе, вологе, комбінована або парова прибирання. Ці параметри ви можете вибрати самі, спираючись на ваше підлогове покриття в приміщенні, і величину вашої квартири. Наприклад, для маленьких квартир не радимо купувати пилососи для вологого, комбінованої або парової прибирання, так як витратите фінанси, і ваш пилосос буде займати багато місця. Для великих квартир, навпаки.

Пилозбірники та їх обсяги. Цей параметр також вибирається з розрахунку квадратних метрів вашого приміщення і ваших можливостей забезпечувати хороший сервіс з обслуговування для техніки.

Рівень виробленого шуму. Не всім подобаються гучні звуки, тим більше, якщо їх видає пилосос. Не завжди в техпаспорті написана гучність видаються пилососом звуків. Вимагайте, щоб продавець включив пилосос. Навіть потужні моделі, зроблені якісно, ​​можуть працювати тихо.

Огляд кращих моделей

Який фірми пристрої лідирують на ринку? Надаємо невеликий екскурс по кращим представникам провідних марок:

Пилосос Bosch BGS6PRO1

Пилосос Bosch BGS6PRO1

Ця нова модель дуже популярна серед населення. Ціна відносно невелика, так само як і трата електроенергії. А от втрати потужності всмоктування - ніякої.

Пилосос Thomas Twin TT Aquafilter

Модель з великою і регульованою потужністю, допоможе без зусиль зробити суху і вологе прибирання у вас вдома.

Karcher SC 1020

Karcher SC 1020

Невелика модель з функцією подачі пари, допоможе забути вам про мікроби і пилу. Бренд говорить сам за себе. Дуже якісна і надійна модель. Цей же прилад може виконувати функцію автомобільного пилососа .

Пилосос LG VK8828HQ

Пилосос без вишуканості, зі стандартними можливостями. Ціна доступна всім. Загалом, відмінний пилосос за малі гроші.

Відео-поради

Як вибрати пилосос для квартири, щоб користь для здоров'я була максимальною? Багато інформації з медичним обгрунтуванням в відео нижче:

Як не загубитися серед великої виду товарів?
Як правильно вибрати пилосос для дому?
Але як же вибрати потрібний, якщо їх стільки багато?
У чому секрет такої високої продуктивності?
Який вибрати?
Який фірми пристосування краще вибрати?
Який вибрати?
Який пилосос краще купити для прибирання великих площ?
Як вибрати хороший пилосос для щоденного використання і не прогадати?
Як вибрати пилосос для дому?

Новости