Як вибрати бюстгальтер для годування

Перед кожною майбутньою мамою рано чи пізно постає питання про необхідність покупки бюстгальтера для годування грудьми.

У даній статті ми постаралися узагальнити і сформулювати найбільш часті і важливі питання, які хвилюють всіх мам в період вибору білизни для годування. Сподіваємося, що ця інформація допоможе вам:

  • Чи потрібен бюстгальтер для годування?
  • Коли купувати бюстгальтер для годування?
  • Які види бюстгальтерів для годування грудьми існують?
  • Як правильно підібрати розмір бюстгальтера для годування?
  • На що звернути увагу при покупці бюстгальтера для годування?

Чи потрібен бюст гальтер для годування.

З народженням дитини молодій матусі доведеться на деякий час забути про звичному білизна і подбати, в першу чергу, про зручність та гігієну кормленія.Не забувайте, що грудне молоко - оптимальне харчування малюка. Для того щоб годування приносило лише приємні враження, варто підібрати гарне і зручне білизна для годування.

Для того щоб годування приносило лише приємні враження, варто підібрати гарне і зручне білизна для годування

Всім відомо, що в період вагітності груди починають міняти свої розміри і до 36-38 тижня організм вже практично підготувався до вироблення молока. Тому ваші звичні бюстгальтери можете на якийсь час відкласти в шкаф.У вас виникає питання, навіщо такий бюстгальтер для годування взагалі потрібен, якщо можна купити звичайний, але на розмір більше ?! Варто відзначити, що звичайний бюстгальтер не розрахований на ускладнення грудей і додаткову підтримку, у нього часто вузькі бретельки і не завжди натуральна тканина! З початком вироблення молока збільшилася і поважчала за дев'ять місяців груди стає ще більше і важче, "носити" її стає просто незручно і навіть боляче. Використання бюстгальтера для годування багато в чому полегшує ці відчуття і сприяє збереженню форми і зовнішнього вигляду груді.Отлічітельная особливість бюстгальтера для мам полягає в тому, що в ньому зручно годувати грудьми, не знімаючи його, завдяки відкривається чашках. Причому бюстгальтер скроєний таким чином, що навіть під час годування він продовжує "працювати", підтримуючи обидві молочні залози, в тому числі і оголену.

Хотілося б ще відзначити такий важливий момент: носити чи не носити у випадку з маленьким розміром грудей ?! Наша відповідь носити при будь-якому розмірі грудей. У вашому організмі після пологів, відбуваються космічні зміни на гормональному рівні. Еластичність тканин в грудях особливо підвищується в процесі годування, і з'являються побічні ефекти. Ми не хочемо вас лякати, але статистика безстороння. Якщо годуюча мамочка відмовляється від носіння «спецодягу» для грудей це призводить до плачевних результатів, важка груди з молоком починає провисати, з'являється небезпека лактостазу і маститу.

Відзначимо основні переваги бюстгальтера для годуючих мам:

  • Підтримує груди, запобігаючи її відвисання і утворенню розтяжок.
  • Зручність при годуванні малюка - бюстгальтер знімати не треба.
  • Можна не знімати його навіть в нічний час доби, тим самим запобігти застій молока, що виникає, якщо мама заснула в незручній позі.
  • Знімає біль в період годування і є хорошою профілактикою маститу.

Коли купувати бюстгальтер для годування.

До кінця вагітності (приблизно з 36 ... 38 тижні), коли груди вже практично підготувалася до вироблення молока, можна подбати про придбання бюстгальтера для годування. Годувальниці знадобиться не менше 2-3 таких бюстгальтерів з розрахунку: один на вас, один в пранні і один в шафі. Якщо у вас їх трохи більше, значить, ви можете прати їх рідше. І, звичайно ж, потрібно не забути взяти їх з собою в пологовий будинок. Через пару тижнів після пологів, коли ваші груди прийме остаточні розміри, обов'язково подбайте про розширення колекції бюстгальтерів для годування.

Які види бюстгальтерів для годування грудьми існують.

Існують кілька типів бюстгальтерів, які передбачають різноманітні способи годування грудьми малюка.

- Бюстгальтер для годуючих із застібкою між чашечками. - Бюстгальтер для годуючих із застібкою між чашечками
Переваги: швидко і зручно розстібається, дозволяє регулювати розмір під грудьми за рахунок 3-4 можливих положень застібки.
Недоліки: деяким годуючим мамам цей бюстгальтер для годування грудьми може здатися незручним і нескромним, тому що він повністю відкриває груди під час годування.

- Бюстгальтер для годуючих із застібками - блискавками, які розташовуються біля кожної з чашок.
Переваги: легко і безпечно розстібається і застібається.
Недоліки: при бажанні надіти обтягуючі речі, блискавка бюстгальтера буде виділятися на одязі.

- Бюстгальтер із застібкою на лямці у вигляді невеликої кнопочки, розташованої над чашкою.
Він дозволяє вільно опустити чашечку і погодувати дитину. Купуйте той бюстгальтер для годуючих, де вивільняється груди повністю, а не тільки сосок.
Переваги: простота у використанні.
Недоліки: якщо тканина бюстгальтера буде тиснути на нижню частину грудей, коли груди вивільняється в повному обсязі, то це може викликати затримку молочного потоку.

- Еластичні бюстгальтери для годуючих жінок. - Еластичні бюстгальтери для годуючих жінок
Еластичні бюстгальтери, виготовлені з легко розтягуються матеріалів, дають можливість просто відтягувати чашечку, тим самим оголюючи груди.
Переваги: еластична чашка дає можливість змінювати розмір.
Недоліки: деяким здасться не дуже - то скромним варіантом.

- Бюстгальтери для сну для жінок, що годують.
Бюстгальтери для сну спеціально зроблені з легких матеріалів, завдяки цьому вони мало важать і практично не відчутні. Нічні бюстгальтери для годуючих матерів мають спереду конфігурацію «хрест - навхрест».
Перевага: легкість.
Недоліки: недоліком є те, що він не підійде мамам з дуже великими грудьми.

- Топ-бюстгальтер для годування грудьми.
Завдяки ряду позитивних впливів, найбільш популярний топ-бюстгальтер для годування. У ньому відсутні шви на грудях і застібки, є зручно скроєна спинка. Основа і чашка виконані з еластичного матеріалу, що дозволяє без труднощів змінювати розмір, а широкі бретелі дають можливість посилено підтримувати груди.

Як правильно підібрати розмір бюстгальтера для годування.

Пам'ятайте, що бюстгальтери для годування повинні бути правильно підібрані за розміром! Занадто тугий бюстгальтер не тільки не зручний в носінні, але і небезпечний для здоров'я: він утруднює дихання, здавлює і травмує груди. Врізаючись в плечі і спину, він залишає некрасиві глибокі сліди на тілі. Занадто вільний, куплений "про запас" виявиться просто непотрібним - він не підтримує груди належним чином.

Занадто вільний, куплений про запас виявиться просто непотрібним - він не підтримує груди належним чином

Вирушаючи в магазин щоб купити білизна для годування грудьми, краще заздалегідь зняти з себе дві мірки.

  • Перша мірка (див.фото) - це обхват під грудьми буде відповідати розміру бюстгальтера.
  • Друга мірка (див.фото) - обхват грудей по найбільш виступаючим точкам. Різниця між ним і подгрудной обхватом буде визначати повноту чашечки.

Різниця між розміром по обхвату грудей і обхвату під грудьми визначає відповідну повноту чашки:

  • до 11 см - чашка АА (нульовий розмір)
  • 11 ... 13 см - чашка A
  • 13 ... 15 см - чашка B
  • 15 ... 17 см - чашка C
  • 17 ... 19 см - чашка D
  • 19 ... 21 см - чашка E
  • 21 ... 23 см - чашка F
  • 23 ... 25 см - чашка G
  • 25 ... 27 см - чашка H

На що звернути увагу при покупці бюстгальтера для годування.

  • Бюстгальтер для годування повинен бути повністю з натуральної тканини в тих місцях, де буде стикатися з грудьми.
  • Кишеньку на чашечці повинен відстібатися просто і легко однією рукою. Якщо ви можете застебнути його однією рукою, ще краще. Пам'ятайте, що ваша друга рука триматиме голодного дитини. Для годування на людях вибирайте бюстгальтер із застібками, які ви можете відкрити однією рукою, не дивлячись на них.
  • Бюстгальтер повинен підтримувати груди знизу, навіть коли чашечки відкриті. Це робить більш зручним процес годування і застібання бюстгальтера без перешкод.
  • Якщо ви володієте пишними формами, зверніть увагу на бретельки: вони повинні бути широкі і легко регулюватися, краще без мережива (воно може натирати).
  • У деяких ліфчиків для годування є складка для вставки прокладки - це додатковий плюс.
  • Уникайте кісточок, особливо в перші тижні після пологів. Якщо ви вибираєте бюстгальтер з кісточками, перевірте, щоб кісточки були м'якими і будьте дуже уважні у виборі розміру. Тканини грудей, що виробляють молоко, весь час розтягнуті від вашої грудної клітини вгору до пахв. Кісточки можуть перешкоджати течією молока по протоках в цій області.
  • Застібка на спині повинна мати кілька рівнів, якщо зараз під час примірки ти застібаєш ліфчик на перший, не виключено, що потім стане в нагоді і останній гачок. Часто виробники вкладають додаткові подовжувачі для бюстгальтерів - це дуже зручно!
  • Прилягання до тіла має бути зручним. Зазвичай це досягається за рахунок еластичної обробної стрічки внизу ліфа.
  • Між бюстгальтером і спиною повинні міститися максимум два, мінімум один палець. Якщо більше двох пальців або вони взагалі не поміщаються - такий варіант не розглядайте.
  • Якщо ви наділи бюстгальтер, підняли руки вгору, а він піднімається вгору по спині - бюстгальтер вам не підходить.
  • Купуючи бюстгальтер для годування не забудьте купити також і вкладиші в бюстгальтер! Це захистить ніжну шкіру грудей від роздратування, а так само захистить вашу одяг від намокання!

У нашому магазині DetkiShop Ви знайдете великий вибір бюстгальтерів для годування на будь-який смак і колір, а наші досвідчені менеджери завжди готові допомогти Вам зробити правильний вибір! Купити бюстгальтер для годування в Києві Україні тепер можна дуже швидко - просто зателефонуйте нам або зробіть замовлення на нашому сайті. У нас найнижчі ціни на бюстгальтери для годуючих мам.

Вдалого Вам вибору і легкого процесу годування!

Коли купувати бюстгальтер для годування?
Які види бюстгальтерів для годування грудьми існують?
Як правильно підібрати розмір бюстгальтера для годування?
На що звернути увагу при покупці бюстгальтера для годування?
У вас виникає питання, навіщо такий бюстгальтер для годування взагалі потрібен, якщо можна купити звичайний, але на розмір більше ?
Хотілося б ще відзначити такий важливий момент: носити чи не носити у випадку з маленьким розміром грудей ?

Новости