Як в Бразер Опера заблокувати спливаючі вікна?

  1. Як заблокувати pop-up вбудованими засобами Опери
  2. Як заблокувати pop-up за допомогою сторонніх розширень Опери

Зізнайтеся, ви шукаєте, як в Опері заблокувати спливаючі вікна. Вас теж дратує ця вічно вискакує в вигляді окремих вікон реклама на сайтах, куди ви зайшли за яким-небудь безкоштовним контентом? Вона мало того що доводить до сказу своєю повсюдної нав'язливістю, так ще й може бути використана для поширення шкідливого програмного забезпечення.

Рекомендуємо! InstallPack Стандартний
установник Офіційний дистрибутив Opera Тиха установка без діалогових вікон Рекомендації по установці необхідних програм Пакетна установка декількох програм

Download-Opera.ru рекомендує InstallPack, з його допомогою ви зможете швидко встановити програми на комп'ютер, докладніше на сайті .

Звичайно, не всі спливаючі вікна такі. Іноді цю функцію використовують цілком доброзичливі сайти для добропорядних дій. Але убезпечити себе все-таки не заважає, тим більше що браузер Opera для комп'ютера , А так само і для телефону, мають кілька варіантів, як перешкодити цьому неприємному явищу, що носить по-англійськи назва pop-up (або pop-under, залежно від того, де вискакує вікно, поверх основного або під ним).

Як заблокувати pop-up вбудованими засобами Опери

Як і будь-який сучасний браузер, Opera «з коробки» підтримує блокування відкриття спливаючих вікон. Для того, щоб включити цю можливість, слід шукати її в Меню → Установки → Сайти. Далі відшукати пункт, що стосується спливаючих вікон і включити в нього блокування. Вуаля - нав'язливий рекламний контент більше не буде спливати.

Диференціація «хороших» вікон від «поганих» відбувається виходячи з того, чи йде запит на відкриття вікна від вас або від сайту. Але іноді Опера помиляється - адже не всі «хороші» вікна відкриваєте ви, деякі ініціюються сайтом. В цьому випадку треба зайти на вкладку «Управління винятками».

Там же, до речі, можна налаштувати доступ сайтів до камери і мікрофону. Через Opera для телефону, якщо їй дати необмежений доступ до цих двох пристроїв, бог знає що можна накоїти, і краще цього уникнути, прописавши чіткі інструкції браузеру, яким сайтам що можна, а яким не можна. Вся ця тонка настройка доступна на вкладці «Управління винятками».

Вся ця тонка настройка доступна на вкладці «Управління винятками»

Як заблокувати pop-up за допомогою сторонніх розширень Опери

Opera традиційно позиціонувалася як комбайн «все в одному» - упакована усіма потрібними функціями прямо з інсталяційного пакету. Але чим, врешті-решт, Opera гірше інших браузерів? Мозилла надає розширення, Гугл теж, а тепер тисячі безкоштовних і корисних доповнень до браузеру доступні в магазині Opera. Серед них є як мінімум десяток, присвячений боротьбі з нав'язливою pop-up рекламою, до того ж вони підтримуються і в Opera для телефону .

Щоб дістатися до розширень, потрібно пройти по шляху Меню → Розширення → Керувати розширеннями → Додати розширення.

Рекомендуємо прочитати: Що робити, якщо Опера не відчиняє сайти

У числі найпопулярніших додатків для блокування реклами радимо вам AdGuard і AdBlock Plus. Це добре документовані розширення, які, швидше за все, прямо «з коробки» запрацюють так, як ви хотіли.

Рекомендуємо до прочитання:

Вас теж дратує ця вічно вискакує в вигляді окремих вікон реклама на сайтах, куди ви зайшли за яким-небудь безкоштовним контентом?
Але чим, врешті-решт, Opera гірше інших браузерів?

Новости