Як створити бренд імені Себе?

  1. Людина - Бренд
  2. Вісім аспектів Людини - Бренда
  3. Енергія!
  4. Вісім аспектів Людини - Бренда
  5. Для тих, хто хоче навчитися копірайтингу, рекомендую:

Доброго здоров'я, шановні друзі

Доброго здоров'я, шановні друзі!

Хочу представити вашій увазі уривок з книги Тома Пітерса «Людина - Бренд». Що з ним робити - нехай кожен вирішить для себе сам.

Особисто я вже вирішив. Знаєте, чому або чим мене привабила ця книга? Передана суть мого теперішнього стану. Прямо в лобову кістку!

Дозволив собі лише легку структуризацію даного розділу книги, природно без підміни суті. (Як я міг би допустити подібне святотатство))).

Знаєте, шановні друзі, я спробував застосувати всі ці аспекти до себе, до своєї сьогоднішньої діяльності, і зрозумів одну просту річ: я здатний зробити Компанію імені Себе, бренд свого імені.

Особисто я, саме так і збираюся вчинити. Тим більше до кордону Тома Пітерса у мене ще цілих! чотири роки. Отже, до книги ....

Том Пітерс

Людина - Бренд

Настав нове тисячоліття. Не можна дотримуватися старих правил.

Це такий час. Я теж не можу. Я активно експериментую з різними засобами комунікації ... тобто з цією серією книг і іншими варіантами (телеконференції, Всемирная сеть, настільні навчальні програми). Чому? Я - в свої 56 років - зрозумів. Інакше мені б довелося взяти похідну намет і тихо розчинитися в холодній ночі. А Я ЦЬОГО НЕ ХОЧУ.

Вісім аспектів Людини - Бренда

Згоден, перелік досить страхітливий. Але як начальник над собою ... ви зобов'язані хоча б в загальних рисах знати особливості всіх восьми аспектів.

* Аспект Маркетингу

* Аспект Маркетингу

Маркетинг: ваша «література» з маркетингу повинна бути значною. Ваша упаковка повинна бути такою, що запам'ятовується Ваша стратегія залучення / обслуговування клієнтів повинна бути гранично зрозумілою. Кожна людина-це упаковка. ( «Він - клубок нервів», «Вона - втілення здоров'я», «Він - самий нудний людина, яку я зустрічав у своєму житті».)

При перетворенні свого імені в бренд важливо переконатися, що ви контролюєте свою упаковку і ті повідомлення, які вона посилає навколишнім.

Відправляйтеся в гастроном. (Цілком серйозно) Подивіться на упаковки, які притягують ... в прямому сенсі слова ... вашу увагу. А також на ті, які не приваблюють вас.

У дизайні першої групи (я не сумніваюся!) Буде закладено:

Енергія!

Життєва сила!

Ясність!

Економічність!

Сюрприз!

Надійність!

Краса і блиск!

Зовсім непоганий набір якостей для вас, тобто для людини-бренду, правда?

СУТЬ «Упаковка - це спокуса ... Це засіб спростити і прискорити прийняття рішень ...»

* Аспект розробки продукції

Розробка продукції: ви пропонуєте необхідні послуги. (Іншими словами, продукцію.) Тому ваш портфель продукції повинен постійно змінюватися ... при необхідності - кардинально. Для вас закостенілість - така ж велика проблема, як і для компанії Hewlett-Packard.

* Аспект функціонування

Функціонування: вам потрібно управляти певним бізнесом - тобто самим собою! Складати чудові звіти. Знаходити і використовувати першокласних субпідрядників. Показники в кінці місяця повинні підвищуватися. Потяги повинні ходити за розкладом. Недбалість у роботі може швидко підірвати стабільність компанії імені вас.

* Аспект обслуговування клієнтів

Обслуговування клієнтів: п-о-ж-а-л-у-й-с-т-а, називайте це Обслуговуванням Клієнтів. Між «споживачами» і «клієнтами» різниця величезна. По крайней мере, в психологічному плані. І пам'ятайте, що обслуговування клієнтів - це щоденна - повсякчасна! - першочергове завдання. (Нагадаю, ви є генеральним директором компанії імені себе.)

* Аспект продажів

Продажі: Продавайте! Продавайте! Продавайте! Виконання проектів під власним початком - це основа продажів!

* Аспект управління інформацією

Управління інформацією: такі гучні терміни, як «інформаційна інфраструктура», в рівній мірі - якщо не більш обгрунтовано - можна використовувати по відношенню як до одноосібного бізнесу, так і до корпорації вартістю кілька мільярдів доларів.

Можливо, це занадто дзвінке назву для системи зберігання файлів з даними, але своя інформаційна система (база) повинна перетворитися на справжній стратегічний капітал. Компанія імені себе не може сховатися від епохи комп'ютеризації.

Навпаки, людина-бренд може досягти набагато більшого завдяки комп'ютерній мережі: постарайтеся, щоб ваші навички відповідали вимогам часу (і навіть випереджали їх).

* Аспект управління часом

Управління часом: ніхто з нас не вміє робити цього правильно. (В добі просто занадто мало годин.). Але ми повинні постійно прагнути до ідеалу. Коротше кажучи: Ми успішні лише в тій мірі, в якій нам вдається керувати своїм часом.

* Аспект планування

Планування: Хто я? Які мої життєві цінності? І як я виконую проект ... Свого Імені відповідно до цих цінностями? Своєчасно, не виходячи з бюджету ... �� з властивими тільки мені особливостями? Важливо все. І для всього потрібно вдумливе, хоча і не дуже складне, планування.

Не можна недооцінювати жоден з восьми аспектів! Ви повинні перетворитися в восьмиглавого диво. Звичайно, до якогось з аспектів ви відчуєте велику схильність, ніж до решти ... ось на ці останні вам і потрібно звернути особливу увагу.

Вісім аспектів Людини - Бренда

1. Може, для кожного аспекту заведете новий файл? (негайно). Почніть роботу по кожному з цих напрямків.

2. Щотижня переглядайте результати роботи по восьми аспектів: що було зроблено по кожному з них? Які плани на наступний тиждень? Крім того, проводите квартальні перевірки восьми аспектів. Самостійно.

Ідея: переконайтеся, що до кожного аспекту ви ставитеся дуже серйозно.

3. Підготуйте більш-менш формальний план вивчення кожного аспекту, щоб краще його зрозуміти

Ось, колеги! Десь так.

Робіть Себе Самі.

Вседа до ваших послуг, Primat Primatич

Для тих, хто хоче навчитися копірайтингу, рекомендую:
Безкоштовне навчання у майстра партнерських продажів Е. Вергуса

Вергуса

Знаєте, чому або чим мене привабила ця книга?
Чому?
Зовсім непоганий набір якостей для вас, тобто для людини-бренду, правда?
Які мої життєві цінності?
? з властивими тільки мені особливостями?
1. Може, для кожного аспекту заведете новий файл?
2. Щотижня переглядайте результати роботи по восьми аспектів: що було зроблено по кожному з них?
Які плани на наступний тиждень?

Новости